Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
boromir13579

Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Postautor: boromir13579 » 03 wrz 2023, 18:06

Anita123 pisze:Którym mieszkaniem jest Pan zainteresowany ? Dla mnie Pani bylo malo mila.. i powiedziala mi ze za metr ok 12 700 plus miejsce 55 000 lub 110 000 podwojne - trochę spora kwota jak na koniec ruczaju. Jeśli chodzi o działkę obok podobno ma ruszyć jakas budowa.

Też się chętnie dowiem. Płynie tam jakaś rzeczka i chyba ciężko o budowę. Da się to gdzieś sprawdzić?

Faktycznie są minimalnie wyższe okna. Ale ceny pewnie sporo wyższe.
Na 4p mają być duże apartamenty z balkonami na środku.

Obrazek

kuba777

Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Postautor: kuba777 » 04 wrz 2023, 12:12

boromir13579 pisze:
kuba777 pisze:Tak, kupiliśmy małe mieszkanie w tej inwestycji.

Jesteś zadowolony ze współpracy, z kontaktu z deweloperem?
Wiesz coś czy planują jeszcze budować obok jak są te drzewa koło przedszkola? Poza tym 4 piętrem, bo to już się dzieje.

Generalnie nie ma się do czego doczepić. Moje pytania i wątpliwości w miarę roziwazali, co chciałem dodatkowo się dowiedzieć to też raczej wyjaśnili. Co do zagospodarowania terenu dookoła to nie mam pojęcia. No dodatkowe piętro myślę że będzie, bo wątpię że to odpuszczą nawet jak by mieli się odwoływać jeszcze. Decyzji chyba jeszcze nie dostali. Co do cen to wiadomo że nie jest tanio ale jak ktoś widzi co się dzieje na rynku to wie że nie ma na co czekać.

Pb44

Postautor: Pb44 » 08 wrz 2023, 15:29

kuba777 pisze:
boromir13579 pisze:
kuba777 pisze:Tak, kupiliśmy małe mieszkanie w tej inwestycji.

Jesteś zadowolony ze współpracy, z kontaktu z deweloperem?
Wiesz coś czy planują jeszcze budować obok jak są te drzewa koło przedszkola? Poza tym 4 piętrem, bo to już się dzieje.

Generalnie nie ma się do czego doczepić. Moje pytania i wątpliwości w miarę roziwazali, co chciałem dodatkowo się dowiedzieć to też raczej wyjaśnili. Co do zagospodarowania terenu dookoła to nie mam pojęcia. No dodatkowe piętro myślę że będzie, bo wątpię że to odpuszczą nawet jak by mieli się odwoływać jeszcze. Decyzji chyba jeszcze nie dostali. Co do cen to wiadomo że nie jest tanio ale jak ktoś widzi co się dzieje na rynku to wie że nie ma na co czekać.

Cześć, też kupiłem tam mieszkanie. @kuba777 - czy mógłbym z Toba skontaktować się w jakiś sposób? Chciałbym porozmawiać jak wygląda Twój kontakt z deweloperem oraz jakie informację od niego otrzymujesz (jako nowy właściciel). Mam wrażenie, że każda moja prośba/zapytanie kierowane do dewelopera jest automatycznie odrzucana i chciałem dowiedzieć się czy jest tak samo dla każdego nowego nabywcy.

Pozdrawiam

Jamie

Postautor: Jamie » 08 wrz 2023, 16:19

Czy pytaliście dewelopera czy da się coś zrobić z oczojebnymi neonami na pobliskim centrum handlowym?
Kiedy ta inwestycja ma być oddana, jak dopiero zaczynają IV piętro? 

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 08 wrz 2023, 21:35

Jamie pisze:Czy pytaliście dewelopera czy da się coś zrobić z oczojebnymi neonami na pobliskim centrum handlowym?

Dobre pytanie, może udałoby się je przenieść na bok.
Koniec lutego. Nie zaczynają jeszcze, bo nie mają pozwolenia.

Pb44

Postautor: Pb44 » 09 wrz 2023, 18:03

Jamie pisze:Czy pytaliście dewelopera czy da się coś zrobić z oczojebnymi neonami na pobliskim centrum handlowym?

Pytaliśmy o neony na pierwszym spotkaniu - dostałem info że deweloper nic z tym nie może zrobić, i jak zostanie ukonstytuowana wspólnota to można próbować dogadać się z administratorem budynku gdzie te neony są.

Jamie

Postautor: Jamie » 09 wrz 2023, 20:37

Dzięki za odpowiedzi. Jak wygląda płatność u tego dewelopera? Ile się płaci za rezerwacje i później za mieszkanie w transzach czy całość przy odbiorze?

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 09 wrz 2023, 21:17

Jamie pisze:Dzięki za odpowiedzi. Jak wygląda płatność u tego dewelopera? Ile się płaci za rezerwacje i później za mieszkanie w transzach czy całość przy odbiorze?

15k kiedyś była rezerwacja.
Sporo. Więcej niż 1proc, bo załapali się jeszcze na te stare warunki. Pozwolenie na budowę mieli sprzed 1 lipca 2022.

Płatności w transzach w zależności od etapu

kuba777

Postautor: kuba777 » 10 wrz 2023, 12:41

Pb44 pisze:
kuba777 pisze:
boromir13579 pisze:Jesteś zadowolony ze współpracy, z kontaktu z deweloperem?

Cześć, też kupiłem tam mieszkanie. @kuba777 - czy mógłbym z Toba skontaktować się w jakiś sposób? Chciałbym porozmawiać jak wygląda Twój kontakt z deweloperem oraz jakie informację od niego otrzymujesz (jako nowy właściciel). Mam wrażenie, że każda moja prośba/zapytanie kierowane do dewelopera jest automatycznie odrzucana i chciałem dowiedzieć się czy jest tak samo dla każdego nowego nabywcy.

Pozdrawiam

Od kiedy kupiliśmy, to w sumie nie kontaktowalismy się z deweloperem bo raczej nie było po co. Utrzymują że termin oddania będzie na ten koniec lutego mimo że dalej chyba nie wiadomo co z pozwoleniem dotyczącym dodatkowej kondygnacji. Trzeba czekać jak ruszą z tematem.

kuba777

Postautor: kuba777 » 10 wrz 2023, 12:43

boromir13579 pisze:
Jamie pisze:Dzięki za odpowiedzi. Jak wygląda płatność u tego dewelopera? Ile się płaci za rezerwacje i później za mieszkanie w transzach czy całość przy odbiorze?

15k kiedyś była rezerwacja.
Sporo. Więcej niż 1proc, bo załapali się jeszcze na te stare warunki. Pozwolenie na budowę mieli sprzed 1 lipca 2022.

Płatności w transzach w zależności od etapu

Dokładnie. Na obecny czas, to już pierwsza transzę wyniesie praktycznie koło 70% ceny załkowitej i pozostałe 30% na 3 razy do końca lutego.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”