Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kado3d

Re: Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Postautor: kado3d » 23 wrz 2017, 21:37

Hej,
nie wiem jak w tej inwestycji ale mam zdjęcia z innego bloku sm czyzyny (24), zaraz po oddaniu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2017, 13:13 przez kado3d, łącznie zmieniany 2 razy.

kado3d

Re: Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Postautor: kado3d » 23 wrz 2017, 21:40

I jeszcze pare ... później to troche poprawili ale i tak daleko temu do tego co mozna zobaczyc w sąsiednich inwestycjach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kado3d

Postautor: kado3d » 26 wrz 2017, 17:10

Na uwagę zasługuje fakt że 4 ostatnich inwestycji nie ma w zasobach SM Czyżyny, oznacza to że wspólnoty z Dywizjonu 64A, 66A i 4C oraz Pulku Lotniczego 24 pozbyły się SM jako zarządcy powierzonego i powołały zarządy właścicielskie. Uwierzcie, to nie jest wcale proste do przeprowadzenia i nie robi się tego bez powodu.

violiner

Postautor: violiner » 26 wrz 2017, 19:50

@kado3d dzięki za zdjęcia i konkretny wpis. Kupiłem mieszkanie w tej inwestycji i traktowałem spółdzielnię jako "plus".
Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać w rzeczywistości.

kado3d

Postautor: kado3d » 26 wrz 2017, 20:09

Hej, mam pytanie: czy przy zakupie mieszkań tym razem dawali jakies wizualizacje czy tez opisy wykończenia w tzw. częściach wspólnych ? Np. jakie będą windy albo jakie płytki, co na ścianach itp , tudzież jaka będzie posadzka w garażu ...zawsze to dobrze wróży jeśli udostępniają takie rzeczy klientom ;)

violiner

Postautor: violiner » 28 wrz 2017, 10:40

@kado3d: opis bez szczegółów był w prospekcie informacyjnym, ale nie było żadnych problemów w uzyskaniu konkretnych informacji.
Wizualizacji części wspólnych nie widziałem - z resztą nie spotkałem się z tym jeszcze gdziekolwiek indziej.

kado3d

Postautor: kado3d » 28 wrz 2017, 14:00

witam,
zatem trzymam kciuki za inwestycje i jakby cos służę radami w zakresie postępowania z SM Czyzyny :)

angelo

Postautor: angelo » 01 paź 2017, 21:57

Widziałem, że na forum Czyżyn jest założone forum mieszkańców Hynka 64B i chyba zaczęli się tam już ludzie poznawać :)

A jeżeli chodzi o nowe budynki prosto od dewelopera, to zazwyczaj zdarzają się w nich jakieś niedoróbki, klasę firmy poznaje się po tym, jak radzi sobie z ich usuwaniem. Ciekawe, jak będzie w tym przypadku.

megi2

Postautor: megi2 » 02 paź 2017, 17:39

kado3d pisze:Na uwagę zasługuje fakt że 4 ostatnich inwestycji nie ma w zasobach SM Czyżyny, oznacza to że wspólnoty z Dywizjonu 64A, 66A i 4C oraz Pulku Lotniczego 24 pozbyły się SM jako zarządcy powierzonego i powołały zarządy właścicielskie. Uwierzcie, to nie jest wcale proste do przeprowadzenia i nie robi się tego bez powodu.

Nic bardziej mylnego. Z pewnego źródła wiem, że 64a jest nadal zarządzane przez SM i nie można się jej tak łatwo pozbyć, choć są podejmowane próby. Oczywiście wszystko zależy od właścicieli. Co do niedoróbek, to standard. Jedyną odpowiedzią jest: 'usterki powstały po okresie gwarancji', a wiadomo, czym to skutkuje. Wyrazy współczucia, jeżeli 64b dało wpisać sobie zarząd powierzony, czy też zarządzanie. A że wymienionych nieruchomości nie ma w zasobach, to pewnie dlatego, że znalazł się komplet delikwentów, który kupił wszystkie lokale.

kado3d

Postautor: kado3d » 02 paź 2017, 18:08

Co innego zarząd a co innego zarządca :) Co do tego że SM będzie wpisana do aktu na 3 pierwsze lata jestem pewien na 100%, teraz wszyscy tak robią właśnie po to żeby żadne niepowołane oczy nie miały wglądu w papiery, przeglądy itp itd.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”