Zakup mieszkania na inwestycję w Warszawie a Nowy Targówek Atal

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Warszawie w inwestycji Nowy Targówek, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
pozdro

Zakup mieszkania na inwestycję w Warszawie a Nowy Targówek Atal

Postautor: pozdro » 14 paź 2017, 23:21

Hej zastanawiam sie nad inwestycyjnym zakupem mieszkania w tej inwestycji. Barszo mi sie podoba, ceny tez sa akceptowalne. Teraz pytanie czy zakup mieszkania na Targowki zakladajac stacje metra 1km jest wedlug was dobrym rozwiazaniem. Zastanawiam sie czy mozna liczyc na zainteresowanie wynajmem. Znajomi z warszawy mowia mi ze gdzie panie to koniec swiata, kup sobie choc na woli, bo lazdy chce mieszkac na zoliborzu czy mokotowie, itd. Choc w sumie jak ma byc czas dojazdu 15min metrem to czy to nie bedzie atrakcyjna lokalizacja? Moze maja racje i nie jest to oplacalne. Co o tym sadzicie. Zakladajac ze w centru. Krakowa kupilbym mieszkanie w podobnej cenie kolo 7000 zl/m2 Moglbym wynajac pewnie za 35-40zl z m2 max. Zakladam, ze na Targowki podobna cene tez powinienem uzyskac czyli 35-40zl/m2? Gdy powstanie metro sa pewne szanse na wieksze zainteresowanie. Choc kolega mowi, ze wynajmjacy zawaze bedzie wolal Ursynow jak bedzie mial szukac sypialni. Co o tym sadzicie? Mam dylemat.

E.SZ.

Re: Zakup mieszkania na inwestycję w Warszawie a Nowy Targówek Atal

Postautor: E.SZ. » 16 paź 2017, 19:41

Ursynów to zakorkowana dzielnica, więc nie wiem co znajomy miał na myśli. Z tąd jest dobry dojazd wszędzie i sam zakup mieszkania w pobliżu powstającej lini metra jest już inwestycją - na przykładzie tego co stało się na drugim końcu drugiej lini m.

natha

Postautor: natha » 16 paź 2017, 20:17

Masz metro pod nosem, wg mnie to bardzo dobre miejsce na inwestycję.

pozdro

Postautor: pozdro » 17 paź 2017, 18:26

Wiecie myślałem nad zakupem w Krakowie, ale tutaj deweloperą odwaliło już konkretnie chcą tak średnio 7500zł/m2 w sensownych lokalizacjach. Pomijam, że jak coś jest w niesensownej to w Krakowie w zasadzie dojazd gdziekolwiek to jakaś hatakumba :lol: . Nie rozumiem jak można brać za mieszkania w Kraku 7500zł/m2 gdzie zarobki są dużo niższe, to nawet na Woli mi wyceniła pani mieszkanie na 7599zł/m2 przy 42.5m2 metrażu na 1 piętrze chyba. Najlepsze, że wynajem w Krakowie to 1400zł/mc za takie 2 pokoje, a na Woli pewnie bliżej 2000zł/m2 Targówek pewnie bliżej cen krakowskich, ale zakładając metro, rozwój starej pragi: port praski, inwestycja przy stacji metra Szwedzka, to okolica ma szanse się zmieniać. Pomijam, że stolica to stolica. W Paryżu czy Londynie ceny mieszkań są dużo wyższe niż średnia miast regionalnych. No jeszcze zobaczę na co się zdecyduje. Ale faktycznie wydaje się to niezłe miejsce i fajne osiedle.

E.SZ.

Postautor: E.SZ. » 19 paź 2017, 10:08

natha pisze:Masz metro pod nosem, wg mnie to bardzo dobre miejsce na inwestycję.

Tak masz metro ale jak Ci się zachce jechać samochodem to Ursynów jest masakrą, a przez kolejne 3 lata będzie jeszcze większa ze względu na budowę tunelu metodą odkrywkową. Z resztą ceny na Ursynowie są nieracjonalnie wyższe. 6800 a 9000 to jednak spora różnica.

Tutaj też masz metro ale osobiście uważam za lepszą lokalizację, bo w każdy najdalszy zakątek warszawy będzie mniej więcej podobny czas dojazdu, zakładając że zmieniasz pracę nigdy nie wiesz w której części warszawy będziesz pracować. optymalizacja między spokojem a komunikacją.

Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”