Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum
Re: Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na Popielówkę) - informacje i opinie na forum
Ruszyły prace i Trasa Wolbromska jest już budowana, plac budowy jest przejęty przez wykonawcę, a teraz ruszyła wycinka drzew? Chyba chciano jakieś przesadzać, ale okazało się, że żadne z nich się do tego nie nadaje. Słyszałem, że to mają skończyć w przyszłym roku, choć jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że tak szybko się uwinął.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2025, 11:31 przez slowww, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum
Ktoś może mieszka w okolicy i wrzuci jakieś zdjęcia z tego, jak idzie budowa Trasy Wolbromskiej w Krakowie? Tam chyba prace idą już pełną parą. Na kiedy planuje się zakończenie tej inwestycji?
Re: Trasa Wolbromska w Krakowie (ul. Na popielówkę) - informacje i opinie na forum
Film z drona ze stanem budowy z 9 grudnia 2022: youtube.com/watch?v=GqzV9QRUQH8
Dzięki za podrzucenie filmiku, to niezłą autostradę tam budują, mają rozmach. Ciekawe ile samochodów na dobę będzie się przemieszczało tą ulicą i jak to wpłynie na rozwój Zielonek.
Podobno otwarcie miałoby być jeszcze w tym roku, więc komunikacja w okolicy pewnie się usprawni. Czytałem też, że na Trasę Wolbromską miałyby zostać wprowadzone również autobusy.
Podobno trasa już otwarta, ktoś może miał okazję już przejechać / przejść i wrzuci jakieś zdjęcia na forum, jak to wygląda? Jak z odległością od osiedli mieszkaniowych?
slowww pisze:Podobno trasa już otwarta, ktoś może miał okazję już przejechać / przejść i wrzuci jakieś zdjęcia na forum, jak to wygląda? Jak z odległością od osiedli mieszkaniowych?
jak widać z okien można podać kawę kierowcom
lovekrakow.pl/galerie/zdjecie/id/155123#photo
Ciekawe dla ilu osób budowa tej drogi była argumentem za tym, żeby wyprowadzić się z Krakowa do sąsiedniej gminy i każdego dnia dojeżdżać do miasta samochodem. Pewnie wszystkie parkingi P&R budowane na obrzeżach miasta nie zrównoważą tego przyrostu, i jeszcze po sąsiedzku przebudowane al. 29 Listopada. Ja wiem, że to też będzie wyjazd na obwodnicę, ale jednak jest tu pewna sprzeczność w polityce miasta. Warto pamiętać też o tym, że nowi mieszkańcy takich Zielonek do tej gminy zabierają również swoje podatki...
Coś za niskie te wiaduktu pobudowali na tej trasie, skoro samochody się pod nimi nie mieszczą.

Ktoś tu musiał nieźle urwać, ale gorzej, że przez to jest zamknięte przejście dla pieszych na drugą stronę po tej kładce.

To nadal jest w takim stanie czy zabrali się wreszcie za naprawianie tego?

Ktoś tu musiał nieźle urwać, ale gorzej, że przez to jest zamknięte przejście dla pieszych na drugą stronę po tej kładce.

To nadal jest w takim stanie czy zabrali się wreszcie za naprawianie tego?
A ta kładka uszkodzona kładka dla pieszych i rowerzystów w Krakowie jest dlatego zamknięta, bo z części zniknęły też barierki nad ulicą.

Choć wydaje się, że spokojnie mogli jakieś tymczasowe zrobić i jednak wpuścić tam ludzi, o ile już samo się nie wpuścili.

Choć wydaje się, że spokojnie mogli jakieś tymczasowe zrobić i jednak wpuścić tam ludzi, o ile już samo się nie wpuścili.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”