Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Re: Malborska 29 Kraków - deweloper Budomat - opinie na forum
Nie, chyba wolą grać na czas i czekać na egzekucję komorniczą. No nic w poniedziałek idzie drugie wezwanie, ale chyba trzeba powoli pisać pozew.
Dostałem pismo od Budomatu, że nie zapłacą, bo z nie ich winy i był covid. Czyli do sądu.
Ja to samo, 5 min temu 

To samo u mnie. Jak widać zapisy umów tylko w jedną stronę, waloryzacja dobra, kary umowne nie.
Myślę że w przypadku pozwu to najlepiej jakoś zbiorowo to ogarnąć.
Myślę że w przypadku pozwu to najlepiej jakoś zbiorowo to ogarnąć.
W umowie są dwie strony, sprzedający i kupujący. Jeśli nie z winy kupującego, to zagadka dla dewelopera, z czyjej winy?
A jak deweloper nie panuje nad chaosem to sugeruję zaproponować mu wykupienie polisy na przyszłość, a teraz na pozwy (żadne zbiorowe, nie bądźcie śmieszni).
A jak deweloper nie panuje nad chaosem to sugeruję zaproponować mu wykupienie polisy na przyszłość, a teraz na pozwy (żadne zbiorowe, nie bądźcie śmieszni).
Zbiorówka by wyszła najtaniej. I też opinia prawna by się przydała. Jak teraz czytam to hasło "siła wyższa covid" wiele spraw obaliło :/
pawmat pisze:Zbiorówka by wyszła najtaniej. I też opinia prawna by się przydała. Jak teraz czytam to hasło "siła wyższa covid" wiele spraw obaliło :/
Argument z Covid19 to tak raczej na szybko wymyślili. Raczej nie aktualny. Bo po pierwsze sprzedaż i budowa zaczęła się rok po wybuchnięciu covid19 a nie przed czy też w trakcie, więc nikt nie był zaskoczony sytuacją. Po drugie mieli zapis z waloryzacją, więc zwyżki cen nie są argumentem. Oczywiście upierać się można.
Dzien dobry
czy ktoś zainteresował się legalnością podjętych uchwał 1-5 w tym bezosobową formą "podjęto" ?
Kto podjął taka uchwałę? Kto się pod nią podpisywał? Dlaczego jest tam wpisane że wszyscy jednogłośnie się zgodzili (czyli udział 407822 / 4007822)?
Oczywiście najważniejsze uchwały to te finansowe czyli wynagrodzenie za zarządzanie, plan gospodarczy czy rozliczanie mediów.
Uważam że są to wygórowane stawki. Nie max w Krakowie, ale wysokie.
Popatrzcie na powiązania firmy xyz Budomat: https://rejestr.io/krs/951897/adm-budomat
Do tego w KW ziemskiej znajdziecie właścicielkę mieszkania o takim samym nazwisku jak prezes zarządu.
Nie twierdzę od razu że zarządzają źle, że będą nas doić, ale taka pajęczyna budzi różne domysły.
Na walnym zgromadzeniu trzeba się zastanowić na Zarządem WM.
Pozdrawiamy, na razie incognito
czy ktoś zainteresował się legalnością podjętych uchwał 1-5 w tym bezosobową formą "podjęto" ?
Kto podjął taka uchwałę? Kto się pod nią podpisywał? Dlaczego jest tam wpisane że wszyscy jednogłośnie się zgodzili (czyli udział 407822 / 4007822)?
Oczywiście najważniejsze uchwały to te finansowe czyli wynagrodzenie za zarządzanie, plan gospodarczy czy rozliczanie mediów.
Uważam że są to wygórowane stawki. Nie max w Krakowie, ale wysokie.
Popatrzcie na powiązania firmy xyz Budomat: https://rejestr.io/krs/951897/adm-budomat
Do tego w KW ziemskiej znajdziecie właścicielkę mieszkania o takim samym nazwisku jak prezes zarządu.
Nie twierdzę od razu że zarządzają źle, że będą nas doić, ale taka pajęczyna budzi różne domysły.
Na walnym zgromadzeniu trzeba się zastanowić na Zarządem WM.
Pozdrawiamy, na razie incognito
A gdzie można o tych uchwałach przeczytać.
Ja nic nie dostałem
Ja nic nie dostałem

Pewnie chcą sobie odrobić za to że teraz ponoszą koszty.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”