Aranżacja nowego mieszkania i pomysły - osiedle Piasta Towers Kraków
-
Re: Aranżacja nowego mieszkania i pomysły - osiedle Piasta Towers Kraków
Wszystko zależy od stanu ścian.Znam przypadki ze gruntowanie i malowanie spowodowało ze po roku odpalało farbe ale drudzy znajomi zrobili tak samo i u nich nic takiego się nie stało . Mi sie wydaje ze gładzie są najlepszym rozwiązaniem ale to wszystko zalezy od czasu i pieniążków.
Mam info że już można wejść na inwestycje na pomiary. Dostęp jest na pewno w przypadku firmy Excellent
budyniasty69 pisze:Wszystko zależy od stanu ścian.Znam przypadki ze gruntowanie i malowanie spowodowało ze po roku odpalało farbe ale drudzy znajomi zrobili tak samo i u nich nic takiego się nie stało . Mi sie wydaje ze gładzie są najlepszym rozwiązaniem ale to wszystko zalezy od czasu i pieniążków.
Teoretycznie ściany powinny być już przygotowane strikte pod samo malowanie, no wiadomo, gruncik i malowanko.
A odnośnie firmy excellent, to z tego co pamiętam to ten deweloper z nimi współpracuje, więc pewnie dlatego ta firma może wejść i komuś już wykańczać mieszkanie.
My z żoną podjemiemy się sami tego wyzwania

Pozdrawiam wszystkich
My też rozważaliśmy ten Excellent ale ostatecznie podejmujemy się wyzwania i spróbujemy własnymi siłami stworzyć nasze gniazdko 

Gaiczki pisze:My też rozważaliśmy ten Excellent ale ostatecznie podejmujemy się wyzwania i spróbujemy własnymi siłami stworzyć nasze gniazdko
No my właśnie też. Choć rozwazalismy ta firmę, ale jak zacząłem przeliczac to w tej kwocie która miał bym dać firmie, zrobię dużo więcej niż oni.
Czytałam w internecie opinie o tej firmie i nie były one za bardzo pochlebne co prawda z 2013 roku i mogło się wiele zmienić ale wolimy nie ryzykować 

Witam, jak u sąsiadów że wstępną aranżacja? My z żoną już zaczynamy jeździć i rozglądać się za meblami, płytkami i resztą do mieszkania.
No to pewnie jak każdy. W pokoju z aneksem kuchennym robisz jednolitą podłogę czy dzielisz na plytki i panele? My się zastanawiamy właśnie bo ten pokoik jest niewielki tak naprawdę nie wliczając w to aneksu?
Bedę dzielić na płytki i panele, siedząc w salonie cieplej od paneli, a w kuchni lepsze płytki. Oglądałem kiedyś mieszkanie z panelami w kuchni i po 4 latach wyglądały kiepsko( też nowy blok i 4 lata tylko miał), powybrzuszane przy zlewie, porozchodziły się. jakieś plamy chyba od tłuszczu. Żle to wyglądało.
A zastanawiam się czy nie dobrać takich płytek żeby pasowały i na przedpokój i do kuchni i w ten sposób połączyć jakby w całość, a zwłaszcza że na ścianie od przedpokoju będziemy mieć dalszy ciąg kuchni( zdecydowaliśmy się ją zrobić w kształcie "L")
I ja tak sobie myślę że tak 1,2-1,5 metra od szafek płytki położyć
A zastanawiam się czy nie dobrać takich płytek żeby pasowały i na przedpokój i do kuchni i w ten sposób połączyć jakby w całość, a zwłaszcza że na ścianie od przedpokoju będziemy mieć dalszy ciąg kuchni( zdecydowaliśmy się ją zrobić w kształcie "L")
I ja tak sobie myślę że tak 1,2-1,5 metra od szafek płytki położyć

Dujeknh pisze:No to pewnie jak każdy. W pokoju z aneksem kuchennym robisz jednolitą podłogę czy dzielisz na plytki i panele? My się zastanawiamy właśnie bo ten pokoik jest niewielki tak naprawdę nie wliczając w to aneksu?
Też mamy ten dylemat. U nas padnie chyba jednak na panele, chcemy jednolita podłogę w całym mieszkaniu, zeby nie dzielić optycznie pomieszczeń. Myślę że jak damy panele lepszej klasy np. AC 5 to powinno być ok.
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”