Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Re: Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Ma ktoś namiar na sprawdzonego ślusarza? (założenie drugiego zamka) Fajnie jakby też był tańszy niż ten z ulotek 

pawmat pisze:Korep321 pisze:Na karty umowne mają akurat mnóstwo wytłumaczeń czynnikow zewnętrznych więc raczej nie spodziewam się egzekwowalności tego
W umowie nie ma żadnych ograniczeń. Więc generujesz wezwanie do zapłaty i tyle. Jak nie zapłacą polubownie to albo sam idziesz do sądu, albo robisz cesję wierzytelności na jakąś firmę windykacyjną i oni się będą użerać, a ty coś tam zawsze odzyskasz.
A jak wyliczasz datę końca? Moment podpisania aktu notarialnego?
Wiljer pisze:Ma ktoś namiar na sprawdzonego ślusarza? (założenie drugiego zamka) Fajnie jakby też był tańszy niż ten z ulotek
Ten z ulotek chyba nie wychodzi najgorzej, bo w cenie 500zł, daje zamek (nie wkładkę), szyld ~ czyli ok. 200zł a reszta to montaż. Ale jakbyście mieli kogoś kto hurtem zrobi kilka mieszkań na pewno da się taniej, ja jeszcze nie zlecałem

- Załączniki
-
- embe.jpeg (236.22 KiB) Przejrzano 2520 razy
Macie już ciepłą wodę ?
Jakieś info o terminie od dewelopera?
Jakieś info o terminie od dewelopera?
Ja dostałem info, że budynek ma pozwolenie na użytkowanie wystawione 11.08. Czy jest woda to nie wiem, bo jeszcze nie odebrałem mieszkania.
Hej,
Zwrócił ktoś uwagę podczas odbioru parkingu podziemnego na stojącą wodę w korytku mimo braku opadów ?
To jakaś usterka czy normalne ?
Zwrócił ktoś uwagę podczas odbioru parkingu podziemnego na stojącą wodę w korytku mimo braku opadów ?
Korep321 pisze:Hej,
Tam powinien funkcjonować odpływ i woda powinna spływać, a nie stać w korytku. Ja bym zgłosił.
Oczywiście zgłaszajmy takie rzeczy. Ja ostatnio zgłosiłem że przez miesiąc była dziura przy klatce A. Wybrane kamienie. Po dwóch dniach była zasypana. Czekam jeszcze na odpowiedź co z ukruszonym rogiem budynku i z pęknięta lampą w przejściu do garażu.
Byłem wczoraj zobaczyć na tą kratkę i faktycznie w drugiej części garażu jest tam 0.5-1cm wody w kratce.
Byłem wczoraj zobaczyć na tą kratkę i faktycznie w drugiej części garażu jest tam 0.5-1cm wody w kratce.
a tak zamykają się drzwi w klatce A... https://streamable.com/r7dy3m
żule śpiące na karytarzu za 3,2,1
wysyłam maila do Budomatu ale myślę, że prędzej coś ugramy jak więcej osób będzie zgłaszać
żule śpiące na karytarzu za 3,2,1
wysyłam maila do Budomatu ale myślę, że prędzej coś ugramy jak więcej osób będzie zgłaszać
Wydaje się że na parkingu w okolicach windy w klatce A jest większy problem. W holu windy czuć wilgoć a na ścianach wychodzi pleśń. Od kilku dni intensywnie pracuje tam wentylacja ale wyglada to na jakoś wyciek lub podciąganie wilgoci przez fundament.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”