Podedworze 9 Kraków od Palladio Podedworze Sp. z o.o. - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ghd

Re: Podedworze 9 Kraków od Palladio Podedworze Sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: ghd » 30 cze 2023, 10:47

forzah pisze:Miałem okazję widzieć jak deweloper buduje ta inwestycje, trochę mnie zastanawia fakt że robią ocieplenie a dopiero później wstawiają stolarkę okienną. Na drugiej scianie jest stolarka ale brak ocieplenia.....troche brak w tym logiki ale może się myle.

Akurat w tym przypadku nie ma niczego niezwykłego. Po prostu taka kolejność im pasowała. Byle na styku swych prac te dwie ekipy odpowiednio się dogadały. No ale jest przecież wspomniany wyżej kierownik.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

forzah

Postautor: forzah » 30 cze 2023, 12:58

Czy jest tu ktoś kto nabył mieszkanie w tej inwestycji?

pozdro

Postautor: pozdro » 01 lip 2023, 11:32

Generalnie ten developer to chyba TK Bud czyli dość znany generalny wykonawca w Krakowie budujący dla wielu developerów. Czy tam spółka jakoś powiązana z TK Bud?

Toster

Postautor: Toster » 19 lip 2023, 9:23

Zdjęcia z wczoraj.

Obrazek

Obrazek

nowalijka

Postautor: nowalijka » 19 lip 2023, 11:17

Czy wiecie coś o zagrożeniu drogi przez mieszkańców osiedla? Prawie wydaje się że wszystko jest w porządku. Czy dalej nie mogą się pogodzić z utraceniem blaszaków?

luc

Postautor: luc » 19 lip 2023, 11:24

nowalijka pisze:Czy wiecie coś o zagrożeniu drogi przez mieszkańców osiedla?

Chodzi o zagrodzenie drogi? A jest jakiś problem z dojazdem do tego bloku?

Drwinka7

Postautor: Drwinka7 » 19 lip 2023, 15:55

ghd pisze:
Drwinka7 pisze:
forzah pisze:Witam Wszystkich, jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji, choodzi o narożne mieszkanie, mam jednak pewne obawy. Będąc dziś na budowie widziałem jakiego styropianu używa inwestor do ocieplenia ścian zewnętrznych. Jest to jakiś niszowy producent z Podkarpackiego. Wydaje mi się że grubość styropianu to 20 cm ale nie jestem pewien . Odnośnie tego producenta znalazłem informacje na stronie UOKiK że jego wyrob nie spelnia deklarowanych norm izolacji cieplnej i musi być niezwłocznie wycofany z obrotu. Komunikat coprawda dotyczy styropianu 10cm ale niezbyt dobrze to świadczy o producencie. Wiadomo że deweloperzy oszczędzają , pytanie jaki będzie to miało wpływ na komfort termiczny w mieszkaniu?

Deweloperzy oszczędzają, żeby wybudować na tyle tanio, ale przed wszystkim zgodnie z normami, żeby mieszkania sprzedać, ale nikt nie odważy się budować z materiałów, które zostały wycofane. Materiały muszą mieć certyfikaty i atesty. Kierownik budowy na każdym etapie wszystko sprawdza. Nie puści czegoś płazem, bo się pod tym podpisuje i ponosi za to odpowiedzialność.

Atest i certyfikat dotyczy konkretnej partii towaru, czy po prostu jest na dany produkt? Takie krążące ksero z teczki, byle data była aktualna? Jak rozpoznać wycofaną partię przykładowo styropianu? Czy firmy zmuszone do wycofania danej partii mają obowiązek utylizacji trefnego towaru, utylizują i mają na to faktury? I wreszcie. Czy każda elewacja jest badana pod kątem jakości zastosowanych materiałów oraz jakości i warunków w których została wykonana? Czy kierownik podpisujący kwity zleca laboratoryjne badania każdego materiału? Pytań jest dużo, a wątpliwości jeszcze więcej.

Dobre pytania. Ciekawe czy deweloper by na nie odpowiedział ; )

Drwinka7

Postautor: Drwinka7 » 19 lip 2023, 15:56

forzah pisze:Czy jest tu ktoś kto nabył mieszkanie w tej inwestycji?

Wydaje się, że chyba wszyscy co tu piszą to kupili albo zarezerwowali mieszkanie.

Drwinka7

Postautor: Drwinka7 » 19 lip 2023, 15:57

nowalijka pisze:Czy wiecie coś o zagrożeniu drogi przez mieszkańców osiedla? Prawie wydaje się że wszystko jest w porządku. Czy dalej nie mogą się pogodzić z utraceniem blaszaków?

Pewnie nie tylko o blaszaki chodzi.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 lip 2023, 16:20

Podedworze jest publiczna droga l. Wiec co maja zagrodzić?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”