Glogera 32 Kraków od Realimpex - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MieszkaniecPolski

Re: Glogera 32 Kraków od Realimpex - informacje i opinie na forum

Postautor: MieszkaniecPolski » 08 paź 2023, 16:20

Naprawdę ktoś rozważa zakup w szczerym polu za 15k metr? Nie hejtuje, nie oceniam, staram się zrozumieć tok myślenia.

realista

Postautor: realista » 08 paź 2023, 16:52

chętnie wytłumaczę. Nasłuchali się, że nie ma górki, tylko jest krótki moment przed eksplozją cen w górę.

deweloper wie, że za 3-4 lata już w takich lokalizacjach nic nie sprzeda w cenach jakie będą średnimi rynkowymi, dlatego teraz zabudowują najgorsze działki w bankach ziemi lub kupują śmieciowe ugorki póki jest ssanie jeleni.

zmrożenie gorących głów prognozuję że nastąpi w 3-4 kw. przyszłego roku, a spadek realny cen nieruchomości pod koniec przyszłego lub najpóźniej w 2024 r.

p.s. robić screeny, żeby za rok, półtorej bić mi tutaj pokłony.

gluby

Postautor: gluby » 08 paź 2023, 18:16

Pod koniec przyszłego roku 2024 to raczej nie będzie spadku bo wtedy będzie otwarcie północnej obwodnicy która połączy się z trasa wolbromska . Dobre miejsce dla tych są chcą szybko samochodowy wyjazd .

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 08 paź 2023, 18:23

realista pisze:p.s. robić screeny, żeby za rok, półtorej bić mi tutaj pokłony.

Tak. Wzrosły o 30%, spadną o 5% :) co chwile ktoś tu prognozuje upadek "bańki", tymczasem nie widać jej od dobrych 3-4 lat, jak nie dłużej :) idealnego czasu na zakup nie ma i nie będzie.

janeeyre

Postautor: janeeyre » 08 paź 2023, 19:14

MieszkaniecPolski pisze:Naprawdę ktoś rozważa zakup w szczerym polu za 15k metr? Nie hejtuje, nie oceniam, staram się zrozumieć tok myślenia.

Odpisze, bo czuję się wywołana do tablicy. Ufam, że rzeczywiście to nie hejt. Nie 15k a 13k, jeśli to coś zmienia, bo nie mówimy o kupnie 30-metrowej klitki inwestycyjnie a większego mieszkania dla siebie. Tę samą gadkę o bańce słyszałam, gdy stopy procentowe wzrosły i ludzie mieli potracić mieszkania. I co? Wprowadzili wakacje kredytowe a później bk2% i mieszkania z 10k za metr skoczyły od 15.
PS Chętnie poznam lepsze inwestycje, jeśli masz coś do zaproponowania

realista

Postautor: realista » 08 paź 2023, 20:06

:)
jankomuzykanto pisze:
realista pisze:p.s. robić screeny, żeby za rok, półtorej bić mi tutaj pokłony.

Tak. Wzrosły o 30%, spadną o 5% :) co chwile ktoś tu prognozuje upadek "bańki", tymczasem nie widać jej od dobrych 3-4 lat, jak nie dłużej :) idealnego czasu na zakup nie ma i nie będzie.

A ty cały czas czytasz tylko bez zrozumienia. Czy ktoś tu pisał o jakiejś bańce? Podpowiem, ostatnia była w 2008 r, a idealny czas na zakup nieruchomości już był.

gluby

Postautor: gluby » 14 paź 2023, 18:49

nanu pisze:A ja jestem ciekawa kto buduje i co to będzie też na Glogera ale przed biedronką, naprzeciwko osiedla Dom-Budu (dawniej były tam pola kukurydzy). Ostro ruszyła budowa, dzisiaj udało mi się zobaczyć tablicę ale tylko zdążyłam przeczytać, że budowa budynków mieszkalnych bez nazwy inwestora.

Inwestor to
Henniger Investment S.A

Tak to ci co wybudowali bloki w Mieszkaj w Mieście

Potwierdzenie

https://www.bip.krakow.pl/?news_id=174192

Już to robi te prace

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”