Hej, czytałem, że tam na tym Lubostroń 13 budynek zbliżony jest do istniejącej komory cieplnej 3ZKXI i mogą występować
niedogodności dla przyszłych mieszkańców w postaci między innymi nadmiernego hałasu
podczas odpowietrzania i odwadniania istniejącej magistrali cieplnej 2xDN1000 oraz
intensywnego parowania z kominków wentylacyjnych. Ktoś wie o co chodzi? Zupełnie się nie znam na tym. Jak często się odpowietrza/odwadnia taką magistralę? Rzeczywiście często te kominki parują? Jest to w jakiś sposób uciążliwe?
Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum
-
Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum
komora ciepłownicza jest z samego przodu, gdzie ma być parking i raczej nie powinno być to słyszalne z mieszkania. Zapewne jest to zabezpieczenie developera przed ewentualnymi rozszczeniami w przypadku prac konserwacyjnych mpeca.
Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum
Dokładnie tak to wygląda. Myślę że zajdzie kiedyś nawet konieczność przekopania podczas awarii. Wiec deweloper musi być zapezpiecsomy tak samo jak mpec że mogą tam wejść i wykonać swoje a następnie przywrócić wszystko do stanu poprzedniego.
-
Gdzie to czytałeś?
Wytłumaczy ktoś laikowi o co chodzi z tą magistrala?
Co to jest i jak wygląda? Ma ktoś zdjęcia?
boromir13579 pisze:Gdzie to czytałeś?
magistrala to takie rury idące przeważnie pod ziemią, jak to wygląda w krk znajdziesz tu: msip.um.krakow.pl/kompozycje/?msip.um.krakow.pl/kompozycje/?config=config_plan.json
(w opcjach warstw najlepiej powyłączać wszystko i zostawić tylko sieć ciepłowniczą)
natomiast w pobliżu komory są kominy, jak to wyglądało przed budową to możesz zobaczyć na street view
ze strony mpeca:
Na infrastrukturę ciepłowniczą, którą zarządza MPEC składa się także niemal 11 tysięcy węzłów cieplnych, około 7 tysięcy komór, przepompownie sieciowe, urządzenia takie jak: kompensatory sieciowe oraz armatura odcinająca i regulacyjna (zawory klapowe i kulowe).
więc takich miejsc w krk jest pełno
-
Jest tutaj ktoś kto kupił?
Tak, kupiliśmy małe mieszkanie w tej inwestycji.
-
kuba777 pisze:Tak, kupiliśmy małe mieszkanie w tej inwestycji.
Jesteś zadowolony ze współpracy, z kontaktu z deweloperem?
Wiesz coś czy planują jeszcze budować obok jak są te drzewa koło przedszkola? Poza tym 4 piętrem, bo to już się dzieje.
Którym mieszkaniem jest Pan zainteresowany ? Dla mnie Pani bylo malo mila.. i powiedziala mi ze za metr ok 12 700 plus miejsce 55 000 lub 110 000 podwojne - trochę spora kwota jak na koniec ruczaju. Jeśli chodzi o działkę obok podobno ma ruszyć jakas budowa.
-
Anita123 pisze:Którym mieszkaniem jest Pan zainteresowany ? Dla mnie Pani bylo malo mila.. i powiedziala mi ze za metr ok 12 700 plus miejsce 55 000 lub 110 000 podwojne - trochę spora kwota jak na koniec ruczaju. Jeśli chodzi o działkę obok podobno ma ruszyć jakas budowa.
Ja dostałem od Pani sprzedającej tam mieszkania informacje że właściciel tamtej działki jest nieznany i nie zanosi się na żadna budowę. Skąd masz informacje ze ma ruszyć tam budowa?
Czy ktoś orientuje się jak wygląda różnica pomiędzy 3 piętrem a nizszymi? Widzę że okna na 3 piętrze są wyższe, czy wysokość mieszkania na 3 piętrze jest inna niż niższych?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”