Inwestycja Białoprądnicka Wawel Service Kraków forum, opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
trab

Jakie ogrzewanie w inwestycji Białoprądnicka od Wawel Service Kraków

Postautor: trab » 28 wrz 2017, 22:22

qamila pisze:Poza tym dalej nic nie wiemy o ogrzewaniu. Kiedy rozmawiałam u dewelopera o tym jakiś czas temu powiedziano mi, że wspólnoty mieszkaniowe, które znajdują się w 6 pozostałych blokach próbują dogadać się z MPEC i nie wiadomo czy do czasu oddania naszych bloków MPEC doprowadzi tam ogrzewanie miejskie. Czy ktoś ma może bardziej aktualne informacje na ten temat?

I jeszcze jedno: próbował ktoś wejść na teren inwestycji żeby "pozwiedzać"? Pozwalają na coś takiego?

"Pozwiedzać" można bez większych problemów po uprzednim umówieniu. Przynajmniej mi się to udało. Informacje o ogrzewaniu, jakie otrzymałem, są jeszcze mniej optymistyczne. Podpięcia pod sieć miejską nie będzie, miasto nie wyraziło chęci na doprowadzenie instalacji w tamten rejon (albo było to po prostu za drogie). Czyli widać wspólnoty się nie dogadały i nie ma co liczyć, że do oddania mieszkań sposób ogrzewania się zmieni. Szkoda.

wlodek_b

Re: Jakie ogrzewanie w inwestycji Białoprądnicka od Wawel Service Kraków

Postautor: wlodek_b » 11 paź 2017, 13:40

Dawno dawno temu jeden z pracowników mowił mi, że podłączają się (MPEC) do bloku obok.
Mnie najbardziej zastanawia parking. Od dwóch różnych pracowników posrednika dwie różne infomracje. Troche nienormalne.

PiotrekK

Re: Inwestycja Białoprądnicka Wawel Service Kraków forum, opinie

Postautor: PiotrekK » 22 paź 2017, 14:55

wlodek_b - czy mógłbyś sprecyzować o jakie niespójne informacje odnośnie parkingu chodzi? Rozumiem, że mowa jest o parkingu podziemnym?

trab

Postautor: trab » 22 paź 2017, 15:15

Gdy odwiedzałem inwestycję to była mowa o ledwo kilku pozostałych do sprzedania miejsc pod budynkiem B. Pod A miało ich być jeszcze zdecydowanie więcej. Ale to było już jakiś czas temu, około miesiąca temu. W każdym razie ja żadnych nieścisłości nie wyłapałem.

wlodek_b

Postautor: wlodek_b » 23 paź 2017, 14:51

Parking naziemny. Pod blokiem brak. tam gdzie aktualnie są kontenery budowlanców ma byc jakas powierzchnia...
Jeden przestawieciel mowi ze będzie, drugi, że nic nie jest pewne.

PiotrekK

Postautor: PiotrekK » 23 paź 2017, 20:11

Dziwne - z tego co widziałem jak ostatnio byłem przy budowie (około 2mce temu) to był już zrobiony zjazd do parkingu podziemnego, zresztą kupiłem miejsce parkingowe pod budynkiem B - tak więc myślę, że gdyby jakieś zmiany zaszły to deweloper by poinformował. Jutro jestem umówiony na pierwsze oględziny lokalu, to poruszę także temat parkingu.

PiotrekK

Postautor: PiotrekK » 24 paź 2017, 16:17

Byłem dziś na budowie, uzyskałem kilka informacji:
1) w kwestii wyjaśnienia do wątku parkingu: zgodnie z wcześniejszymi informacjami od dewelopera jak najbardziej powstają parkingi pod budynkiem A i B. Pod budynkiem B zostały już tylko 2-3 miejsca (obecnie są już przez kogoś zarezerwowane). Osoby chcące kupić lokal w budynku B mogą zakupić miejsce parkingowe pod budynkiem A (zostało jeszcze sporo wolnych miejsc). Teren gdzie teraz znajdują się baraki budowlańców (którym wspominał powyżej wlodek_b) należy do spółdzielni mieszkaniowej a nie do dewelopera - dziś Pani z biura sprzedaży przy budowie, która nas wprowadzała do budynku powiedziała, że jeżeli tam miałby powstać parking to decyzja leży po stronie spółdzielni a nie dewelopera.

2) Ogrzewanie - w dalszym ciągu sprawa stoi na samodzielnej kotłowni, ewentualne podłączanie do sieci MPEC pozostanie w przyszłości w gestii wspólnot mieszkaniowych.

3) Terminy - zapewniono mnie dziś, że budowa idzie generalnie zgodnie z planem. Niby stan surowy oficjalnie nie jest zamknięty (a wedle harmonogramu powinien być), ale podobno jest to kwestia trwających jeszcze przeróbek przy kilku oknach. Za to w części budynku są już zrobione instalacje: elektryczna, wodna - a to było planowane bodajże na styczeń 2018. Zapewniono, że termin odbioru czerwiec 2018 jest cały czas wiążący, planowane zakończenie budowy ma nastąpić w okolicy marca-kwietnia 2018 i możliwe, że odbiory będą wcześniej niż to mamy w umowach.

Pozdrawiam,
Piotrek

wlodek_b

Postautor: wlodek_b » 23 gru 2017, 18:46

Orientuje się ktoś jak im idzie?

PiotrekK

Postautor: PiotrekK » 28 gru 2017, 20:10

Byłem przy budowie przejazdem 9.12.2017. Wrzucam kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ola Z Krakowa

Postautor: Ola Z Krakowa » 03 sty 2018, 11:35

PiotrekK pisze:Byłem przy budowie przejazdem 9.12.2017. Wrzucam kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ładnie wygląda ta Białoprądnicka, szczególnie na ostatnim zdjęciu. :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”