boromir13579 pisze:Zgadamy się tutaj
Mam jeszcze pytanie czy mógłby mi ktoś przesłać dokument ze standardem wykończenia?
Po podpisaniu umowy dostałem inny plik pdf niż ten pierwotny podczas zapytania o mieszkanie. Dużo zmian i niestety tylko na złe. Chciałem się upewnić czy to błąd z plikiem czy to jakaś ściema.
Może ktoś wrzucić ?
Właśnie zwróciłem na to uwagę i rzeczywiście przy pierwszych rozmowach otrzymałem od dewelopera plik ze standardem wykończenia inny niż ten, który został podpięty pod umowę deweloperską.
Nikt nie informował mnie o zmianach w tych plikach. Powiem szczerze, że to dość tania i bezczelna zagrywka.
Poniżej różnice jakie znalazłem:
Elewacja: brak płytek zewnętrznych (jak na wizualizacji) deweloper na spotkaniu zapewniał mnie że będą. Obecnie jest ocieplenie i tynk sylikonowy
Ściany działowe: usunięto zapis o oddylatowaniu ścian działowych od elementów nośnych, brak zapisu o wypełnieniu akrylem, usunięto zapis jak będzie wykonana rowerownia oraz komórki lokatorskie.
Wyposażenie w instalację: usunięto zapis o kamerach przy wjeździe na osiedle, drzwiach wejściowych oraz garażu.
Lokal mieszkalny: zmienili wysokość z 263 cm na 258 cm!!
Zmiana zapisu o wykończeniu łazienki: obecnie jest surowa bez tynków.
Zmieniono ilość gniazdek RJ45 z minimum 2x na 1x.
Usunięto info o tablicach mieszkaniowych.
Usunięto termostaty regulowane zdalnie.
Usunięto informację o wykonaniu rowerowi oraz komórek lokatorskich.
Usunięto informację o drzwiach do pomieszczeń boksów lokatorskich.
Dodano zapis o zakazie wjazdu do garażu z samochodów z instalacją LPG/CNG.
Usunięto zapis o możliwości instalacji gniazda do ładowania samochodu.
Usunięto zapis o tynku cienkowarstwowym i dekoracyjnych fragmentach z płyty meblowej lub lustra w częściach wspólnych.
Usunięto zapis o suficie podwieszanym w wiatrołapach.
Usunięto szlabany na drodze wewnętrznej.
Usunięto ławki i kosze na śmiecie.