Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
JanuszBiznesu

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: JanuszBiznesu » 05 gru 2023, 14:29

LQS pisze:około 13k za m2.
na 2023 sensowna kwota za tą lokalizacje to max 10k. ale to taki total max. cała reszta to wydmuszka.

Jak sobie poczytasz pare postow wyzej to ludzie twierdzi ze 10k to tez za duzo. Byloby 8k a pamietam jak w tamtych okolicach bylo duzo taniej to ludzie twierdzi ze to tez za duzo. Jak podwyzsza na 20k to ludzie powiedza ze max 15km.... Konca nie dojdziesz.

gophfer

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: gophfer » 18 maja 2024, 18:39

W życiu nie brałem pod uwagę Mistrzejowic do zamieszkania dla rodziny (mieszkając na woli duchackiej), ale życie i przede wszystkim ceny za mkw wszystko weryfikuje. No i dzisisj mam niezłą banie, no dostałem ofertę na Viva Piasta etap IV 11000/mkw, przy mieszkanku 4pokoje 79mkw.Co uważam w tym momencie za bardzo dobrą cenę, ale ta lokalizacja,kusi cena wybór, garaży komórek jedynie lokalizacja :?:

michok

Postautor: michok » 18 maja 2024, 19:02

Z woli duchackiej i wydziwiasz z lokalizacja, dobre :D te 79 metrowe maja kiepskie uklady, dlatego im sie nie sprzedaly szybko. Dodatkowo ten blok nie ma przestrzeni. Wprowadza tanie kredyty i pojda od kopa.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Mercy

Postautor: Mercy » 18 maja 2024, 20:10

Pytanie po co ci ta lokalizacja? Jak wspominasz ze masz już rodzinę to wszystko co jest potrzebne do życia i wychowywania dziecka jest na miejscu, absolutnie wszystko. Nawet nowa szkoła z basenem.

Na dojazdy do centrum będziesz miał kolej w podobno 7min.

Sam kupiłem jeszcze dalej bo Zeslawice, gryząc się z lokalizacja ale umówmy się 11tys to nie 16 na plaszowie czy 20 na zablociu, wszystko kwestia portfela.

gophfer

Postautor: gophfer » 18 maja 2024, 21:25

michok pisze:Z woli duchackiej i wydziwiasz z lokalizacja, dobre :D te 79 metrowe maja kiepskie uklady, dlatego im sie nie sprzedaly szybko. Dodatkowo ten blok nie ma przestrzeni. Wprowadza tanie kredyty i pojda od kopa.

@michok chcesz mi powiedzieć, że Mistrzejowice to lepsza lokalizacja już Wola a dokładnie Piaski Nowe?
Co jest kiepskiego w tym układzie? :?:
Załączniki
Screenshot_2024-05-18-22-06-02-58_c37d74246d9c81aa0bb824b57eaf7062.jpg
Screenshot_2024-05-18-22-06-02-58_c37d74246d9c81aa0bb824b57eaf7062.jpg (148.63 KiB) Przejrzano 1201 razy
Ostatnio zmieniony 18 maja 2024, 22:06 przez gophfer, łącznie zmieniany 1 raz.

ister

Postautor: ister » 18 maja 2024, 21:54

gophfer pisze:chcesz mi powiedzieć, że Mistrzejowice to lepsza lokalizacja już Wola a dokładnie Piaski Nowe?

Wiesz jak jest z lokalizacją, w której się mieszka, człowiek się przywiązuje, ma sentyment itp. A ta nowa część mistrzejowic to taka sobie, ale nie ma daleko do starej, a tam już jest lepiej.

Układ mieszkania wydaje się ok., ale jaka to wystawa?

gophfer

Postautor: gophfer » 18 maja 2024, 22:01

Balkon jest od zachodu, teraz mam okna na północ i w lecie jest super. Trochę obowiam się zachodu, że będzie zbyt prażyło w lecie. Z tym przywiązanie dokładnie jest tak jak mówisz :D a jaka nazwa ulicy to będą te "stare fajne Mistrzejowice"?

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 18 maja 2024, 23:09

gophfer pisze:Balkon jest od zachodu, teraz mam okna na północ i w lecie jest super. Trochę obowiam się zachodu, że będzie zbyt prażyło w lecie. Z tym przywiązanie dokładnie jest tak jak mówisz :D a jaka nazwa ulicy to będą te "stare fajne Mistrzejowice"?

Zachód to bardzo dobra sprawa. Ja np nie umiałbym mieć mieszkania na północ bo popadam w depresyjny nastrój w takich ciemnych wnętrzach i z małym nasłonecznieniem chociaż to kwestia gustu.

Moim zdaniem w tej cenie nie ma co wybrzydzać. Tam nawet przed BK2 marzec - maj 2023 nie było taniej niż 9,5 za metr za duże mieszkania. Realnie płacisz jakieś 10–15% więcej niż wtedy kiedy ceny za 2 pokojowe mieszkania są wyższe o 35-40% w perspektywie roku.

Lokalizacja kiepska pod kątem ogólnej atrakcyjności ale wszystko co potrzebne do życia przecież tam jest. Blisko komunikacja, sklepy itd. Za lepsze miejsce musiałbyś dać 13/metr np jakąś centralną czy inna myśliwska a to nadal nie są jakieś super tereny a przy tym metrażu dopłata minimum 150 tysięcy. Na Bohomolca od Bryksy mają jeszcze 4 pokojowe ale tam już ceny około 14,5 chyba

michok

Postautor: michok » 18 maja 2024, 23:48

gophfer pisze:
michok pisze:Z woli duchackiej i wydziwiasz z lokalizacja, dobre :D te 79 metrowe maja kiepskie uklady, dlatego im sie nie sprzedaly szybko. Dodatkowo ten blok nie ma przestrzeni. Wprowadza tanie kredyty i pojda od kopa.

@michok chcesz mi powiedzieć, że Mistrzejowice to lepsza lokalizacja już Wola a dokładnie Piaski Nowe?

Nie podoba mi sie salon oraz przedpokój. To jest 80 metrów, wiec wymagalbym bardziej przemyslanego salonu na pewno.

michok

Postautor: michok » 18 maja 2024, 23:50

Tuzinek pisze:
gophfer pisze:Balkon jest od zachodu, teraz mam okna na północ i w lecie jest super. Trochę obowiam się zachodu, że będzie zbyt prażyło w lecie. Z tym przywiązanie dokładnie jest tak jak mówisz :D a jaka nazwa ulicy to będą te "stare fajne Mistrzejowice"?

Zachód to bardzo dobra sprawa. Ja np nie umiałbym mieć mieszkania na północ bo popadam w depresyjny nastrój w takich ciemnych wnętrzach i z małym nasłonecznieniem chociaż to kwestia gustu.

Moim zdaniem w tej cenie nie ma co wybrzydzać. Tam nawet przed BK2 marzec - maj 2023 nie było taniej niż 9,5 za metr za duże mieszkania. Realnie płacisz jakieś 10–15% więcej niż wtedy kiedy ceny za 2 pokojowe mieszkania są wyższe o 35-40% w perspektywie roku.

Lokalizacja kiepska pod kątem ogólnej atrakcyjności ale wszystko co potrzebne do życia przecież tam jest. Blisko komunikacja, sklepy itd. Za lepsze miejsce musiałbyś dać 13/metr np jakąś centralną czy inna myśliwska a to nadal nie są jakieś super tereny a przy tym metrażu dopłata minimum 150 tysięcy. Na Bohomolca od Bryksy mają jeszcze 4 pokojowe ale tam już ceny około 14,5 chyba

Mysliwska i centralna wypadaja lepiej pod wzgledem infrastruktury, ale pod wzgledem atrakcyjnosci, to dla mnie ten sam poziom.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”