Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: pozdro » 03 sie 2023, 7:28

Devas pisze:Jak porównamy do sporo droższych lokalizacji to jest to dość kiepska lokalizacja. Mam na myśli osiedle górka narodowa i ozony.
Jednak jak porównamy do podobnego przedziału cenowego rok-dwa lata temu to co było lepsze? Centralna, złocień, wzgórza krzeslawickie?

Na obecna chwile ta lokalizacja jest za droga, ale jednak kupując 1-2lata temu to moim zdaniem był zwycięzca cena/jakość/lokalizacja. Przy założeniu ze liczymy jakby tramwaj już był bo swoje było trzeba się przemęczyć zapewne.

Tylko Ozonu i Gorki narodowej nie porównuj z Meiera i Gotykiem. Gotta to patodeweloperka. O ile na Ozon sa przyjemne osiedla, cisza i spokoj, nawet troche zieleni w poblizu. To Gottyk to są slumsy przy autostradzie. Na szczescie pewnie ekrany akustyczne zamontuja. Ale na wyzszych pietrach i tak nic to nie da. Musieliby takie ekrany jak na Trasie Toruńskiej zrobic w Warszawie. A nie robia bo pewnie za drogie i w dupie maja okolicznych mieszkańców. Fak wolałby w spokoju na zlocieniu czy Mistrzejowicach mieszkac niz z widokiem na 29 listopada i ciągły huk aut i motocykli. Cala noc! To jest nie zdrowe dla czlowieka. Ile tam toksycznych spalin i tlenków azotu bedzie wpadac do tych mieszkan? Jeszcze wiatru zachodnie w Polsce dominują

Venya97

Postautor: Venya97 » 03 sie 2023, 7:34

Dlaczego w kwestiach hałasu itd. wypowiadają się ci którzy tu nie mieszkają? Chyba sami mieszkańcy wiedzą (w tym ja) jak jest naprawdę. Zamontowali ekrany i naprawdę jest spokój (mieszkanie od Alei zachód). Każdy ma inne preferencje co do lokalizacji. Sama Zlocienia nie brałam pod uwagę, bo mi się tam nie podoba, a nie chodzę po wątkach i nie piszę jaka tam jest patodeweloperka czy inne okazałości, bo po co :lol: I nie, nie pisze tego jako sfrustrowany mieszkaniec Meiera jak to tu zaraz zostanę okrzyknięta.

Devas

Postautor: Devas » 03 sie 2023, 11:47

michok pisze:Oczywiscie, ze centralna lepsza, mimo ze tam tez kroliczoki. Mistrzejowice rowniez duzo lepsze. Nie chce sie tu bawic w spekulacje cen, oceniam jaka lokalizacja bylaby lepsza do zycia.
Jak dla mnie do życia najmniej dogodna jest wlasnie aleja 29 listopada. A to bloczysko dombudu straszy. Ale mamy taki rynek, ze jak widac wszystko sie sprzedaje.

Centralna lepsza niż osiedle Górka Narodowa?
Jedyna zaleta to chyba bliskość do M1. Ścisk, betonoza, parkingi pod oknami zamiast dziedzińca, chaotyczna zabudowa (tutaj starsza zabudowa Slomczynskiego/Kuznicy tez nie powala). Komunikacyjnie tez szału nie ma, bardzo daleko na przystanek. Jakoś tego nie widzę…

kaykay

Postautor: kaykay » 03 sie 2023, 12:16

To ze centralna lepsza niż Meiera piszą ludzie, których boli ze nie kupili na Górce te dwa lata temu. Tak jak ktoś wyżej napisał, te 2-3 lata temu nie było nic lepszego cenowo niż Meiera. Teraz ceny wszystkiego na Gorce narodowej idą w górę bo widać gołym okiem jak idą roboty wszystkiego dookoła. Te dwa lata temu to wszystko było w powijakach wiec i cena dużo niższa. Do tego przez kredyt 2% w lipcu padł rekord wziętych kredytów wiec wiadomo ze deweloper podniesie cenę. Jeszcze wracając do centralnej to tam nie ma nawet żadnej perspektywy na zmniejszenie korków dla zmotoryzowanych a widok na kominy jest klimatyczny ale nie o taki klimat chyba komukolwiek chodzi.
Wiadomo ze dla flippera, który chce kupić i musi jak najszybciej sprzedać Górka będzie słaba inwestycją.

Devas

Postautor: Devas » 03 sie 2023, 13:19

kaykay pisze:To ze centralna lepsza niż Meiera piszą ludzie, których boli ze nie kupili na Górce te dwa lata temu..

Pod tym akurat ja się podpisuje obiema rękami i nogami, ja pisałem o okolicach Banacha i Zauchy. Meiera to jest tragedia i biorąc pod uwagę jak to wszystko jest tam ciasno zabudowane to nigdy lepiej nie będzie. Jedna z najgorszych miejscówek w Krakowie. Komunikacyjnie tez nadal będzie wisieć na 29go bo do tramwaju daleko. Centralna to przy tym jest luksus.

michok

Postautor: michok » 03 sie 2023, 13:25

Devas pisze:
michok pisze:Oczywiscie, ze centralna lepsza, mimo ze tam tez kroliczoki. Mistrzejowice rowniez duzo lepsze. Nie chce sie tu bawic w spekulacje cen, oceniam jaka lokalizacja bylaby lepsza do zycia.
Jak dla mnie do życia najmniej dogodna jest wlasnie aleja 29 listopada. A to bloczysko dombudu straszy. Ale mamy taki rynek, ze jak widac wszystko sie sprzedaje.

Centralna lepsza niż osiedle Górka Narodowa?
Jedyna zaleta to chyba bliskość do M1. Ścisk, betonoza, parkingi pod oknami zamiast dziedzińca, chaotyczna zabudowa (tutaj starsza zabudowa Slomczynskiego/Kuznicy tez nie powala). Komunikacyjnie tez szału nie ma, bardzo daleko na przystanek. Jakoś tego nie widzę…

Zaleta centralnej nie jest bliskosc m1.
Chodzi mi o same atuty mieszkania w tych terenach. Jak juz sie z tej centralnej wyjedzie, to mamy latwy dostep do fajnej infrastruktury. Nie chcialbym tam mieszkac i tak.
Natomiast meiera i okolice… niech Wam tam wybuduja ten tramwaj i kolejne dziesiatki blokow. Dla mnie najgorsza okolica z wymienionych do mieszkania. Tam autentycznie nie ma po co jechac, nic tam nie ma jedynie korki. Zamieszkasz kiedys w fajnej lokalizacji to sam zauwazysz.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 03 sie 2023, 13:58

Devas pisze:Centralna lepsza niż osiedle Górka Narodowa?

Jak to chaotyczna zabudowa jak wszystko buduje jeden deweloper, więc każdy z etapów jest zbliżony do poprzedniego. Chaotyczną zabudowę masz na Banacha, gdzie buduje kilku developerów. Czy parkingi pod oknami to już zależy z której strony na to patrzysz, bo ja mam do nich daleko. Nie wiem o jakim ścisku Ty mówisz, bo chyba jedynie w tamtych okolicach byłeś na mapie (Street View). Parkingi ogólnodostępne powodują, że samochody nie muszą stać na głównej ulicy dojazdowej do osiedla (np. Ozon czy MwM itp. Zalety inwestycji to raczej kwestia indywidualna. Oprócz M1 masz Atut. Budują jeszcze Kauflanda i to centum Outletowe. Nie no z tym, że bardzo daleko do przystanku to za bardzo przesadzone, jeszcze jak porównamy to do znakomitej lokalizacji przy Meiera, gdzie mamy wszystko pod ręką. Północ Krakowa nigdy nie będzie atrakcyjna, bo tam oprócz bloków już nic więcej nie powstanie. Niby będzie domknięcie obwodnicy, ale zobaczymy jak przebudowa Alei zmieni ruch na tym odcinku, bo obecnie jak jest każdy widzi.

Venya97

Postautor: Venya97 » 03 sie 2023, 14:49

Devas pisze:
kaykay pisze:To ze centralna lepsza niż Meiera piszą ludzie, których boli ze nie kupili na Górce te dwa lata temu..

Pod tym akurat ja się podpisuje obiema rękami i nogami, ja pisałem o okolicach Banacha i Zauchy. Meiera to jest tragedia i biorąc pod uwagę jak to wszystko jest tam ciasno zabudowane to nigdy lepiej nie będzie. Jedna z najgorszych miejscówek w Krakowie. Komunikacyjnie tez nadal będzie wisieć na 29go bo do tramwaju daleko. Centralna to przy tym jest luksus.

Do tramwaju z Meiera jest 700 m to naprawdę do przejścia :lol:

kaykay

Postautor: kaykay » 03 sie 2023, 15:19

Jak ktoś pisze ze na Meiera jest ciasno w porównaniu z banacha to rzeczywiście nie ma pojęcia o czym pisze.

kaykay

Postautor: kaykay » 03 sie 2023, 15:22

Venya97 pisze:
Devas pisze:

Do tramwaju z Meiera jest 700 m to naprawdę do przejścia :lol:

Poza tym będzie bus pas który tez powinien zrobić swoje w kwestii komunikacji. Myśle ze te około 4 przystanków do galerii bus pasem to całkiem dobry wynik.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”