scr4tchi pisze:Sellie pisze:Wydawało mi się, że tam jest stacja przed tymi wszystkimi mieszkaniami nowymi, chyba Kraków Prokocim, ale jak patrzę na mapę to faktycznie daleko.
Tak czy inaczej ta lokalizacja jest blisko Wisły, więc ja się osobiście boje, że jak Wisła znowu wyleje to zaleje takie budynki.
M1 to jest na Czyżynach, więc to jest spory kawałek do przejścia, ja raczej szukam opcji z marketami w pobliżu, żebym w 20 minut na nogach doszła do marketu, a tu jest spacer ponad 30, niby da się zrobić, ale na co dzień męczące chodzić z tobołami godzinę (mam pracę siedzącą i często w ciągu dnia sklep to mój jedyny ruch, więc zależy mi na bliskości jakiegokolwiek marketu).
Tak czy inaczej popatrze, może się tam zgłoszę, bo właśnie mi wysłali z dwóch innych inwestycji ceny to:
Al. 29 Listopada - 17920 za metr xDDDDDD
No i tego Banacha Zacisze, gdzie jebnęli cenę 16 tys. za metr.
Ale im dłużej na to patrzę tym bardziej myślę, że jednak chyba powinnam odpuścić Kraków, wrócić na Śląsk i żyć bez kredytów.

Skoro piszesz, że Twoja praca jest siedząca i takie wyjście do sklepu to jedyny ruch w dniu to chyba lepiej przejść się dłużej niż krócej? Może nie tyle lepiej, ale zdrowiej. Trochę nie rozumiem, że 20 minut to jest okej, a 30 minut to już nie bardzo. Przecież nie jest to jakaś znacząca różnica. Jeśli tamta lokalizacja Ci nie pasuje to może lepiej poszukać czegoś na rynku wtórnym? W takiej cenie łatwiej będzie coś znaleźć. Co prawda w starym budownictwie, ale zawsze coś. Na przykład Stara Huta przy placu Centralnym to świetne miejsce do zamieszkania, jeśli nie masz samochodu. Nie dość, że ładnie zielono to mnóstwo ścieżek rowerowych i spacerowych. Tramwaj, autobus pod nosem.
Musisz uwzględnić, że robie zakupy i później muszę je tachać z powrotem, bez zakupów to bym mogła i 60 minut iść i byłoby spoko.
Tak czy siak wysłałam zapytanie do tej Lasowki i wszystko jest w rezerwacji, albo sprzedane, takze nawet nie ma co. Dodatkowo to teren zalewowy z tego co patrze. Dostalam cene 555 za 40 metrów, ale trzeba jeszcze doliczyc garaz za 40 k. Takze 600 k wychodzi, a gdzie jeszcze remont i wyposazenie....
Ogladam wtorny, ale ludzi na wtornym poku..ilo. Mieszkanie do remontu, gdzie trzeba zrobic wszystko z wymiana instalacji elektrycznej, hydraulicznej i wyrownywac sciany, czyli remont lekka reka 100k, a blok stary po zazwyczaj 60-80 letni

(trzeba nadmienić, że w momencie jak budynek przekracza 40 rok życia to koszty eksploatacji idą średnio 2 x do góry - bo trzeba go remontować), więc stare bloki mają zazwyczaj czynsze z czapy w stylu 40 m z czynszem 690 zł i to jeszcze nie wszystko, bo jeszcze prad i gaz osobno, to wyjdzie 800 zl stalych kosztow

Wszyscy inni deweloperzy wysłali mi ceny od 15k w górę za metr