Skwer przy ul. Estońskiej - długi spacer albo rower
Park A. and E. Jerzmanowski - tramwaj 3 (?) przystaki
przy skrzyżowaniu pańskiej/gipsowej/dauna (obok boiska Cracovi) tam też coś małego powstaje ale nie wiem czy coś pod dzieci, bo nie przechodziłęm tamtędy kilka miesięcy, być może już gotowe - spacer
rezerwat Bonarka super pod piłkę czy jakieś paletki, zazwyczaj nikogo nie ma i duże zielone tereny
deweloper wypełniał zapis prospektu, niestety nic poza tym i chyba lepiej gdyby nic tam nie było, bo wielki regulami + 1 bujak wygląda naprawdę żenująco, nawet gumowego podestu tam nie zainstalowali, będzie wieczne błoto
Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Re: Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
SirCinek pisze:Pytanie do lepiej obeznanych w okolicy. Czy w najblizszej okolicy (kilka min) spacerem znajduje się jakiś sensowny plac zabaw dla dzieci? To co deweloper zrobił na terenie inwestycji (piaskownica 1.5m2 z trojkacie + jeden bujak przy wylocie wentylacji/spalin z garazu..) to jest jakiś mało śmieszny żart.. Gdzie tam można wyjść z dziecmi żeby spędzić trochę czasu na świezym powietrzu nie jadąc na kurdwanów (a przynajmniej do parku duchackiego), albo nie przebijając się w stronę starego podgórza?
Pojawiło się nawet ciekawe mieszkanie na rynku wtórnym (m4, niestety salon i 1 pomieszczenie od polnocy od kamienskiego), no ale warte rozważenia w tych pieniądzach.
https://goo.gl/maps/6Jfgp42kKBe7kzJo7
Ten wyżej jest jednym z największych w okolicy z tego co kojarzę. Ale to jakieś 1400 m od tej Malborskiej z tym, że autem kilka minut. Nie ma problemu z parkingiem. Swoją drogą ja prywatnie uważam, że to o wiele lepsza okolica niż Mistrzejowice w których zdaje się byłeś zdecydowany na zakup mieszkania.
No tam widzę nawet dwa większe place zabaw/boiska.
Czyli w zasięgu spaceru najbliżej do parku duchackiego, ew. widze jakis plac zabaw przy Macedońskiej (nie wiem czy grodzony czy nie). Kawałek jest, no ale cóż.. nie można mieć wszystkiego jak widać
Przy okazji pytanie do wlaścicieli mieszkań od strony Kamieńskiego. Jak oceniacie wygłuszenie od ulicy? Ciężko to ocenić w ciągu kilku minut oglądania mieszkania z agentem, na 4 piętrze przy zamkniętych oknach wydawało się ok, ale chętnie posłucham spostrzezeń innych osób.
Zależy czym determinować lepszość okolicy. Są czynniki niemierzalne, albo diametralnie się różniące dla każdego, np. bliskość znajomych/rodziny czy miejsc w których czesto bywamy/lubimy i chcemy być z nimi dobrze skomunikowani. Natomiast oceniając generalnie, odległość od centrum, skomunikowanie z atrakcyjnymi częściami miasta tutaj jest lepiej.
Czyli w zasięgu spaceru najbliżej do parku duchackiego, ew. widze jakis plac zabaw przy Macedońskiej (nie wiem czy grodzony czy nie). Kawałek jest, no ale cóż.. nie można mieć wszystkiego jak widać

Przy okazji pytanie do wlaścicieli mieszkań od strony Kamieńskiego. Jak oceniacie wygłuszenie od ulicy? Ciężko to ocenić w ciągu kilku minut oglądania mieszkania z agentem, na 4 piętrze przy zamkniętych oknach wydawało się ok, ale chętnie posłucham spostrzezeń innych osób.
teqnix pisze:Swoją drogą ja prywatnie uważam, że to o wiele lepsza okolica niż Mistrzejowice w których zdaje się byłeś zdecydowany na zakup mieszkania.
Zależy czym determinować lepszość okolicy. Są czynniki niemierzalne, albo diametralnie się różniące dla każdego, np. bliskość znajomych/rodziny czy miejsc w których czesto bywamy/lubimy i chcemy być z nimi dobrze skomunikowani. Natomiast oceniając generalnie, odległość od centrum, skomunikowanie z atrakcyjnymi częściami miasta tutaj jest lepiej.
:
Wspomniany plac zabaw przy macedońskiej to nie wiem czy nie chodzi o taki przy czarnogórskiej. Całkiem spory, bardzo popularny w okolicy.
Całkiem blisko jest też plac zabaw przy włoskiej/białoruskiej.
Najbliższy -większy niż ten na dziedzińcu to- to taki za blokiem przy Dauna . Dwie huśtawki, większą piaskownica (200m)
Ale dla dzieci większych z rodzicami jest przecież boisko. To chyba najważniejsze w okolicy tego typu
SirCinek pisze:No tam widzę nawet dwa większe place zabaw/boiska.
Wspomniany plac zabaw przy macedońskiej to nie wiem czy nie chodzi o taki przy czarnogórskiej. Całkiem spory, bardzo popularny w okolicy.
Całkiem blisko jest też plac zabaw przy włoskiej/białoruskiej.
Najbliższy -większy niż ten na dziedzińcu to- to taki za blokiem przy Dauna . Dwie huśtawki, większą piaskownica (200m)
Ale dla dzieci większych z rodzicami jest przecież boisko. To chyba najważniejsze w okolicy tego typu
keram pisze:Kapuczino pisze:Podpięcie cieplej wody nie wymaga pozwolenia na użytkowanie. Wiec jakby chcieli mogliby zgłosić podpięcie.
W umowie deweloperskiej są zapiski o karach a w związku z niewywiązaniem się z przeniesieniem własności zaczynaja one obowiązywać, ktos na to już zerkał?
Zarazem mogliby nie dawać nikomu kluczy przed oddaniem budynku. Niemniej nie mogą pozwolić ludziom by się wprowadzili przed tym terminem, bo ponosiliby odpowiedzialność za wszystko co się w środku wydarzy.
To łupanie elewacji to ciągle jakieś poprawki dla strażaków.
Załącznikiem do wniosku o pozwolenie na użytkowanie jest uzgodnienie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną i państwową Straż Pożarną. Skoro nadal brak uzgodnienia strażaków - poprawki, to czy wniosek został w ogóle złożony? Wiecie coś o tym ? Jakie jest stanowisko budomatu?
Organ ma 14 dni na wydanie decyzji o pozwoleniu na użytkowanie od złożenia kompletnego i poprawnego wniosku.
Z tego co udało się dowiedzieć w urzędzie jak pytałem to nie ma wniosku o użytkowanie dla tej inwestycji u nich...
i mówi że miesiąc mają na rozpatrzenie wniosku w urzędzie
i mówi że miesiąc mają na rozpatrzenie wniosku w urzędzie
Pytanie do osób bezpośrednio zaangażowanych - jaki jest realny możliwy termin odbioru tej inwestycji ? Pośrednik twierdzi, ze za miesiąc papiery powinny być gotowe, natomiast czytając ten wątek zastanawiam się czy koniec września jest realny.
Tego chyba nikt nie wie. Ostatnie info jakie ja miałem to po wizycie strażaków +/- 1 tydzień na ich decyzję. Następnie dokumenty mają iść do urzędu i wtedy kolejne 2 tygodnie więc podpisywanie umów to koniec sierpnia. Tyle, że po tej informacji była jeszcze elewacja skrobana. Więc pytanie w którym punkcie teraz jesteśmy czy straż odebrała budynek i deweloper czeka na ich decyzję czy może cały czas są robione poprawki?
Ja raczej już nie wierzę w sierpień.
Ja raczej już nie wierzę w sierpień.
Też zaczynam wątpić w sierpień.
W piątek wieczór także coś stolarze z portalami robili na czwartym piętrze.
W piątek wieczór także coś stolarze z portalami robili na czwartym piętrze.
A coś może wiadomo więcej na temat przyłącza ciepłej wody?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”