Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
realista

Re: Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Postautor: realista » 13 gru 2023, 9:53

tera_krk pisze:
Prawdą jest również to, że mieszkań w Krakowie w tak dobrej lokalizacji jak ta, nie ma. Chyba większość mieszkań w tej inwestycji zniknęła w pierwszy dzień (tak!). Podnieśli więc znacząco ceny na następny dzień dla osób które nie zdążyły. Nie sądzę by jakieś mieszkania trafiły do sprzedaży oficjalnej. Sama inwestycja wygląda ok.. natomiast w tej cenie spodziewałabym się wyższego standardu wykończenia, siłowni czy sali do co-workingu. I faktycznie jest wiele mieszkań z ekspozycją jedynie północną na sąsiedni blok.

mówisz o tych 20 rezerwacjach (zapewne na jedynych sensownych mieszkaniach, które "wrócą" do oferty jak najgorsze układy znajdą jeleni) pośród 130 mieszkań? :lol: :lol: :lol:

pierwszy dzień w nowej pracy u dewelopera jak widać nie wyszedł najlepiej :lol:

czang

Postautor: czang » 13 gru 2023, 11:39

Nie byłbym jednak taki krytyczny. Ten deweloper pokazał już przecież, że potrafi sprzedać cały blok nie wprowadzając go nawet do publicznej oferty. Dlaczego i tu część mieszkań nie miałaby rozejść się w podobny sposób?

Mnie ta lokalizacja nie urzeka jakoś bardzo, generalnie jest dobra, ale czy uzasadnia jakieś super wysokie ceny, to nie wiem. Dodatkowo ciągle nie wiadomo, co powstanie w miejscu Plazy, a pewnie tam będzie dosyć intensywna zabudowa usługowa.

bobek_budowniczy

Postautor: bobek_budowniczy » 13 gru 2023, 15:23

realista pisze:
mówisz o tych 20 rezerwacjach (zapewne na jedynych sensownych mieszkaniach, które "wrócą" do oferty jak najgorsze układy znajdą jeleni) pośród 130 mieszkań?

Skąd wiesz ile mieszkań jest sprzedanych? Oferty online nie widzę.

Zapisałem się na ich stronie do kontaktu w sprawie oferty, ale jak tutaj piszecie 18-20k to nawet nie muszą dzwonić bo nie stać mnie na takie "inwestycje"

tera_krk

Postautor: tera_krk » 13 gru 2023, 15:56

mówisz o tych 20 rezerwacjach (zapewne na jedynych sensownych mieszkaniach, które "wrócą" do oferty jak najgorsze układy znajdą jeleni) pośród 130 mieszkań? :lol: :lol: :lol:

Według mojej wiedzy zostało w ofercie niecałe 40 mieszkań. Po wszystkie inne rzucili się idioci i jelenie (twoim językiem) :) Może deweloper jakieś ukrywa.. nie wiem. Chyba też nie ma już mieszkań w pierwszych dwóch klatkach z widokiem na staw.

Przyszedł Pan jaśnie oświecony na wszystkim się znający? Tak się składa, że dzwoniłem pod numer telefonu, który widnieje na stronie dewelopera, który zburzył plazę bo interesowałem się mocno tą inwestycją na dąbskiej i tak mi powiedział wtedy ktoś kto odebrał telefon. Na plan zagospodarowania też patrzyłem, dlatego się upewniam jak to jest. Więc nie rób z siebie pajaca.

Po co sie kłócić.. poczekajmy parę lat i sprawdzimy czy miałam rację, czy nie. Plan zagospodarowania nie pozwala na 10cio pietrowe budynki, ale fakt będą i tak pewnie wysokie i zasłaniać część bloku.

realista

Postautor: realista » 13 gru 2023, 18:48

tera_krk pisze:

Według mojej wiedzy zostało w ofercie niecałe 40 mieszkań. Po wszystkie inne rzucili się idioci i jelenie (twoim językiem) :) Może deweloper jakieś ukrywa.. nie wiem. Chyba też nie ma już mieszkań w pierwszych dwóch klatkach z widokiem na staw.

dokładnie, według twojej wiedzy, czyli żadnej.
skończ się kompromitować i bajki opowiadać, lista lata po necie
dabskapools.pl/dabska-pools-mieszkania

p.s. jak mowa o czyżynach i Czang nie wychwala pod niebiosa tylko mówi, że średniak, to znaczy, że to na prawdę kiepska miejscówa ;)

bobek_budowniczy

Postautor: bobek_budowniczy » 13 gru 2023, 20:07

800k za trzydzieści parę metrów...umf

realista

Postautor: realista » 13 gru 2023, 20:27

bobek_budowniczy pisze:800k za trzydzieści parę metrów...umf

co wzdychasz!?! chłop i baba wyżej sie zarzekaja, że okazja zajebista i jutro będziesz z ręką w nocniku jak nie kupisz dziś
a nawet jak chcesz kupić to nie wiadomo czy deweloper już pod stołem wszystkiego nie sprzedal jak co poniektorzy bajdurzą :lol:

tera_krk pisze:Prawdą jest również to, że mieszkań w Krakowie w tak dobrej lokalizacji jak ta, nie ma. Chyba większość mieszkań w tej inwestycji zniknęła w pierwszy dzień (tak!). Podnieśli więc znacząco ceny na następny dzień dla osób które nie zdążyły. Nie sądzę by jakieś mieszkania trafiły do sprzedaży oficjalnej.

nie obraziłaś się że ktoś uznał cię za kretynkę która w coś takiego jest w stanie uwierzyć?
bo nie sądzę że taką bzdurę mogłaś sama wymyslec
to jest na prawdę sentencja roku 2023 na tym forum, a konkurencja była niemala

tera_krk

Postautor: tera_krk » 13 gru 2023, 22:20

nie obraziłaś się że ktoś uznał cię za kretynkę która w coś takiego jest w stanie uwierzyć?
bo nie sądzę że taką bzdurę mogłaś sama wymyslec
to jest na prawdę sentencja roku 2023 na tym forum, a konkurencja była niemala

Zastanawiam się nad kupnem i widzę co się dzieje. Jak możesz wyzywać mnie od kłamców, jak sam wysłałeś link z wolnymi 50 mieszkaniami z 130. Specjalnie dla Ciebie dowód: 130/2 < 50 (co konczy dowód). Ale co się dziwić, że elementarna matematyka Ciebie przerasta skoro już gramatyka u Ciebie leży (tak poszukaj). I tak ponad połowy mieszkań nie ma aktualnie dostępnych, więc to ja mówię bzdury? Już nie licząc tego, że 2 mieszkania z listy oznaczone jako wolne zostały mi przedstawione jako zarezerwowane. A czy mieszkania trafią na oficjalną sprzedaż.. jest to bardzo mozliwe, bo dużo mieszkań ma średni układ - wciąż Dasta kończyła w przeszłości na etapie przedsprzedazy.

I nigdzie nie pisałam, że nie jest za drogo (bo jest drogo).. Zresztą, nie dyskutuje się z osobą która na dzień dobry wszystkich obraża od idiotów bo tak. A większość ludzi musi podjąć naprawdę ciężką decyzję, czy tak jak Ty czekać kolejne x lat, bo przecież ceny spadną poniżej 8k (bo to było już za drogo) - i może na tym wygrają, bo górka pachnie.. a może zamiast 60m2 bedzie ich stac tylko na 40m2 lub mniej - tak czy siak tragedia. Co Ty chcesz osiągnąć na tym forum? Czyżby konkurencja dewelopera? Jaki może być inny powód, że tu jesteś i obrażasz ludzi - kompleksy, zazdorość?

hellhax

Postautor: hellhax » 14 gru 2023, 0:53

tera_krk pisze:Jak możesz wyzywać mnie od kłamców, jak sam wysłałeś link z wolnymi 50 mieszkaniami z 130. Specjalnie dla Ciebie dowód: 130/2 < 50 (co konczy dowód).

Na tej liście jest 24 zarezerwowane że 130 wszystkich, czyli 106 jest wolnych, tak więc nie wiem o jakim dowodzie tu mowa. Realista jest niepotrzebne agresywny i dość chamski ale Ty bajdurzysz albo nie umiesz się przyznać do błędu.

Te mieszkania wszystkie i tak im zejdą ale nie szybko i niekoniecznie po tych cenach. Jeszcze na dobre nie zaczęli a Ty bajki opowiadasz że już mieszkam nie ma.

Co do wyprzedawania bloków przez Daste znajomym z pod lady to miało to miejsce na D303 pere lat temu. Mieszkania poszły pod stołem do wcześniejszych klientów dasty z okolicy i do znajomych prezesa. I nie przeszkadzało to sprzedawcom dasty przez dłuższy czas okłamywać innych chętnych że "mieszkania będą", podobnie jak w kilku innych sprawach.

Dasta buduje dobrze ale klientów traktuje nieprofesjonalnie, a czasami wrecz żenująco. Polecam tylko ludziom o mocnych nerwach . na januszerke. Przy czym zapewniam że są gorsi od nich w Krakowie.

tera_krk

Postautor: tera_krk » 14 gru 2023, 1:22

Na tej liście jest 24 zarezerwowane że 130 wszystkich, czyli 106 jest wolnych, tak więc nie wiem o jakim dowodzie tu mowa. Realista jest niepotrzebne agresywny i dość chamski ale Ty bajdurzysz albo nie umiesz się przyznać do błędu.

Przecież na liście nie ma 130 mieszkań tylko są te co zostały po pierwszej przedsprzedaży... omg... Wiele mieszkań poszło i ich nie ma na liście nawet jako zarezerwowane... :)

Zresztą to już mój ostatni post.. chciałam się podzielić tym co widziałam przez pierwsze dni starając się kupić mieszkanie i z irytacji postawą "realisty", widać niepotrzebnie. Nawet jak już macie listę, to wciąż to dla Was za mało i interpretujecie ją tak jak chcecie. Wasze prawo...
Ostatnio zmieniony 14 gru 2023, 7:59 przez tera_krk, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”