Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
Re: Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
Pytanie jak się zestarzeje elewacja na wersji 2.0. W obecnej chwili mi się bardziej podoba 2.0, z bliska jednak widać upływ czasu na 1.0.
Re: Wiślane Tarasy 2.0 Kraków od Inter-Bud - opinie i forum inwestycji nad Wisłą
voyager pisze:Na kiedy tu są planowane odbiory mieszkań od dewelopera, ktoś może zna daty?
No i czy tam będzie jeszcze jeden etap mieszkalny, np. na tym parkingu za resztką hali zakładów Zieleniewskich?
Podoba się Wam to osiedle i faktycznie to klasa czy raczej kicz, jak sądzicie? Czy to dopiero musi czas odpowiedni upłynąć żeby to ocenić?
Odbiory planowane są w kwietniu. Start sprzedaży ostatniego etapu rusza za chwilę, a budynek będzie w zmienionej formie względem pierwotnej koncepcji (nie można wyburzyć pozostałości po zakładach)
WT 2.0 jak i Grzegórzki Park projektował ten sam architekt z resztą jak pół Krakowa

fisman pisze:(nie można wyburzyć pozostałości po zakładach)
I super, że zostanie choć taki kawałek przemysłowego dziedzictwa tam, jako pamiątka. Zwłaszcza, że naprawdę ogromny teren po Zakładach Zieleniewskiego mieli tam do zagospodarowania. Ciekawe, jak to odnowią i co tam się wprowadzi, ale pewnie byłoby to idealne miejsce np. na restaurację. W ogóle trochę więcej usług by się tam przydało, np. na obrzeżach osiedla. Szkoda, że wzdłuż głównej alei na osiedlu nie ma lokali usługowych w parterach.
fisman pisze:WT 2.0 jak i Grzegórzki Park projektował ten sam architekt z resztą jak pół Krakowa
Pół Krakowa, to B2 Studio? ; ) Ale w przypadku obu tych inwestycji widać podobną rękę, krzywizny, balkony itd.
voyager pisze:fisman pisze:WT 2.0 jak i Grzegórzki Park projektował ten sam architekt z resztą jak pół Krakowa
Pół Krakowa, to B2 Studio? ; ) Ale w przypadku obu tych inwestycji widać podobną rękę, krzywizny, balkony itd.
Skoczek
Tak wygląda plac ostatniego etapu i zabytkowej hali po zakładach Zieleniewskiego

fisman pisze:Skoczek
Szukam jakiejś listy, na której można by znaleźć, które budynki wyszły z tej pracowni, ale nic nie mogę znaleźć, a ich strona w necie nie działa. Bardzo szkoda, że nie ma obowiązku podawania np. na budynkach i na tablicach informacyjnych, architektów odpowiadających za dane osiedla. Choć czasem nie dziwi mnie, że takiego obowiązku nie ma, bo pewnie pod niejednym budynkiem, nikt nie chciałby się podpisać. Ale to powinno być dla potomności wiadome.
fjrc pisze:Tak wygląda plac ostatniego etapu i zabytkowej hali po zakładach Zieleniewskiego
Ciekawe, czy wymyślą coś ekstra. I co zrobią z resztka hali, są już może jakieś wizualizacje tego?
voyager pisze:fisman pisze:Skoczek
Szukam jakiejś listy, na której można by znaleźć, które budynki wyszły z tej pracowni, ale nic nie mogę znaleźć, a ich strona w necie nie działa. Bardzo szkoda, że nie ma obowiązku podawania np. na budynkach i na tablicach informacyjnych, architektów odpowiadających za dane osiedla. Choć czasem nie dziwi mnie, że takiego obowiązku nie ma, bo pewnie pod niejednym budynkiem, nikt nie chciałby się podpisać. Ale to powinno być dla potomności wiadome.
Wpisz w google "SKoczek&Partnerzy". Masz koncepcję osiedli z podziałem na pojedyncze budynki per osiedle
Start sprzedaży ostatniego budynku przy Variete planowana jest w czerwcu. Najniższe piętra mają startować od ok 22k, a najwyższe dochodzić do 45k.
Budynek nie będzie miał tak "reprezentatywnego" lobby jak poprzednie i w położeniu będzie najmniej atrakcyjny ale mają nadrobić jakością i "niestandardowymi" dodatkami (nie wiem o co chodzi).
Zakończenie budowy początek 27.
Budynek nie będzie miał tak "reprezentatywnego" lobby jak poprzednie i w położeniu będzie najmniej atrakcyjny ale mają nadrobić jakością i "niestandardowymi" dodatkami (nie wiem o co chodzi).
Zakończenie budowy początek 27.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”