Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
jazzy444

Re: Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum

Postautor: jazzy444 » 04 paź 2017, 22:54

Ja poczekam jeszcze odpowiedz od Active do 13.X. Raczej będę rezygnowac

mhs

Postautor: mhs » 04 paź 2017, 22:57

Jeżeli ktoś z Was będzie rezygnował to dawajcie znać jak ten proces będzie przebiegał. Sam zastanawiam się w chwili obecnej nad tym - ciekawe czy ze strony Active będą jakieś problemy.

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 04 paź 2017, 23:00

Dlaczego maja być problemy. Jest wyraźnie napisane ze oplata rezerwacyjna jest zwracana w calosci, jeśli ktoś rezygnuje przed podpisaniem umowy deweloperskiej

mhs

Postautor: mhs » 04 paź 2017, 23:03

Niby tak, czytałem umowę i wydaje mi się, że pod tym względem sprawa jest jasna i klarowna dotycząca zwrotu opłaty rezerwacyjnej, ale życie czasami przynosi różne problemy - mam nadzieję, że nie w tym przypadku. Szkoda, bo liczyłem na to mieszkanie, na które się zdecydowałem.

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 04 paź 2017, 23:15

Tez zaluje. Zarezerwowalam to mieszkanie rok temu. Za długo to trwaja te procedury i prawdopodobnie tak szybko się nie zakoncza

Roma

Postautor: Roma » 05 paź 2017, 12:44

Zrobiliśmy bardzo szybki rekonesans ofert mieszkań w podobnie dobrych lokalizacjach, jak Stańczyka i wyszło nam, że może jednak warto wstrzymać się z tą rezygnacją... Duuuużoooo drożej, a przy tym często mniej dogodnie lokalizacyjnie.
Wchodzi jeszcze w grę zakup na rynku wtórnym, ale wolelibyśmy kupić nowe mieszkanie. Więc chyba poczekamy na rozwój wydarzeń.
Nie wiadomo, co spółka zadecyduje. Wątpimy, żeby odstąpiła od zamiaru budowy w tym miejscu.
Może więc jednak warto zaczekać kilka miesięcy dłużej...
Poza tym chcemy przeczytać wyrok sądu, żeby wiedzieć dokładnie, jakie były zarzuty.
Znajomi też zaczęli się łamać. Portfel decyduje, na droższe "apartamenta" u innych developerów nas i znajomych nie stać...
Straszliwa pogoń myśli.... :shock:

dytmarek

Postautor: dytmarek » 05 paź 2017, 13:30

My również ze względu na cenę i lokalizację tej inwestycji wolimy jeszcze poczekać na rozwój wydarzeń, choć pewnie to potrwa.

mhs

Postautor: mhs » 05 paź 2017, 13:40

Wszystko fajnie,

jeżeli komuś się nie spieszy 15k to nie gigantyczne pieniądze by trzymać rezerwację (lub szukać w między czasie czegoś innego), ale dobrze byłoby aby Activ jasno komunikował o problemach i realnych pomysłach na ich rozwiązanie.

Poza tym zastanawia mnie czy Activ będzie chciał po jakimś okresie utrzymać te ceny i warunki jakie zaproponował. Chociaż tak do końca to tak naprawdę nie mają umów deweloperskich to nie wiemy jak finalnie pewne kwestie będą wyglądać.

Mimo wszystko w całej tej sytuacji zakładam, że nie po to zaczęli "kopać" by to musieli za chwilę zasypywać.

Miejsce fajne, pomysł fajny ale z realizacją jak na razie "ciężko".

mhs

Postautor: mhs » 05 paź 2017, 13:42

@dytmarek

Co tam na budowie obecnie się dzieje? Nadal tam codziennie przechodzisz? Wrzuć jakiejś zdjęcia :)

jazzy444

Postautor: jazzy444 » 05 paź 2017, 13:56

Ok. Ja tez sie wstrzumuje, ale nie wiadomo jaka bedzie ostateczna decyzja inwestora. Moga sie wycofac i sprzedac ziemie. Zbyt wiele nie wykopali bo budowa posuwa sie bardzo powoli. BTW: najnowsze zdjecia sa na stronie Active.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”