Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
nick707

Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Caza Feliz Portowa - opinie na forum

Postautor: nick707 » 07 maja 2024, 16:59

Chyba resi capital, ocean jest dalej
Ja mam rezerwację na wschodnio południową stronę. Co do lepszej strony to też zależy które piętro i gdzie w budynku to mieszkanie

raffi

Postautor: raffi » 07 maja 2024, 17:03

Właśnie południwo zachodnia strona jest jednak bliżej Resi. Stąd moja zagwozdka zastanawiam się czy to problem

The_bill

Postautor: The_bill » 07 maja 2024, 17:28

Ocean Apartments = inwestycja Resi Capital, nie biurowce - tak dla jasności :D

Ja mam rezerwację na południowy zachód, wyższe piętro więc myślę, że nie będzie ciemno od Resi. Okna zachodnie wychodzą w ogóle tak, że nie przesłania ich blok, a południowe (co widać na planach) są centralnie bardziej w stronę tego prześwitu między budynkami Resi, a sam bliższy blok jest tak trochę pod kątem. Zgodnie z dokumentami i info od dewelopera, minimalna odległość od tego budynku to 11 metrów, więc nie jest źle.

Na plus moim zdaniem jest też to, że Ocean Apartments już stoi - więc przynajmniej wiadomo, że nic innego tu nie wyrośnie :)

nick707

Postautor: nick707 » 07 maja 2024, 17:34

A ok, mój błąd.

The_bill pisze:Na plus moim zdaniem jest też to, że Ocean Apartments już stoi - więc przynajmniej wiadomo, że nic innego tu nie wyrośnie :)

No na pewno, zawsze to jedna niewiadoma jak nic nie ma przed blokiem albo coś ma powstać :D

Ja już nie miałem możliwości zarezerwowania wyższego piętra z metrażem około 65 metrów, a takie szukam, a 83m to dla mnie za dużo dla singla :D

raffi

Postautor: raffi » 07 maja 2024, 18:35

Byłem jeszcze teraz i w budynku gdzie widać fundację muzyczną na mapie słychać było perkusję. No ale zakładam że ciężko myśleć czy za dwa lata to będzie wgl problem. Ciekawe jescze jestem czy te ogromne drzewa na działce obok są jakaś chronione. Niby na planie zagospodarowania jest tam pas zieleni i drzewa wzdłuż działki Casy Feliz musiały zostać

nick707

Postautor: nick707 » 07 maja 2024, 19:42

Też byłem przed chwilą. Słychać, bo mają tam próby kilka razy w tygodniu, ale to miejsce zostanie wyburzone za chwilę na bank i też rozmawiałem z gościem, który te próby organizuje i będzie szukał jakiejś nowej miejscówki więc tym bym się raczej nie przejmował.

The_bill

Postautor: The_bill » 07 maja 2024, 23:37

nick707 pisze:A ok, mój błąd.

The_bill pisze:Na plus moim zdaniem jest też to, że Ocean Apartments już stoi - więc przynajmniej wiadomo, że nic innego tu nie wyrośnie :)

No na pewno, zawsze to jedna niewiadoma jak nic nie ma przed blokiem albo coś ma powstać :D

Ja już nie miałem możliwości zarezerwowania wyższego piętra z metrażem około 65 metrów, a takie szukam, a 83m to dla mnie za dużo dla singla :D

Od zachodu są jeszcze 63 metry, też fajna ekspozycja imo :D

Co do tego budynku magazynowego, to też myślę, że te próby ustaną do czasu oddania budynku, a może i nie będzie to taki problem w samym mieszkaniu jeśli będą porządne okna - akrualnie mieszkam przy Konopnickiej i trójszybowe okna tłumią świetnie hałas. W standardzie wykończenia niestety nie precyzują jakie mają być zamontowane

A drzewa widziałem właśnie, że niektóre na planie mają zostać - ładne są te wysokie, ale nie wiem czy się zmieszczą z blokiem :/

homerapsody

Postautor: homerapsody » 08 maja 2024, 9:02

Która strona według Was jest lepsza, zachodnia czy wschodnia? W którym dokładnie miejscu Resi Capital koliduje z oknami Casy Feliz?

raffi

Postautor: raffi » 08 maja 2024, 9:18

Na czerwono blok casa feliz i balkon w Resi. Wiadomo bardzo +/- plus wszytko jest pod kątem co tez znacznie zmniejsza jakąś ewentulana uciążliwość tego.

Obrazek

fjrc

Postautor: fjrc » 08 maja 2024, 13:26

homerapsody pisze:Która strona według Was jest lepsza, zachodnia czy wschodnia? W którym dokładnie miejscu Resi Capital koliduje z oknami Casy Feliz?

Ja bym wybrał stronę zachodnią z tego względu, że lubię mieć popołudniami naturalne światło w mieszkaniu, a jak za mocno świeci słońce to przysłaniam okno. Kiedyś wynajmowałem mieszkanie, które było żle usytuowane względem stron świata i słońce miałem tylko do południa. To było dla mnie depresyjne ale wiadomo jest to sprawa subiektywna.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”