Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
I cyk, odpalona spora nowa inwestycja w Krakowie za którą odpowiada deweloper Dom Development. Chodzi o Apartamenty Park Matecznego, czyli działki w okolicy ul. Rydlówka. Spore osiedle mieszkaniowe mają tam zamiar zbudować. Ktoś może dowiadywał się już o ceny metra kwadratowego mieszkania?
Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Nowy pisze:I cyk, odpalona spora nowa inwestycja w Krakowie za którą odpowiada deweloper Dom Development. Chodzi o Apartamenty Park Matecznego, czyli działki w okolicy ul. Rydlówka. Spore osiedle mieszkaniowe mają tam zamiar zbudować. Ktoś może dowiadywał się już o ceny metra kwadratowego mieszkania?
w przedsprzedaży w kwietniu w ramach ofert zamkniętych przez wybrane biura pośrednictwa poziomy były 17-18-19 T /m w zależności od powierzchni mieszkania.
wedle zapowiedzi w sprzedaży otwartej miało być drożej
I jeszcze namiar na inwestycję:
domd.pl/pl-pl/krakow/lista-inwestycji/apartamenty-park-matecznego
Co myślicie o układach mieszkań i lokalizacji osiedla Apartamenty Park Matecznego, dobre miejsce czy raczej nie, jakie tu macie opinie?
domd.pl/pl-pl/krakow/lista-inwestycji/apartamenty-park-matecznego
Co myślicie o układach mieszkań i lokalizacji osiedla Apartamenty Park Matecznego, dobre miejsce czy raczej nie, jakie tu macie opinie?
Mar G pisze:Nowy pisze:I cyk, odpalona spora nowa inwestycja w Krakowie za którą odpowiada deweloper Dom Development. Chodzi o Apartamenty Park Matecznego, czyli działki w okolicy ul. Rydlówka. Spore osiedle mieszkaniowe mają tam zamiar zbudować. Ktoś może dowiadywał się już o ceny metra kwadratowego mieszkania?
w przedsprzedaży w kwietniu w ramach ofert zamkniętych przez wybrane biura pośrednictwa poziomy były 17-18-19 T /m w zależności od powierzchni mieszkania.
jeśli była jakakolwiek przedsprzedaż (w co wątpię) to chyba nie poszła dobrze, bo z tego co wczoraj mówili zarezerwowane jest tylko 1 (JEDNO) dwupokojowe mieszkanie
ceny 1-2 pokojowych o które pytałem mają 21900-23400 zł /m2 w najgorszym budynku przy drodze, wiec im dalej w las (dosłownie) tym będzie bardziej kolorowo, a już w takich cenach to na pewno lepiej w dębnikach niż przy najbardziej zasmogowanym rondzie w Polsce, gdzie z naprzeciwka korpoludki obserwują
Czy tylko mi się wydaje, czy większość mieszkań, to kawalerki i mieszkania 2-pokojowe, plus jeden pion mieszkań 4-pokojowyvh o dosyć nieszczęśliwym układzie, gdzie drugim największym pomieszczeniem po salonie jest hol / przedpokój na ponad 20 m2, a najmniejsza sypialnia ma 8,63 m2.
Jak na to patrzę, to mam wrażenie, że to projekt typowo "inwestycyjny", bo kupując dwupokojowe mieszkanie dla siebie w tej cenie, sensowniej byłoby kupić pokój więcej we wciąż dobrej lokalizacji. Za kawalerkę dla siebie tyle płacić? Ani to funkcjonalne ani tanie.
Może się mylę, ale jakoś nie widzę ba to innych klientów niż "inwestorzy". A wg mnie im więcej wynajmowanych mieszkań w bloku, tym gorzej dla mieszkańców.
Jak na to patrzę, to mam wrażenie, że to projekt typowo "inwestycyjny", bo kupując dwupokojowe mieszkanie dla siebie w tej cenie, sensowniej byłoby kupić pokój więcej we wciąż dobrej lokalizacji. Za kawalerkę dla siebie tyle płacić? Ani to funkcjonalne ani tanie.
Może się mylę, ale jakoś nie widzę ba to innych klientów niż "inwestorzy". A wg mnie im więcej wynajmowanych mieszkań w bloku, tym gorzej dla mieszkańców.
A ile tam kosztuje miejsce postojowe?
I komórk lokatorskich?
realista pisze:Mar G pisze:Nowy pisze:I cyk, odpalona spora nowa inwestycja w Krakowie za którą odpowiada deweloper Dom Development. Chodzi o Apartamenty Park Matecznego, czyli działki w okolicy ul. Rydlówka. Spore osiedle mieszkaniowe mają tam zamiar zbudować. Ktoś może dowiadywał się już o ceny metra kwadratowego mieszkania?
jeśli była jakakolwiek przedsprzedaż (w co wątpię) to chyba nie poszła dobrze, bo z tego co wczoraj mówili zarezerwowane jest tylko 1 (JEDNO) dwupokojowe mieszkanie
ceny 1-2 pokojowych o które pytałem mają 21900-23400 zł /m2 w najgorszym budynku przy drodze, wiec im dalej w las (dosłownie) tym będzie bardziej kolorowo, a już w takich cenach to na pewno lepiej w dębnikach niż przy najbardziej zasmogowanym rondzie w Polsce, gdzie z naprzeciwka korpoludki obserwują
wątpić każdy ma prawo - ale będący w rynku aktywnie dostają oferty zanim trafi inwestycja do sprzedaży dla ulicy.
zgodnie z tym co zapowiedziano - ceny zmieniono wobec kwietniowej oferty o ok. 2 k.
wysłałem dzisiaj zapytanie o aktualne ceny - i otrzymałem inne niż napisano - 2 pok. 39 m2 po 20900 , większe 60 m2 po 20 - 20,4 w zależności które.
ceny oczywiście absurdalne - wszystko wokoło 20k jest w tych oparach zanurzone.
miejsca parkingowe.... 80 tys /sztuka
Mar G pisze:realista pisze:Mar G pisze:
wątpić każdy ma prawo - ale będący w rynku aktywnie dostają oferty zanim trafi inwestycja do sprzedaży dla ulicy.
zgodnie z tym co zapowiedziano - ceny zmieniono wobec kwietniowej oferty o ok. 2 k.
wysłałem dzisiaj zapytanie o aktualne ceny - i otrzymałem inne niż napisano - 2 pok. 39 m2 po 20900 , większe 60 m2 po 20 - 20,4 w zależności które.
ceny oczywiście absurdalne - wszystko wokoło 20k jest w tych oparach zanurzone.
miejsca parkingowe.... 80 tys /sztuka
moje uzasadnione watpliwosci budzi to ze przy tej rzekomej przedsprzedazy nie zostało zarezerwowane ani jedno mieszkanie w całym bloku, a to się chyba nie zdarza
budynek A
2 pokoje nr 22 - 763 tys czyli 22 400 zł za m2, 2 pokoje nr 24 - 753 tys czyli 22 100 zł za m2, 2 pokoje nr 4 - 746 tys czyli 21 900 zł za m2
1 pokojowe i na wyższych kondynacjach oczywiscie jeszcze droższe
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”