Mar G pisze:Rak pisze:Genialnie, jest szansa aby byly "biale" i zaslonia szare klocki, nie dosc ze "wzgorze bronislawy" zabiera swiatlo to jeszcze ta szarosc atalowska przyciemnia okolice. Trzymam kciuki za jasna elewacjeInna sprawa, ze z rana przybyszewskiego juz autem zupelnie nikt nie wyjedzie, ale to nie moj problem
Przyznam rację, że osiedle znacznie korzystniej się prezentuje od strony widokowej południowej. Być może takie były założenia architektoniczne - aby nadmuchać metrażowo wysoki rząd budynków nie zważając na estetykę od strony AK - w perspektywie zasłonięcia przez kilkukrotnie większy gabarytowo kolejny budynek.
Co do wyjazdu - prawo ruchu drogowego pierszeństwo jazdy daje klientom Atalu i Eko - więc jeśli ktoś będzie mieć problem z wyjazdem z posesji to klienci Skanska. Ale skoro są zwolnieni ze wspólczynnika miejsc parkingowych jak Echo przy Błoniach + SPP - więc to bezprzedmiotowa dyskusja.
od Armii Krajowej / Tarasow Werona to ja widze szarosc z zoltymi paskami na gorze, bez zoltej czesci balkonowej to jest to widokowa masakra. Natomiast przeszklony biurowiec prezentowalby sie pieknie no ale sa mieszkania.
Jadac rowerem przez buczka czy buszka lub jak mu tam to ogolnie jest ciemnica, poza zachodem bo wtedy sie przebijaja mile odblaski.
Tak tak mam dobra pamiec i powineinem pamietac, ze biale elewacje sie brudza ale ja tam nie mieszkam i szarosc przytlacza i jest wg mnei do bani. Owszem dzinsy sa praktyczne w ciemnych kolorach i pewnie podobnie z budynkami. Zreszta tez mam ciemna elewacje na budynku ale niby kinkiet czy cos podobnego, to juz chociaz lsni sie w sloncu i odbija cokolwiek z promieni.
O wyjezdzie to ja o skrzyzowaniu mysle, gdzie na swiatlach z przybyszewskiego sie spotykam lecz od naprzeciwka od zarzecze i nie ma problemu wiekszego gdyz sa dwa pasy do wyboru, na szczescie. Ale to tylko gdy akurat nie jade piastowska. Natomiat jak tam macie wyjazd to nie macie innej ucieczki a od odlewniczej to raz jechalem w okolicach 9 tej i srednio bylo