Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: Nowy » 25 lip 2023, 11:32

Ulina pisze:Witam. Ludzie mieli w rezerwacji mieszkania pod kredyt 2%. Teraz prawie wszystko sprzedane. Standard wykończenia dobry. Ceny tańsze niż na Ozonie który zawsze cenę trzymał. Dziedziniec jest w środku niestety dostępny dla wszystkich. Z mini placem zabaw. Widok na dziedzinice równa się widok na hotel system ale jednoczesnie na Kraków. Myśleliśmy że będzie gorzej. Windy schindlera. Wszystkie miejsca przed blokiem i na poziomie 0 sprzedane. Nie wiem czy na minus 1 zostały. Ich cena to obecnie 40tys. Dużo za miejsce gdzie skóra octawia ciężko stanąć i drzwi otworzyć. Okolica ok. Kto chce to mieszka na północy. Kto chce to na południu. Aha i nie słychać 29list. Okna wydaja sie być bardzo dobre w tym wzgledzie.

Dzięki za podzielenie się opinią, na dziedziniec nie zajrzałem, wrzucisz jakieś zdjęcie? Ciekawi mnie, jak wygląda. A co do miejsc postojowych, to wydawało mi się, że ich szerokość została zwiększona w ostatnich latach i teraz ma to być minimum 2,5 metra, szału nie ma, ale jednak lepiej niż 2,3 metra.

Venya97

Postautor: Venya97 » 25 lip 2023, 17:10

pozdro pisze:Trzeba być szaleńcem żeby tam kupować. Mieszkanie z widokiem na autostrade. Halas 100dB cala noc i caly dzien. Stężenie tlenków azotu, sadź i innych pyłów na szalonym poziomie. To samobójstwo jest. Jeszcze to od zachodniej strony. Astma murowana, jakies nowotwory można się nabawić i nadciśnienia przy takiej ekspozycji.
Dziedziniec to tam jeden wielki parkin i beton. Ładna patodeweloperka.

Dziedziniec jest o wewnątrz, a nie tu co parking ;)
Co do mieszkania od zachodu - mieszkamy i jest ok. Gdzie w Krakowie nie ma zanieczyszczenia proszę powiedzieć ;)

Venya97

Postautor: Venya97 » 25 lip 2023, 17:12

pozdro pisze:Trzeba być szaleńcem żeby tam kupować. Mieszkanie z widokiem na autostrade. Halas 100dB cala noc i caly dzien. Stężenie tlenków azotu, sadź i innych pyłów na szalonym poziomie. To samobójstwo jest. Jeszcze to od zachodniej strony. Astma murowana, jakies nowotwory można się nabawić i nadciśnienia przy takiej ekspozycji.

A i hałasu nie ma. Koło hotelu postawiono ekrany. Wyciszenie duże. Mam wrażenie, że nie wie Pan o czym pisze. Dziedziniec zielony, widok na Kraków, na hotel również, ale to żadna przeszkoda w mieszkaniu tam. Ulica może i blisko, ale naprawdę się tego nie odczuwa

bk12

Postautor: bk12 » 25 lip 2023, 22:12

Venya97 pisze:

A i hałasu nie ma. Koło hotelu postawiono ekrany. Wyciszenie duże. Mam wrażenie, że nie wie Pan o czym pisze. Dziedziniec zielony, widok na Kraków, na hotel również, ale to żadna przeszkoda w mieszkaniu tam. Ulica może i blisko, ale naprawdę się tego nie odczuwa

Na którym piętrze państwo mieszkają i od której strony?
Jestem ciekawy czy od strony szkoły na niższym piętrze hałas również nie będzie dokuczliwy.

Venya97

Postautor: Venya97 » 25 lip 2023, 22:29

bk12 pisze:
Venya97 pisze:

Jestem ciekawy czy od strony szkoły na niższym piętrze hałas również nie będzie dokuczliwy.

My od dziedzińca, zachód. Może ktoś się wypowie o stronie od szkoły

bk12

Postautor: bk12 » 25 lip 2023, 22:38

Venya97 pisze:
bk12 pisze:
Venya97 pisze:A i hałasu nie ma. Koło hotelu postawiono ekrany. Wyciszenie duże. Mam wrażenie, że nie wie Pan o czym pisze. Dziedziniec zielony, widok na Kraków, na hotel również, ale to żadna przeszkoda w mieszkaniu tam. Ulica może i blisko, ale naprawdę się tego nie odczuwa

My od dziedzińca, zachód. Może ktoś się wypowie o stronie od szkoły

dzięki! a które piętro?

michok

Postautor: michok » 25 lip 2023, 23:05

No dobra pozdro, tylko gdzie ludzie mają kupować skoro ich nie stac na lepsze lokalizacje. Dom bud słynie z solidności. No i tyle co mogę napisać, ponieważ nie chciałbym tam mieszkac.
Typowa masówka w okolicy. Ta lokalizacja zawsze była kiepska, a za parę lat przewiduję, że będzie jeszcze gorzej. Zagęści się tam masakrycznie i żadne przebudowy alej tutaj nie pomogą.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

kaykay

Postautor: kaykay » 26 lip 2023, 9:13

Użytkownik „pozdro” to jakiś troll/naganiacz. Na Meiera mu się nie podoba nic a wszystko co po drugiej stronie Alei, na banacha wychwala. Nie ma sensu brać pod uwagę jego wypowiedzi.

myk

Postautor: myk » 26 lip 2023, 18:46

A jak wyglądały odbiory techniczne mieszkań, czego się spodziewać, na co zwrócić uwagę, by potem nie mieć problemow? Czy dużo usterek, czego głównie dotyczyły? Jak oceniają Państwo jakość wykonania, co Państwa uwagę zwróciło jako wada lub niedorobka w Państwa lokalu lu czesciach wspolnych. Pytanie kieruje głównie pod katem jakość i wykonania robot, zgodności z Państwa oczekiwaniami. Co do lokalizacji i związanych z tym zalet w czy wad nie pytam bo to już otoczenie lokalizacji i każdy z zewnątrz może sam ocenić.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 26 lip 2023, 18:58

kaykay pisze:Użytkownik „pozdro” to jakiś troll/naganiacz. Na Meiera mu się nie podoba nic a wszystko co po drugiej stronie Alei, na banacha wychwala. Nie ma sensu brać pod uwagę jego wypowiedzi.

niekoniecznie, tu i tu zadupie, ale na banacha jest porządek i bloczki ładne i jakaś przestrzeń a po drugiej stronie alei śmietnik urbanizacyjny, ciasnota i tony kurzu, jadąc tamtędy zawsze zaskakuje mnie że mijam autobus miejski mając dominujące przeświadczenie, że to jakaś wąska dróżka osiedlowa

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”