Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slawo789

Re: Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia - opinie i informacje na forum

Postautor: slawo789 » 10 sie 2023, 18:38

asander pisze:
pozdro pisze:Jakies jedno z tarasem większy, niż mieszkanie o metrażu 30m2 jest po 15. Większość normalnych mieszkań jest po 10.5-11.5k czyli jedne z najniższych cen w Krakowie. Szczerze to obecnie nie spotykam tak tanich mieszkań jak przeglądam oferty, z reguły minimum 12k czy nawet 13k

Jako przykład ktoś wrzucił mieszkania po 12-13k i twierdzi ze są tańsze niż 10.6k super :lol:

Tylko gros ludzi jest zainteresowane mieszkaniami nie za wielkimi i nie za małymi, tylko takimi średnimi 2-3 pokojowymi, 45-60 m2, a te są właśnie po ok 12-13 tys. Cena 10.6 to za największe mieszkania, a więc cena i tak się robi z wykończeniem i parkingiem 1 mln zł.

Całkowita racja, te ceny co pisali na początku, że od 10400 za 3 pok. lub 10800 za 2 pok. to fikcja.

Bo nie inwestorskie, ale normalne mieszkanie dla normalnych ludzi to ok. 45-60 m2, a tu ceny od 12k czyli mieszkanie plus garaż to ponad 600k. A gdzie do obioru czy wykończenia.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 sie 2023, 18:51

Tez nie prawda bo normalni ludzie kupuje powyzej 75m2, a inwestorskie to wlasnie malutkie po 45-50m2 2 pokojowe na wynajem. Pozatym 50m2 male mieszkania tez sa tam po 11.2k zl/m2 znajdzie mi gdzieś indziej w Krakowie (nie na zlocieniu) mieszkania 50m2 w takich cenach

realista

Postautor: realista » 10 sie 2023, 19:01

nie na złocieniu, nie w mistrzejowicach, nie na piastów, nie na...,
a przecież bochenka to nie mniejsze zadupie :lol:

zresztą by nie przedłużać zbędnej dyskusji, polecam wszystkim przeczytanie pierwszych trzech stron, zobaczcie jak narracja co do cen powyższej osoby się zmieniła... adekwatnie do zmiany cen :lol:

już nie będę się znęcał pytając jak bochenka stoi w indeksie pyszne.pl, bo na pewno nie lepiej niż złocień

pozdro

Re: Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia - opinie i informacje na forumlem

Postautor: pozdro » 10 sie 2023, 21:10

No o to jest drogo? Gdzie na miestrzejowicach masz niby taniej? Tam pod S7 w polach?
Obstawiam ze te do najwyzejnoodobne ceny z 11k w dużo gorszym miejscu. Realnie lepszych cen nie ma. Nawet górka narodowa patrzyłem to już drożej. Tania centralna park też już nie taka tania, drożej niż tu. Może taniej złocień czy skawina czy Wieliczka znajdzie ale to niewielkie różnice koło 10k.
develia.pl/pl/mieszkania/krakow/bochenka-vita/bo-ii-f-05

Tutaj tez całkiem fajna cena. Jeszcze weź pod uwagę ze Develia nie kantuje na metrażu i nie zalicza powierzchni pod ściankami działowymi jak inni deweloperzy czyli masz metraż jak podany, a nie 2-4m2 mniejszy!
develia.pl/pl/mieszkania/krakow/bochenka-vita/bo-ii-f-06

kama

Ceny miejsc postojowych i komórek lokatorskich w inwestycji Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia

Postautor: kama » 11 sie 2023, 9:04

Pytał ktoś o to, ile kosztują miejsca postojowe w inwestycji Bochenka Vita? Tam sią przewidziane naziemne i podziemne?

A jak jest z cenami komórek lokatorskich? Ile taka kosztuje?

slawo789

Re: Ceny miejsc postojowych i komórek lokatorskich w inwestycji Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia

Postautor: slawo789 » 11 sie 2023, 10:17

kama pisze:Pytał ktoś o to, ile kosztują miejsca postojowe w inwestycji Bochenka Vita? Tam sią przewidziane naziemne i podziemne?

A jak jest z cenami komórek lokatorskich? Ile taka kosztuje?

Miejsca postojowe w cenie 25 tys zewnętrzne lub 37 tys w garażu podziemnym pojedyncze oraz 51 tys podwójne.

Komórki lokatorskie od 15 -22 tys tylko od 3 pokojowych i większych mieszkań.

LQS

Postautor: LQS » 11 sie 2023, 10:33

Jak wspomnial kolega wyzej - jezeli ktos tam byl to ma tylko jedno slowo na mysli - zadupie. Juz taka develia na czeczow ma wiekszy sens - jakos zaplanowane osiedle pelno uslug szybki pociag wolne autobusy i wizja tramwaju. Ale do zycia uslugi sa - na tym bochenka no ni ma nic stare domy chaszcze zagospodarowania zero. Jak tam ostatnio jechalem to az strach pomyslec isc noca do tego niby szybkiego tramwaju. Dla mnie zerowa proporcja oferty do ceny, a pozdro i tak za chwile sie odpali z taniejacymi domami i teslami pod wiata :)

slawo789

Postautor: slawo789 » 11 sie 2023, 11:13

LQS pisze:Jak wspomnial kolega wyzej - jezeli ktos tam byl to ma tylko jedno slowo na mysli - zadupie. Juz taka develia na czeczow ma wiekszy sens - jakos zaplanowane osiedle pelno uslug szybki pociag wolne autobusy i wizja tramwaju. Ale do zycia uslugi sa - na tym bochenka no ni ma nic stare domy chaszcze zagospodarowania zero. Jak tam ostatnio jechalem to az strach pomyslec isc noca do tego niby szybkiego tramwaju. Dla mnie zerowa proporcja oferty do ceny, a pozdro i tak za chwile sie odpali z taniejacymi domami i teslami pod wiata :)

Różne rzeczy można mówić o tej lokalizacji, dla mnie jest na prawdę w porządku jak na nowe inwestycje, ale na pewno sporą aberracją jest tekst, że Złocień jest lepszy :D

asander

Postautor: asander » 11 sie 2023, 13:55

slawo789 pisze:
LQS pisze:Jak wspomnial kolega wyzej - jezeli ktos tam byl to ma tylko jedno slowo na mysli - zadupie. Juz taka develia na czeczow ma wiekszy sens - jakos zaplanowane osiedle pelno uslug szybki pociag wolne autobusy i wizja tramwaju. Ale do zycia uslugi sa - na tym bochenka no ni ma nic stare domy chaszcze zagospodarowania zero. Jak tam ostatnio jechalem to az strach pomyslec isc noca do tego niby szybkiego tramwaju. Dla mnie zerowa proporcja oferty do ceny, a pozdro i tak za chwile sie odpali z taniejacymi domami i teslami pod wiata :)

Różne rzeczy można mówić o tej lokalizacji, dla mnie jest na prawdę w porządku jak na nowe inwestycje, ale na pewno sporą aberracją jest tekst, że Złocień jest lepszy :D

Złocień jest przede wszystkim znacznie dalej, np. z takiego Bochenka można na rowerze być na Zakrzówku w ok 15-20 minut, jadąc przyjemną ścieżką, podobnie w okolicach Bulwarów, a z takiego Złocienia to już jednak wyprawa. Oczywiście Piaski mają swoje wady, przynajmniej w kontekście roweru, otóż trzeba nieźle się napedałować żeby tu na górę wrócić (dla kondycji plus). Inny minus to gęsta zabudowa i problem z parkowaniem dla gości. Co do usług to nie wiem, dla mnie jest ok, dwie biedronki w okolicy, blisko do Bonarki itd. Do tramwaju/autobusu idę 7 minut, po czym do centrum jadę ok 20. Innym plusem dla mnie też jest brak samolotów nad głową czy pociągów. Nie ma żadnej patoli wieczorami, wracałem wiele razy i czułem się bezpiecznie. Dewelia ma też obowiązek budowy chodnika na ul. S p o r n e j. Za jakiś czas na pewno Park Drwinka zyska nowe oblicze, będzie przyjemnym miejscem do spacerów, z alejkami i ławeczkami. Póki co Bochenka nie jest idealne, ale naprawdę da się tu żyć, całkiem wygodnie. I na pewno jest lepszy od Złocienia, jak dla mnie.

teqnix

Postautor: teqnix » 11 sie 2023, 14:37

LQS pisze: Jak tam ostatnio jechalem to az strach pomyslec isc noca do tego niby szybkiego tramwaju. Dla mnie zerowa proporcja oferty do ceny, a pozdro i tak za chwile sie odpali z taniejacymi domami i teslami pod wiata :)

Do szybkiego tramwaju się idzie ulicą osiedlową z chodnikiem o nazwie Podedworze. Lepiej tam faktycznie nie chodzić, bo można dostać piłką tenisową w łeb (zaraz na początku są korty) albo w..y za świadectwo ucznia rodzic też może być nie miły (bo tam niedaleko podstawówka) a potem po minięciu jakichś dwóch bloków ze średnią wieku tak z 60 lat może zaatakować kółko różańcowe (bo ostatnie jakieś 1/5 drogi to się mija po prawej kościół). Na nadmiar złego Palladio kończy już inwestycję pomimo kłopotów to jeszcze zamiast garaży z haszczami po prawej będzie całkiem nowoczesna inwestycja i pewnie jakaś żabka tam też się otworzy to z kolei pijaki mogą atakować. Zawsze jest też jakaś szansa, że z tego skrawka dzikiej zieleni gdzieś obok tej inwestycji może wyskoczyć dzik. Jedno trzeba Develii przyznać, deweloper popularny, dość tani to się wątek kręci aż miło.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”