Ojcowska Park Kraków od Nokturn Deweloper - opinie na forum
Re: Ojcowska Park Kraków od Nokturn Deweloper - opinie na forum
Widziałem, że faktycznie mają promocję i można taki dom kupić już za 799 000 zł, przynajmniej tak się reklamują. Ale to wciąż sporo pieniędzy, zwłaszcza biorą pod uwagę słuszne argumenty przedmówcy. A może ktoś kupił i podzieli się doświadczeniami na forum?
-
Kupuje blizniak w tej inwestycji. Mi akurat lokalizacja bardzo odpowiada. Rodzina mieszka zaraz za płotem od kilkunastu lat i nie narzeka. Super plusem jest wg mnie pętla z autobusem co 40 min. Patrząc na inne wsie gdzie trzeba zwykle dojść do autobusu kilometr lub więcej to uważam to za ogromny atut. W kwestii garażu wiem od innych osób z grupy osiedlowej że większość mieszkańców chce stawiać wiaty, my z resztą też. To jedyna inwestycja w której poddasze jest prawdziwie użytkowe. Chcemy tam zrobić druga łazienkę i sypialnie dla siebie bo mamy 3 dzieci. Dla rodzin uważam że świetna jest też koncepcja tego prywatnego parku z placami zabaw miejscem na ognisko i boiskiem. Pewnie to nie jest w 100% idealny dom, można się zawsze do czegoś doczepić, ale po 2 latach poszukiwań wiem że zawsze jest jakieś ale i trzeba isc na kompromis. Jak sobie człowiek sam wybuduje pewnie dopiero wtedy ma to co chce w 100% idealne.
Joanna1990 pisze: Jak sobie człowiek sam wybuduje pewnie dopiero wtedy ma to co chce w 100% idealne.
Pocieszę Panią stwierdzeniem humorystycznym, ale bardzo poważnym. Zwykle dopiero trzeci wybudowany dla siebie dom spełnia oczekiwania dość dobrze

Jeśli Pani odpowiada, to kupować na zdrowie. Wierzę, że zarejestrowała się Pani w dobrej wierze i nie uprawia żenada-marketingu. Bo obiektywne minusy tej inwestycji nadal obowiązują.
Dowiadujemy się zatem, że będą wiaty. Ale wiata to nie garaż + no, deweloper nie zapewnia, zatem trzeba na porządną wiatę wydać dość sporo pieniędzy.
Dowiadujemy się, że poddasze jest użytkowe- zatem deweloper znowu przyoszczędził nie gospodarując tego poddasza. Plus lądują Państwo z realnie 3-poziomowym mieszkaniem.
-
Napisałam po prostu, co nas przekonało do tej inwestycji, równie dobrze można napisać że Pan komentarze to zenada-antymarketing. Nie wiem skąd ten kasliwy ton... W każdej inwestycji, której sami od początku do końca nie wybudujemy zawsze coś będzie nie pasować, pytanie na jakie ustępstwa się godzimy. Ja np nie chce rezygnować z bliskości MPK i komfortu zamkniętego administrowanego osiedla. Za to dla mnie wiata może nie jest jest idealnym rozwiązaniem ale dla nas ok. Uważam że jest to nawet lepsza opcja niż garaż, bo nie trzeba parkować przód tył co miało miejsce w wikszosci bliźniaków z garażem. A dla nas z uwagi na konieczność przepakowywania się rano byłoby to mega problematyczne. Bliźniaki z garażem dwustanowiskowym w zasadzie nie występują.
Nie wiem o co Panu chodzi z tym poddaszem. Bo w żadnej innej inwestycji nie widzieliśmy takiego z wejściem schodami murowanymi i bocznymi oknami. Każdy sobie to zagospodaruje jak chce. My akurat zrobimy łazienkę z sypialnia. A ktoś inny może gabinety. Dla nas to super ze nie jest to strych po drabince jak w większości domow w tym budzecie.
Mam aktualnie 50 metrowe mieszkanie na 5 osób więc nie będę narzekać na 3 poziomowe
Nie wiem o co Panu chodzi z tym poddaszem. Bo w żadnej innej inwestycji nie widzieliśmy takiego z wejściem schodami murowanymi i bocznymi oknami. Każdy sobie to zagospodaruje jak chce. My akurat zrobimy łazienkę z sypialnia. A ktoś inny może gabinety. Dla nas to super ze nie jest to strych po drabince jak w większości domow w tym budzecie.
Mam aktualnie 50 metrowe mieszkanie na 5 osób więc nie będę narzekać na 3 poziomowe

Joanna1990 pisze:W kwestii garażu wiem od innych osób z grupy osiedlowej że większość mieszkańców chce stawiać wiaty, my z resztą też.
Tak z ciekawości, to jak w praktyce wygląda sprawa tych wiat dla samochodów? Nie wyjdzie tak, że ostatecznie pod domami staną jakieś średnio ładne "blaszaki"? Ktoś już może coś takiego postawił i można zobaczyć, jak wygląda?
A ma ktoś może jakieś zdjęcia i pokaże, jak to osiedle wygląda aktualnie? Tam już skończyli? Jest tak, jak na wizualizacji? Lepiej czy gorzej?
Podbijam temat, pokaże ktoś może, jak to osiedle przy Ojcowskiej wygląda obecnie?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”