Apartamenty Cynamonowe Kraków od Awim - opinie na forum
Re: Apartamenty Cynamonowe Kraków od Awim - opinie na forum
Czy ktoś z Państwa może wyrazić swoją opinie na temat tego dewelopera. Mam u nich rezerwacje mieszkania na Saskiej 9b strasznie długo trwa proces umówienia terminu na podpisanie umowy, podobno cały czas czekają na rachunek powierniczy w banku. Czy były jakieś problemy na którymś etapie budowy ? Deweloper ma bardzo mały kapitał zakładowy jako spółka .
Klient99 pisze:strasznie długo trwa proces umówienia terminu na podpisanie umowy, podobno cały czas czekają na rachunek powierniczy w banku.
Ja tam bym się cieszył z takiej opieszałości, im dłużej nie trzeba płacić, tym dłużej pieniądze leżą na moim koncie, a nie koncie dewelopera. No i lepiej, niech wyprostują wszystko z bankami, a nie spieszą się z braniem pieniędzy. Moim zdaniem to w porządku.
Ten budynek przy Składowej, to im się nawet całkiem udał, nawet sklep z płazem już się wprowadził, co znacząco podniosło dostępność usług w najbliższej okolicy.

Budynek nieźle się prezentuje, zwłaszcza patrząc na to, jak wygląda ul. Składowa.

Budynek nieźle się prezentuje, zwłaszcza patrząc na to, jak wygląda ul. Składowa.
Ale może ktoś, kto kupił tam mieszkanie, podzieli się opinią o tym, jak się tam mieszka i czy np. pociągi są uciążliwe.

W okolicy powstaje kolejny, podobny blok, zrzuciliby się kiedyś deweloperzy na ogarnięcie tej ulicy i chodników na niej.

W okolicy powstaje kolejny, podobny blok, zrzuciliby się kiedyś deweloperzy na ogarnięcie tej ulicy i chodników na niej.
-
Mieszkamy od początku grudnia w tej jaśniejszej części, więc blisko torów. Pociągi nie są zupełnie uciążliwe. W ogóle nie zwracam na nie uwagi, także nawet nie wiem, jak często jeżdżą. Okolica jest bardzo cicha. Mieszka nam się bardzo dobrze, ale to dopiero kilka tygodni. Jestem ciekawa okolicy, bo mieszkałam wcześniej "po drugiej stronie Wisły" i słabo znam Krowodrzę. Czekam jednak na wiosnę, aby rozpocząć eksplorację. Jedna rzecz, ktorej nie mogę znieść to brak przejścia pomiędzy terenem kolei a tym wojskowym.
Aż się prosi, żeby tam była jakieś przejście łączące dwa końce Składowej i jednocześnie bardzo skracające dystans do komunikacji.
No ale chyba nie jest to możliwe.
Co do dewelopera, kontakt z nimi rzeczywiście bywa utrudniony (najlepiej dzwonić, mejli chyba nie traktują zbyt poważnie), ale, co do zasady, jesteśmy zadowoleni z obsługi.
Kupiliśmy mieszkanie już gotowe (w lutym br.), więc nie wiem, jak to było w czasie budowy.

Co do dewelopera, kontakt z nimi rzeczywiście bywa utrudniony (najlepiej dzwonić, mejli chyba nie traktują zbyt poważnie), ale, co do zasady, jesteśmy zadowoleni z obsługi.
Kupiliśmy mieszkanie już gotowe (w lutym br.), więc nie wiem, jak to było w czasie budowy.
- Załączniki
-
- skład.png (136.14 KiB) Przejrzano 1851 razy
pepsi7twist pisze:Jedna rzecz, ktorej nie mogę znieść to brak przejścia pomiędzy terenem kolei a tym wojskowym.Aż się prosi, żeby tam była jakieś przejście łączące dwa końce Składowej i jednocześnie bardzo skracające dystans do komunikacji.
No właśnie wg mnie jest to zupełnie nielogiczne, że nie ma takiego połączenia, a ono sporo by w tej okolicy zmieniało, gdyby nie trzeba było obchodzić całego szpitala. Pewnie też na dworzec autobusowy i w ogóle na Nowy Kleparz byłoby znacznie bliżej.
pepsi7twist pisze:Kupiliśmy mieszkanie już gotowe (w lutym br.), więc nie wiem, jak to było w czasie budowy.
A jak jakoś mieszkania, były jakieś usterki podczas odbiorów, jeśli tak, to długo trwało ich naprawianie. Generalnie, to deweloper dobrze się spisał budując tą inwestycję?
I jak sama kwestia wykańczania mieszkania. Dało się bez problemu znaleźć wykonawców? Jak to cenowo wygląda, ile trzeba doliczyć do metra kwadratowego mieszkania?
-
fredo pisze:pepsi7twist pisze:Jedna rzecz, ktorej nie mogę znieść to brak przejścia pomiędzy terenem kolei a tym wojskowym.Aż się prosi, żeby tam była jakieś przejście łączące dwa końce Składowej i jednocześnie bardzo skracające dystans do komunikacji.
No właśnie wg mnie jest to zupełnie nielogiczne, że nie ma takiego połączenia, a ono sporo by w tej okolicy zmieniało, gdyby nie trzeba było obchodzić całego szpitala. Pewnie też na dworzec autobusowy i w ogóle na Nowy Kleparz byłoby znacznie bliżej.pepsi7twist pisze:Kupiliśmy mieszkanie już gotowe (w lutym br.), więc nie wiem, jak to było w czasie budowy.
A jak jakoś mieszkania, były jakieś usterki podczas odbiorów, jeśli tak, to długo trwało ich naprawianie. Generalnie, to deweloper dobrze się spisał budując tą inwestycję?
Tak, byłoby to szalenie przydatne. Myślę jednak, że skoro dotychczas nikt tego nie załatwił, nie ma takiej możliwości.
Co do dewelopera, przy odbiorze nie było raczej problemów. Usterki drobne, ogarnęli je dość szybko.
Natomiast już po wprowadzeniu do mieszkania sokazało się, że w części mieszkań jest problem z grzaniem, tj. grzejniki słabo grzeją. Awim jest teraz w trakcie „inwestygacji”. Zobaczymy, jak to się skończy. Na razie działają dość wolno, w szczególności biorąc pod uwagę temperatury panujące na zewnątrz.
Ekipę wykończeniową mieliśmy "z polecenia" i byliśmy bardzo zadowoleni. Niestety, koszty wykończenia całego mieszkania były ogromne (wyższe niż zakładaliśmy). Wynika to m.in. z niektórych rozwiązań, na które się zdecydowaliśmy. Koszt ekipy z materiałami wykończeniowymi (farby, fugi, kable etc.) to około 60-65 k.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”