Osiedle domów Sunny Hill Kraków (ul. T.Ważewskiego) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
starlinek

Osiedle domów Sunny Hill Kraków (ul. T.Ważewskiego) - opinie na forum

Postautor: starlinek » 16 gru 2023, 22:02

Witam,

wpadła mi w ręce reklama inwestycji osiedla domów (bliźniaków) Sunny Hill w Krakowie przy ul. Tadeusza Ważewskiego.

Chwalą się ciekawymi rozwiązaniami: pompa ciepła, panele słoneczne na każdym segmencie, ogrzewanie podłogowe na wszystkich poziomach, rekuperacja. Powiem szczerze zainteresowali mnie. Wizualnie kwestia gustu - dla mnie na plus porównując do podobnych inwestycji. Mikro działki/ogródki z wyjątkiem 2-3 segmentów z większymi ogródkami.

Link: sunny-hill.com.pl

Co myślicie o tej inwestycji? Nie znajduję żadnej wzmianki o inwestorze, chyba prywatny (?)

realista

Re: Osiedle domów Sunny Hill Kraków (ul. T.Ważewskiego) - opinie na forum

Postautor: realista » 17 gru 2023, 12:20

starlinek pisze:Wizualnie kwestia gustu - dla mnie na plus porównując do podobnych inwestycji. Mikro działki/ogródki z wyjątkiem 2-3 segmentów z większymi ogródkami.

z ciekawości, czy mógłby Pan podać choć jeden przykład podobnych inwestycji, gdzie wizualnie jest bardziej brzydko niż tutaj?

starlinek

Postautor: starlinek » 17 gru 2023, 19:25

realista pisze:z ciekawości, czy mógłby Pan podać choć jeden przykład podobnych inwestycji, gdzie wizualnie jest bardziej brzydko niż tutaj?

Wolałbym się trzymać tego, że wizualna strona to kwestia gustu (lub jwgo braku, nie wiem). Dla mnie gorszs choćby pierwsze lepsze bliźniaki z ostatnich wątków tego forum:

Podmiłów 6
https://budujesie.pl/viewtopic.php?t=14022

Nova Pasieka
https://budujesie.pl/viewtopic.php?t=13730#p89042

Może odwróce pytanie - czy może Pan podać inwestycje
znacznie lepsze, wizualnie i ogólnie? Szukam czegoś prywatnie, więc chętnie sie zapoznam. Pozdrawiam

realista

Postautor: realista » 17 gru 2023, 19:50

niestety nie pomogę, jeżeli wskazany przez Pana przykładowy projekt (po prawej) ma być wg Pana wizualnie gorszy, niż ten z tego wątku (po lewej), który to przypomina mi frankenstaina łączącego ucięty na pierwszym piętrze blok zaprojektowany przez wirtuozów z Dom-Bud'u ze zbyt małym dachem domku jednorodzinnego typu 'stodoła'

Obrazek

neo

Postautor: neo » 21 gru 2023, 11:11

Nieźle tam tych domków nastawiane i okolica też taka mocno chaotyczna się wydaje. Ale na plus, że 4 sypialnie i jeszcze do tego poddasze do zagospodarowania i to z wyjściem na spory kawałek tarasu. Jest też garaż w bryle budynku, to na plus.

Z ciekawości, to ile trzeba zapłacić za takie coś?

imp

Postautor: imp » 22 gru 2023, 16:29

Ceny są aktualnie takie.

Obrazek

neo

Postautor: neo » 23 gru 2023, 22:16

imp pisze:Ceny są aktualnie takie.

Dzięki za wrzucenie? Co myślisz o takim poziome cen za takie bliźniak? Układ wydaje się niezły, samo osiedle i lokalizacja już takie sobie, ale może się mylę?

janowak

Postautor: janowak » 04 sty 2024, 12:27

Podbijam pytania. Generalnie poza wizualną stroną podlegającą jak zawsze różnym gustom, wnętrza wydają się bardzo przemyślane - 4 sypialnie, użytkowe poddasze, garaż w bryle dają fajną kombinację. Jakie potencjalne wady tu widzicie? Z ciekawości sprawdziłem tą fermę niedaleko, wydaje się, że nie działa obecnie, bo właściciel zmienił profil działalności, choć może się mylę.

jakubk11

Postautor: jakubk11 » 01 lut 2024, 9:50

Czy ktoś wie o jakichś alternatywach w okolicach Krakowa jeśli chodzi o domy? Coś godnego polecenia lub co wygląda na "dobrą robotę"?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”