Czy ktoś ostatnio był na budowie i widział jakiś postęp ?
Podobno miały być umowy deweloperskie podpisywane na budynek b4 w marcu / kwietniu ktoś coś wie na ten temat ?
Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
-
Re: Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
Ja byłem z tydzień temu i postępy widać gołym okiem - z tego co wiem stan 0 ma być wkrótce ukończony. Nie wiem, o co chodzi z tymi postami odnośnie 2-3 pracowników, ja doliczyłem się kilkunastu.
Do początku marca postępy były spore
Niestety od prawie dwóch tygodni na budowie nic się nie dzieje
( Dzisiaj na budowie było 4 robotników na 3 godziny)
Niestety od prawie dwóch tygodni na budowie nic się nie dzieje
( Dzisiaj na budowie było 4 robotników na 3 godziny)
-
Ale ich sprawa jest naglosniona w mediach i przez uokik np. money.pl/gospodarka/duza-kara-dla-dewelopera-podkreslal-korzysci-z-pominieciem-informacji-o-ryzyku-6981014161062400a.html
-
Z całym szacunkiem, ale kilkunastu pracowników na budowie to może być przy ociepleniu domu jednorodzinnego a nie przy budowie osiedla...
Ad 3. Chciałbyś zaproponować jakiś plan działania? Patrząc po innych inwestycjach to niezadowolonych osób jest wiele. Jednakże brak woli walki zapewne wynika z różnych obaw. Tak samo kwestia pozwów zbiorowych. Ponoć można coś ugrać tylko w obrębie jednej inwestycji, ale w związku z tym, że w grę wchodzą duże pieniądze to nikt nie chce ryzykować. Plus koszty takiej sprawy byłyby adekwatnie wysokie.
Potwierdzam iż od jakiś 2 tygodni prace są praktycznie wstrzymane. Czasami pojawi się 2-3 pracowników pozamiatać piasek. Zbrojarzy i cieśli brak. Dźwigi stoją. Pewnie limit kredytowania u podwykonawcy się wyczerpał.
-
mor3nko pisze:Potwierdzam iż od jakiś 2 tygodni prace są praktycznie wstrzymane. Czasami pojawi się 2-3 pracowników pozamiatać piasek. Zbrojarzy i cieśli brak. Dźwigi stoją. Pewnie limit kredytowania u podwykonawcy się wyczerpał.
A tak sie smialiscie z murpolu ktory stoi obok a startowaliscie prawie na rowno a w murapolu juz dawno ludzie mieszkaja

-
Czy komuś z Was udało się uzyskać od biura informację z czego wynika przestój na budowie?
Interesanci pisze:Czy komuś z Was udało się uzyskać od biura informację z czego wynika przestój na budowie?
Ja bym odwrocil to pytanie tzn. dlaczego nagle ta budowa mialaby ruszyc skoro od 2 lat stoi?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”