Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Evergrande

Re: Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum

Postautor: Evergrande » 25 kwie 2023, 21:28

Suchy pisze:A ja dostałem ofertę za ~50m 12,3k i pewnie max 4-5% by może zeszli

I wziąłeś?

Suchy

Re: Osiedle Forma Otwarta Kraków od Ekopark (Bronowice, okolice ulicy Mięsowicza) - opinie na forum

Postautor: Suchy » 25 kwie 2023, 23:04

Nie ,bo ile razy jestem w ikei to widzę tuż nad nią samoloty jak ładują i jakoś mnie to nie przekonuje żeby wydać 0,5mln na taka atrakcje. Ale faktem ze roboty zaczęły się nawet na Google widać :D :D :D :D
Załączniki
C7567F15-88CA-415E-B04E-7D7412B2DDE2.jpeg
C7567F15-88CA-415E-B04E-7D7412B2DDE2.jpeg (34 KiB) Przejrzano 3656 razy

Mar G

Postautor: Mar G » 26 kwie 2023, 7:41

Suchy pisze:Nie ,bo ile razy jestem w ikei to widzę tuż nad nią samoloty jak ładują i jakoś mnie to nie przekonuje żeby wydać 0,5mln na taka atrakcje.

naturalna reakcja na taką lokalizację - aczkolwiek z tym 0,5 mln to żarcik (tyle w tamtym rejonie to 2019-2020 bywało)
teraz gołe mury za 50m to 600 t + dodatkowo wykończenie i miejsce parkingowe min 200 t i mamy 800 t za wejście

daniel88

Postautor: daniel88 » 26 kwie 2023, 9:52

Nie ma takiej opcji żeby zeszli 4-5%. Ciężko otrzymać u nich jakikolwiek rabat. Chyba, że mają dni otwarte i sami proponują.

Suchy pisze:A ja dostałem ofertę za ~50m 12,3k i pewnie max 4-5% by może zeszli

Andromeda123

Postautor: Andromeda123 » 18 lip 2023, 15:33

Osobiście uważam, że to osiedle jest przereklamowane, a tym bardziej w cenach które otrzymałem od dewelopera (13k/M2). Lądujące samoloty (jest ich naprawdę sporo) generują niesamowity huk. Dodatkowo bliskość drogi, 2 pasy w każdą stronę (wylotówka z Krakowa) oraz olbrzymie zjazdy, które generują niesamowity hałas. W bliskiej odległości duży, zamknięty teren Instytutu Fizyki Jądrowej Akademii Nauk, na który jest zakaz wstępu. Sama lokalizacja jest oddalona od centrum, a okolica lubi się mocno korkować (podobno miał być tramwaj pod IKEA, no tak jak wszystko w Krakowie, miał być na 2025, 5 lat opóźnienia i może do 20240 zdążą :mrgreen: ). Jakość życia wygląda również na bez szałową, zwykłe, głośne, szare przedmieścia z których wszędzie jest daleko (powodzenia w dojeździe na Kazimierz). Bez szału, zwykłe osiedle, można upolować sporo lepsze lokalizacje w podobnej cenie (z wykończeniem 50m2, garażem i schowkiem pewnie z 800k - abstrakcja w tym rejonie). Plus jest taki, że meble z Ikei można sobie na garbie przynieść praktycznie :mrgreen: Podsumowując, początkowo byłem pozytywnie nastawiony na tą nieruchomość, ale cena i głębsza analiza okolicy skutecznie mnie zniechęciła.

pozdro

Postautor: pozdro » 18 lip 2023, 17:04

Jak tramwaj tam za pare lat zbudują to komunikacyjnie nie najgorzej. Aczkolwiek wiadomo Górka narodowa lepsza i po 12k/m2.
Choć wiecie Wizjonerów po 15k/m2 to tam po 13.9k/m2 Wiadomo wizjonerów już lepsza lokaliaca. Tam też ma jakieś zalety. Tylko gaz dyskwalifikuje.

Andromeda123

Postautor: Andromeda123 » 18 lip 2023, 20:45

pozdro pisze:Jak tramwaj tam za pare lat zbudują to komunikacyjnie nie najgorzej. Aczkolwiek wiadomo Górka narodowa lepsza i po 12k/m2.
Choć wiecie Wizjonerów po 15k/m2 to tam po 13.9k/m2 Wiadomo wizjonerów już lepsza lokaliaca. Tam też ma jakieś zalety. Tylko gaz dyskwalifikuje.

Jak zbudują tramwaj :mrgreen: Szybciej metro, przepraszam premetro w Krakowie zrobią :mrgreen: Nie warto tracić na ekopark otwarta forma pieniędzy, inwestycja cenowo zawyżona i to sporo. Ciekawe jak z gazem na ekopark, nie dopytałem dewelopera o to nawet, bo mi się śmiać chciało, jak powiedział, że 13k/m2 to cena finalna, nie do targowania się :mrgreen:

luc

Postautor: luc » 22 lip 2023, 0:32

Szkoda, że nie podają cen na stronie, ale pewnie nie chcą straszyć ludzi cenami za mieszkania na obrzeżach miasta - miasta rozumianego, jako pewien zwarty koncept zabudowy, komunikacji, usług itp.

Jest w tych mieszkaniach kilka patentów, które mi się podobają, jak całe przeszklone ściany - pewnie z 7 albo 8 metrów tego. Jest trochę mieszkań z całkiem w porządku tarasami, choć wyjątkowych widoków z nich, to chyba nie ma co się spodziewać. I choć z jednej strony fajnie mieć przestrzenne mieszkanie, to jednak wydaje mi się, że salon z aneksem kuchennym na ponad 52 metrach kwadratowych, to jednak pewna przesada. Tym bardziej, że to mieszkanie 4-pokojowe, a w czasach pracy zdalnej, to nie trzeba mieć wcale dużej rodziny, żeby te 4 pokoje, to jednak okazało się niewiele.

luc

Postautor: luc » 03 wrz 2023, 22:22

Udało mi się niedawno wybrać w tamtą okolicę i przyznam, że nie spodziewałem się, że to jest aż tak daleko. Nie spodziewałem się, że ktoś wpadnie na pomysł budowy sporego osiedla bloków w takiej lokalizacji. Warto sobie to na żywo skonfrontować.

luc

Postautor: luc » 03 wrz 2023, 22:27

Tu tablica informacyjna, gdyby ktoś chciał poznać więcej szczegółów odnośnie inwestycji Otwarta Forma Kraków.

Obrazek

W marcu 2025 roku mają kończyć robotę, więc nie maja jakoś bardzo dużo czasu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”