Mieszkam tu od marca, jeżeli chodzi o hałas, to tragedii nie ma, trochę słychać dzieciaki ze szkoły + pojazdy budowy (na chwilę obecną). Korki są dość spore, gdyż niestety Meiera to wąskie gardło, skręt w lewo (w stronę biedronki) w godzinach szczytu skutkuje niestety koniecznością próby jazdy pod prąd - duże korki do wyjazdu na aleje + droga dojazdowa do aleji to katorga dla zawieszenia...
Mieszkania w dobrym stanie dev, wykończenie jak i posadzki byly równe. Przy zamkniętych oknach cisza (potrójne szyby).
Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum
Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum
Mówię o dworcu bo te rejonu to umowne centrum Krakowa okolice teatru Słowackiego czy rynku, floriańska. Dyskusja była o tym, że się do centrum nie da dojechać w 5 min autem. Co jest wykonalne. W standardowych warunkach bez remontu. Za centrum uznaje się obszar drugiej obwodnicy więc nie wiem co tu nie tak ktoś pisze. Wiadomo jak teraz remonty budowy itd to korki itd. W linii prostej to tam ile z 4km jest? Szeroką 2 pasmówką.
krupson92 pisze:Mieszkam tu od marca, jeżeli chodzi o hałas, to tragedii nie ma, trochę słychać dzieciaki ze szkoły + pojazdy budowy (na chwilę obecną). Korki są dość spore, gdyż niestety Meiera to wąskie gardło, skręt w lewo (w stronę biedronki) w godzinach szczytu skutkuje niestety koniecznością próby jazdy pod prąd - duże korki do wyjazdu na aleje + droga dojazdowa do aleji to katorga dla zawieszenia...
Mieszkania w dobrym stanie dev, wykończenie jak i posadzki byly równe. Przy zamkniętych oknach cisza (potrójne szyby).
Na którym piętrze mieszkasz? Wiadomo czy będzie remont tej drogi dojazdowej do alei o której piszesz?
Trzeba przyznać, że słusznego bloka Dom-Bud postawił przy Meiera 16E:

Jak poszły odbiory mieszkań, podzieli się ktoś informacjami na co trzeba zwrócić uwagę odbierając mieszkanie od dewelopera w tej inwestycji?

Jak poszły odbiory mieszkań, podzieli się ktoś informacjami na co trzeba zwrócić uwagę odbierając mieszkanie od dewelopera w tej inwestycji?
Tak z ciekawości, to w tym budynku jest jakiś dziedziniec?

Wrzuci ktoś zdjęcia stanu deweloperskiego? I jakie widoki z okna? Ale okolica jakaś taka... dosyć mocno wybetonowana mi się wydała.

Wrzuci ktoś zdjęcia stanu deweloperskiego? I jakie widoki z okna? Ale okolica jakaś taka... dosyć mocno wybetonowana mi się wydała.
Ale okolica jakaś taka... dosyć mocno wybetonowana mi się wydała.
Dziś byłem w tej okolicy i jest tam rzeczywiście wyjątkowo nie fajnie. Beton, beton i kompletny nieład...
Nowy pisze:Tak z ciekawości, to w tym budynku jest jakiś dziedziniec?
Jest dziedziniec od wewnątrz
Nowy pisze:Tak z ciekawości, to w tym budynku jest jakiś dziedziniec?
I tam jak zimą sprzedaż stanęła tak teraz mało co zostało. A które pietro pana interesuje?
Witam. Ludzie mieli w rezerwacji mieszkania pod kredyt 2%. Teraz prawie wszystko sprzedane. Standard wykończenia dobry. Ceny tańsze niż na Ozonie który zawsze cenę trzymał. Dziedziniec jest w środku niestety dostępny dla wszystkich. Z mini placem zabaw. Widok na dziedzinice równa się widok na hotel system ale jednoczesnie na Kraków. Myśleliśmy że będzie gorzej. Windy schindlera. Wszystkie miejsca przed blokiem i na poziomie 0 sprzedane. Nie wiem czy na minus 1 zostały. Ich cena to obecnie 40tys. Dużo za miejsce gdzie skóra octawia ciężko stanąć i drzwi otworzyć. Okolica ok. Kto chce to mieszka na północy. Kto chce to na południu. Aha i nie słychać 29list. Okna wydaja sie być bardzo dobre w tym wzgledzie.
Trzeba być szaleńcem żeby tam kupować. Mieszkanie z widokiem na autostrade. Halas 100dB cala noc i caly dzien. Stężenie tlenków azotu, sadź i innych pyłów na szalonym poziomie. To samobójstwo jest. Jeszcze to od zachodniej strony. Astma murowana, jakies nowotwory można się nabawić i nadciśnienia przy takiej ekspozycji.
Dziedziniec to tam jeden wielki parkin i beton. Ładna patodeweloperka.
Dziedziniec to tam jeden wielki parkin i beton. Ładna patodeweloperka.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”