Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tomek_123

Re: Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum

Postautor: tomek_123 » 17 wrz 2023, 21:50

Witam, przyznam że cena jak i lokalizacja jest dla mnie bardzo atrakcyjna. Jednak wasze wypowiedzi tutaj napędziły mi sporo obaw. Może jest tu ktoś kto kupił mieszkanie z pierwszej inwestycji i może się podzielić opiniami, może nie jest tak źle.

macg

Postautor: macg » 17 wrz 2023, 22:03

Kethael pisze:
macg pisze:
Kethael pisze:Kurde, przyznam, że kuszą ceną i lokalizacją. Blisko park, tramwaj, Lidl, dużo więcej nie trzeba ;) tylko trochę mnie niepokoją opinie o deweloperze. Myślicie, że poza ewentualnymi opóźnieniami jest jakieś inne ryzyko?

Zerknij na historię firmy, odwidź ich stronę hreit.pl/inwestycje . Sprawdź, które lub czy jakiekolwiek inwestycje są ukończone. Zobacz na te rozpoczęte, kiedy rozpoczęli prace ziemne i na jakim etapie są teraz.
Po zweryfikowaniu tych danych będziesz miał obraz jaki to developer.

W mojej opinii, mają ładne strony internetowe swoich inwestycji, katalogi i dobrze zlokalizowane działki w wielu miastach.... i to chyba tyle.

Oczywiście wszystko sprawdzone, niepokój lekki budzi raczej to, że tych inwestycji mają rozgrzebane prawie 30 (jak wynika ze strony), a oddaną chyba tylko jedną, i to po sporych opóźnieniach. Nie budzi to wybitnego zaufania, przynajmniej u mnie.

W takim razie Twój niepokój jest potwierdzeniem mojej wypowiedzi. ;-) Jak pisałem: "...mają ładne strony internetowe swoich inwestycji, katalogi i dobrze zlokalizowane działki w wielu miastach.... i to chyba tyle." ;-)

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 17 wrz 2023, 23:34

tomek_123 pisze:Witam, przyznam że cena jak i lokalizacja jest dla mnie bardzo atrakcyjna. Jednak wasze wypowiedzi tutaj napędziły mi sporo obaw. Może jest tu ktoś kto kupił mieszkanie z pierwszej inwestycji i może się podzielić opiniami, może nie jest tak źle.

Przecież masz kilka postów wcześniej napisane że nie doprowadzają większości inwestycji do końca a rozważasz tu zakup? Jak lubisz ruletkę to świetne rozwiązanie.

adm_k

Postautor: adm_k » 21 wrz 2023, 15:46

Ktos wie, co sie teraz dzieje na budowie? Jak tam przechodzilem ostatnio to widzialem kilku pracownikow, ktorzy kuli mlotem pneumatycznym beton, ktory pamietam jak wylewali pare miesiecy temu.

pablozs48

Postautor: pablozs48 » 21 wrz 2023, 19:15

adm_k pisze:Ktos wie, co sie teraz dzieje na budowie? Jak tam przechodzilem ostatnio to widzialem kilku pracownikow, ktorzy kuli mlotem pneumatycznym beton, ktory pamietam jak wylewali pare miesiecy temu.

A na wiesne znowu zalejo betonym a potem znou bedo skuwac i tak Panie w kouo

Martab

Postautor: Martab » 21 wrz 2023, 20:18

pablozs48 pisze:
adm_k pisze:Ktos wie, co sie teraz dzieje na budowie? Jak tam przechodzilem ostatnio to widzialem kilku pracownikow, ktorzy kuli mlotem pneumatycznym beton, ktory pamietam jak wylewali pare miesiecy temu.

Ale na tym forum serio są same trole które teoretyzują i anegdotkują jak konfederacja?
Czy pozostałe 90% ludzi która wie że firma upadła.

Obrazek

pablozs48

Postautor: pablozs48 » 22 wrz 2023, 12:16

Martab pisze:
pablozs48 pisze:

Ale na tym forum serio są same trole które teoretyzują i anegdotkują jak konfederacja?

No same trole i hejtery, jakieś ogry też się pewnie znajda 8-) , ale dobrze że wszedłeś - cały na biało - i wyjaśniłeś towarzystwo!
A na serio, ten dokument to kropka nad i, faktycznie potwierdza to o czym większość już od dawna pisała. Ciekawe co dalej, kiedy oficjalnie wypłynie ta informacja (bo to, że jest w rejestrze to jedno, a kiedy się przebije to 2'gie) i czy to syndyk przejmie czy może wcześniej ktoś inny podkupi. Większość mieszkań w inwestycji już 'sprzedana'...

michok

Postautor: michok » 22 wrz 2023, 15:58

Brak komórek, brak miejsc postojowych to pierdołki? :D to co jest poważną wadą nieruchomości w dzisiejszych czasach? Budynek z piasku?
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

mor3nko

Postautor: mor3nko » 02 paź 2023, 13:17

Martab pisze:
pablozs48 pisze:

Ale ogłoszenie upadłości tej jednej czy dwóch spółek nic musi nic oznaczać. Dlatego właśnie każda inwestycja to nowa pod-spółka. Sam HREIT ma ich kilkanaście jak nie kilkadziesiąt.
Osobiście dziwi mnie to, że teoretycznie prawie wszystkie mieszkania sprzedane więc kasa na finansowanie tej inwestycji powinna być, a budowa od roku stoi w miejscu i generuje tylko koszty. Współczuje ludziom którzy się w to załadowali.
Aktualnie przez kilak dni września kilku chłopa skuwało chudy beton w kilku miejscach. Z jakiego powodu? Teraz wprowadzają jakieś zmiany w projekcie fundamentu??

Donus

Postautor: Donus » 10 paź 2023, 11:17

Dokładnie, wniosek o upadłość został złożony dla GW HRE Investments, a nie dla Hreit S.A. Moim zdaniem warto śledzić postępy na budowie, ponieważ jest to najważniejszy aspekt. Apropo budowy, czy nadal nic? Czy coś się aktualnie dzieje? Z góry dziękuję za informacje.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”