Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum
Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Caza Feliz Portowa - opinie na forum
Widzę z umowa rez ma krótki czas na decyzję kredytową. Czy ktoś załatwił wydłużenie tego okresu?
-
The_bill pisze:homerapsody pisze:Dzięki za opinie. Bardzo cenne dla mnie, z jednej strony wiem, że to dobre miejsce na mapie Krakowa, ale okolica nie jest taka, jakby się chciało, takie miasto z całym fajnym zapleczem. Mimo wszystko mam obawy
Sam się nad tym głowiłem długo, czy to dobre miejsce, czy nie aż tak. Stwierdziłem, że okolica ma potencjał i warto w to iść, koniec końców okolice Romanowicza na początku też nie były lepsze (a i jeszcze trochę przemysłu wciąż zostało). Jak na Zabłocie ceny ok, szczególnie jak się porówna z YTI i Matexi (za 20k+).
Z alternatyw rozwazalbym ewentualnie Wille Pana Tadeusza, bo koncepcyjnie wygląda ciekawie, ale sprzedaż nie ruszyła, więc ciężko powiedzieć jak będzie z cenami, ani kiedy koniec budowy
Willa Pana Tadeusza koniec budowy grudzień 2025
Kwiatuszek pisze:The_bill pisze:homerapsody pisze:Dzięki za opinie. Bardzo cenne dla mnie, z jednej strony wiem, że to dobre miejsce na mapie Krakowa, ale okolica nie jest taka, jakby się chciało, takie miasto z całym fajnym zapleczem. Mimo wszystko mam obawy
Sam się nad tym głowiłem długo, czy to dobre miejsce, czy nie aż tak. Stwierdziłem, że okolica ma potencjał i warto w to iść, koniec końców okolice Romanowicza na początku też nie były lepsze (a i jeszcze trochę przemysłu wciąż zostało). Jak na Zabłocie ceny ok, szczególnie jak się porówna z YTI i Matexi (za 20k+).
Z alternatyw rozwazalbym ewentualnie Wille Pana Tadeusza, bo koncepcyjnie wygląda ciekawie, ale sprzedaż nie ruszyła, więc ciężko powiedzieć jak będzie z cenami, ani kiedy koniec budowy
Ooo skąd info?
-
The_bill pisze:Kwiatuszek pisze:The_bill pisze:
Ooo skąd info?
Z tablicy informacyjnej na budowie xD
-
nick707 pisze:Też byłem przed chwilą. Słychać, bo mają tam próby kilka razy w tygodniu, ale to miejsce zostanie wyburzone za chwilę na bank i też rozmawiałem z gościem, który te próby organizuje i będzie szukał jakiejś nowej miejscówki więc tym bym się raczej nie przejmował.
Czy o tym wyburzeniu to potwierdzone info czy tylko przypuszczenie?
-
Deweloper podpisuje już umowy deweloperskie? ktoś podpisał?
Ktoś może obserwował stronę, jak się sprzedają te mieszkania?

nowyszukam32 pisze:Deweloper podpisuje już umowy deweloperskie? ktoś podpisał?Ktoś może obserwował stronę, jak się sprzedają te mieszkania?
Zbierz statystyki ze strony, wrzuć na forum i będziemy śledzić, jak idzie sprzedaż

18 rezerwacja
6 sprzedane
32 wolne
24/56 w rezerwacji lub sprzedane z budynku B2.
Czyli prawie na półmetku budynku B2 jest deweloper. Czy to źle? Moim zdaniem dobry wynik sprzedażowy
6 sprzedane
32 wolne
24/56 w rezerwacji lub sprzedane z budynku B2.
Czyli prawie na półmetku budynku B2 jest deweloper. Czy to źle? Moim zdaniem dobry wynik sprzedażowy
-
Skąd liczba 56? Mieszkań jest 90
Obserwuję sprzedaż od początku i nigdy nie było wszystkich 90 - więc albo te 34 mieli sprzedane przed w ogóle rozpoczęciem sprzedaży, albo czekają na później. Na początku była przedsprzedaż i w niej większość (ok 40 jeśli się nie mylę) było zarezerwowane, ale kiedy zostały przesłane dokumenty sprzedażowe, ta liczba rezerwacji spadła do tej obecnej
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”