Glogera 32 Kraków od Realimpex - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
terens

Glogera 32 Kraków od Realimpex - informacje i opinie na forum

Postautor: terens » 26 wrz 2023, 12:34

Chyba rusza budowa kolejnego osiedla mieszkaniowego przy ul. Glogera w Krakowie, tym razem pod numerem 32, a deweloperem ma tu być Realimpex. Ktoś ma więcej informacji? Co myślicie o lokalizacji? Ktoś widział jakieś wizualizacje?
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/ulica-glogera-inwestycje-po-sasiedzku-zdjecia_52932.html

martus9191

Re: Glogera 32 Kraków od Realimpex - informacje i opinie na forum

Postautor: martus9191 » 26 wrz 2023, 14:37

Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenami ;) Mnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować :P)

papajka

Postautor: papajka » 26 wrz 2023, 22:14

martus9191 pisze:Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenami ;) Mnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować :P)

To typowe układy pod wynajem na pokoje. Nie tylko mikro aneksiki, ale jeszcze osobne wc o tym świadczy. Dla kogoś szukającego mieszkania pod siebie to jest zupełnie nieustawne w całości.

Ceny dodatkowo jak za tak kiepską lokalizację bardzo wysokie. Ale pewnie i tak się sprzeda, największe mieszkanie 100m już zeszło ;)

nanu

Postautor: nanu » 27 wrz 2023, 9:12

martus9191 pisze:Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenami ;) Mnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować :P)

Podrzucisz link? Mieszkam niedaleko i byłam ciekawa spacerując w okolicy jak to będzie wyglądać.

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 27 wrz 2023, 10:15

nanu pisze:

Podrzucisz link? Mieszkam niedaleko i byłam ciekawa spacerując w okolicy jak to będzie wyglądać.

Chyba o tej stronie mowa - glogera32.pl

terens

Postautor: terens » 27 wrz 2023, 16:26

Niezłe bloczki mają zamiar tam postawić, spoko, że wysokie okna, ale balkony dosyć małe chyba przy tych mieszkaniach są.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Realimpex

Ale z cenami, to nieźle pojechali, bo najdroższe małe mieszkania, to wydatek rzędu 14 750 zł/m2, a największe mieszkania 4-pokojowe najtaniej można kupić w okolicy 12 800 zł/m2. Jeszcze niedawno takie ceny wydawałyby mi się całkowicie odjechane w tej lokalizacji, ale przyznam, że trudno mi powiedzieć, jak dzisiaj mniej więcej kształtują się ceny w danej okolicy.

A sama ulica Glogera, to miejsce jakoś nigdy specjalnie mnie nie pociągało, jeśli chodzi o myślenie o lokalizacji mieszkania dla siebie. Ale może ta okolica jakoś się zmieniła i to miejsce zyskało w ostatnich latach? Co myślicie o Glogera 32 w Krakowie?

nanu

Postautor: nanu » 28 wrz 2023, 9:37

jankomuzykanto pisze:
nanu pisze:

Chyba o tej stronie mowa - glogera32.pl

Dzięki wielkie :)

Cóż, szału nie ma ale jestem pewna, że i tak wszystko ostatecznie sprzeda się. Regularnie spaceruję Glogera i tylko obserwuję jak ludzie wprowadzają się do kolejnych budowanych wokół bloków.

janeeyre

Postautor: janeeyre » 03 paź 2023, 19:09

Rzeczywiście balkony i aneksy są ekstremalnie małe... Na kiedy zaplanowane jest zakończenie budowy? Czy orientujecie się jak daleko od bloku będzie przebiegać Trasa Wolbromska? Bloki wydają się być bardzo blisko granicy działki a pomiędzy nimi a Pepco jest działka, na której też, zdaje się, rusza jakaś budowa. Ktoś wie co tam powstanie i jak wysokie będzie?

nanu

Postautor: nanu » 04 paź 2023, 13:03

A ja jestem ciekawa kto buduje i co to będzie też na Glogera ale przed biedronką, naprzeciwko osiedla Dom-Budu (dawniej były tam pola kukurydzy). Ostro ruszyła budowa, dzisiaj udało mi się zobaczyć tablicę ale tylko zdążyłam przeczytać, że budowa budynków mieszkalnych bez nazwy inwestora.

janeeyre

Postautor: janeeyre » 08 paź 2023, 16:02

Również widziałam, że coś zaczyna się budować przed Biedronka, ale nie przeczytałam tablicy. Jeśli ktoś tamtędy przechodzi prosimy o wrzucenie zdjęcia :)
Wracając do Glogera 32 czy ktoś z tu obecnych kupił już mieszkanie? Czy ceny widoczne na stronie są jakkolwiek negocjowalne?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”