Dokładniej, to od południowej strony osiedla Grzegórzki Park w Krakowie.

Ruszyła tam budowa budynku, w którym mają znaleźć się usługi, biura i funkcja handlowa.
Max82 pisze:Mam takie przemyślenia i zaznaczam, że nie wiem jakiej inwestycji to dotyczy, abym nie został potem oskarżony o oczernianie i inne rzeczy:
Jest cenny grunt do kupienia w centrum miasta za okazyjną cenę bo nie ma za dużo chętnych.
Na gruncie możemy wybudować tylko biura i usługi, ale w okolicy są takie duże, nowoczesne i nowo wybudowane biurowce, że to nie ma sensu - dlatego cena gruntu jest okazyjna.
Może wybuduję mieszkania i zarobię na tym krocie - ojejku nie mogę.
No to wybuduję lokale usługowe dla PRS aby wynajmowali studentom lub innym - nie fundusze nie są takie głupie - mają swoich prawników i nie kupią bo to nie na gruntach mieszkalnych i gdyby wynajęły lokale na potrzeby mieszkalne to mogłaby być grzywna i zakaz użytkowania.
No to wybuduję lokale usługowe dla indywidualnych inwestorów tylko inwestorzy nie będą mogli tego wynająć na cele mieszkalne - bo gdyby były tylko domysły, że ktoś użytkuje to na cele mieszkalne to byłaby grzywna i zakaz użytkowania, ale to już nie mój problem.
Ok, to zrobię małe lokale - bo małe mieszkania schodzą jak świeże bułeczki i dam atrakcyjną cenę. Potem wystarczy tylko tak zareklamować inwestycję, zdjęcia, opisy aby inwestor myślał, że spokojnie to wynajmie na najem krótkoterminowy lub długoterminowy. Tylko rzuty lokali i opisy muszą być tak napisane aby nie zawierać informacji, że można wynająć komuś na cele mieszkalne, aby żaden inwestor nie pozwał mnie, że wprowadzałem go w błąd. Bardzo śmierdząca sprawa jak zamek w Stobnicy, ale pieniądze nie śmierdzą i czego to Polak nie wymyśli...
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości