Ale jaka znowu szkoda? Czy w umowie jest cokolwiek o szkodzie? Jest odszkodowanie za przekroczenie terminu i tyle. Albo jest się uczciwym i się dotrzymuje umów, albo jest się januszexem.
Swoją drogą z takim ich podejściem to zacznijmy szukać nowej firmy do administracji, żeby przy pierwszej możliwej okazji się od nich odciąć.
Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Re: Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Dokładnie tak im napisałem, argument z dupy z tą szkodą. Klasyczny januszex.
Co planujecie w związku z karami? Na mnie prezes się wypiął, ten paragraf 15 wykreślą, ale do kar to chcą dać 1000zł.
Chcą dać bo wiedzą że racja po naszej stronie. Wysłać wezwanie to zapłaty i nie dyskutować z nimi. Nie prześlą to droga sądowa, tak na prawdę nie mają żadnego argumentu i dlatego proponują jakieś ochłapy.
Wiljer pisze:Chcą dać bo wiedzą że racja po naszej stronie. Wysłać wezwanie to zapłaty i nie dyskutować z nimi. Nie prześlą to droga sądowa, tak na prawdę nie mają żadnego argumentu i dlatego proponują jakieś ochłapy.
w sensie list polecony? możesz przesłać wzór?
Mail wystarczy
elektroniczna komunikacja jest równie wiążąca co list. Jeszcze nie wysyłałem, pewnie w necie są takie wzory.

mateusz pisze:Wiljer pisze:Chcą dać bo wiedzą że racja po naszej stronie. Wysłać wezwanie to zapłaty i nie dyskutować z nimi. Nie prześlą to droga sądowa, tak na prawdę nie mają żadnego argumentu i dlatego proponują jakieś ochłapy.
https://www.fakturowo.pl/wystaw/wezwanie-do-zaplaty
Ja użyłem po prostu tego i wysłałem mailem.
keram pisze:mateusz pisze:Wiljer pisze:Chcą dać bo wiedzą że racja po naszej stronie. Wysłać wezwanie to zapłaty i nie dyskutować z nimi. Nie prześlą to droga sądowa, tak na prawdę nie mają żadnego argumentu i dlatego proponują jakieś ochłapy.
https://www.fakturowo.pl/wystaw/wezwanie-do-zaplaty
Ja użyłem po prostu tego i wysłałem mailem.
Ile mają dni na uregulowanie płatności?
Na zapłatę mają tyle czasu ile im napiszesz w wezwaniu do zapłaty
Jak nie zapłacą, to wyznaczasz drugi termin i dopisujesz: "przedsądowe" do wezwanie do zapłaty.
Jak nie zapłacą to pozew.

Jak nie zapłacą, to wyznaczasz drugi termin i dopisujesz: "przedsądowe" do wezwanie do zapłaty.
Jak nie zapłacą to pozew.
Jak tam, odpowiadają Wam coś na wezwania?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”