Mateczniq Kraków / deweloper Murapol - informacje i opinie na forum
Re: Mateczniq Kraków / deweloper Murapol - informacje i opinie na forum
Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Jak wygląda kwestia ewentualnej negocjacji cen?
Bajeczna pisze:Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Jak wygląda kwestia ewentualnej negocjacji cen?
napisz do mnie wiadomość to Ci odpowiem

Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.
free66 pisze:Bajeczna pisze:Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Jak wygląda kwestia ewentualnej negocjacji cen?
Otrzymałem wiadomość, ale nie mam opcji odpowiedź. Czy wiecie jak udzielić odpowiedzi w wiadomości prywatnej?
-
free66 pisze:free66 pisze:Bajeczna pisze:Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Jak wygląda kwestia ewentualnej negocjacji cen?
Otrzymałem wiadomość, ale nie mam opcji odpowiedź. Czy wiecie jak udzielić odpowiedzi w wiadomości prywatnej?
Negocjacje wygladaja tak ze jesli nie zdecydujesz sie odrazu za zaproponowana cene to po weekendzie jest wyzsza

JanuszBiznesu pisze:free66 pisze:free66 pisze:napisz do mnie wiadomość to Ci odpowiem
Negocjacje wygladaja tak ze jesli nie zdecydujesz sie odrazu za zaproponowana cene to po weekendzie jest wyzsza
Dlaczego wchodzić w negocjacje ceny, kiedy nie ma zamiaru dokonać zakupu? Jak jesteś gotowy do zakupu mieszkania za oferowaną cenę, możliwość uzyskania obniżki jest opcjonalna, a nie gwarantowana. Cena mieszkania jest przedmiotem negocjacji tuż przed finalizacją umowy, a nie na wstępnym etapie poszukiwania mieszkania.
buda pisze:Przysłali dzisiaj Sms-y z promocją.
Tylko ciekawe co w tym przypadku oznacza to "od". No i wygląda na to, że znacząco wzrosła ostatnio podaż mieszkań w okolicy, i to wydaje się, że od dewelopera, który ma nico lepsze opinie niż Murapol, choć też sprzedaje drożej.
A tu do sprzedania mają jeszcze całkiem sporo mieszkań.
Jakaś nową promocję tu sklecili, przysłali mi mailing, że:
Choć mieli tam na tyle drogo, że nawet ze sporym rabatem, to i tak tanio sprzedawać nie będą. Ale może poczuli też to, że konkurencja zrobiła się po sąsiedzku większa, za sprawą inwestycji Apartamenty Park Matecznego Kraków.
Nawet 2 lata bez obciążania Twojego portfela ratami kredytowymi za mieszkanie!
Bądź jednym z pierwszych 30 klientów, którzy kupią mieszkanie z naszej oferty i zyskają nagrodę w wysokości rat kredytowych za okres nawet 2 lat.
Choć mieli tam na tyle drogo, że nawet ze sporym rabatem, to i tak tanio sprzedawać nie będą. Ale może poczuli też to, że konkurencja zrobiła się po sąsiedzku większa, za sprawą inwestycji Apartamenty Park Matecznego Kraków.
luc pisze:Jakaś nową promocję tu sklecili, przysłali mi mailing, że:Nawet 2 lata bez obciążania Twojego portfela ratami kredytowymi za mieszkanie!
Bądź jednym z pierwszych 30 klientów, którzy kupią mieszkanie z naszej oferty i zyskają nagrodę w wysokości rat kredytowych za okres nawet 2 lat.
to raczej efekt wiarygodności Tuska - brak kredytu 0 i zapowiedzi podatku od najmu w kierunku 19 %
zwrot 24 rat
murapol.pl/regulamin-promocji-36
Faktycznie wszystko jest w regulaminie, mogłem zajrzeć, nieźle przykombinowali:
Widać, że fraza "obniżka cen mieszkań" zupełnie nie chce im przejść przez gardło...
2. Maksymalna wysokość Premii jaką Deweloper może przekazać Uczestnikowi w ramach Promocji wynosi odpowiednio:
a) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 300 000 złotych brutto do 349 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 40 000,00 złotych;
b) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 350 000 złotych brutto do 399 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 47 000,00 złotych;
c) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 400 000 złotych brutto do 449 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 53 000,00 złotych;
d) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 450 000 złotych brutto do 499 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 60 000,00 złotych;
e) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 500 000 złotych brutto do 549 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 66 000,00 złotych;
f) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 550 000 złotych brutto do 599 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 73 000,00 złotych;
g) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 600 000 złotych brutto do 649 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 79 000,00 złotych;
h) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 650 000 złotych brutto do 699 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 86 000,00 złotych;
i) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 700 000 złotych brutto do 749 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 92 000,00 złotych;
j) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 750 000 złotych brutto do 799 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 99 000,00 złotych;
k) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 800 000 złotych brutto do 849 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 105 000,00 złotych;
l) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 850 000 złotych brutto do 899 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 112 000,00 złotych;
m) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 900 000 złotych brutto do 949 999 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 118 000,00 złotych;
n) przy zakupie lokalu mieszkalnego w cenie od 950 000 złotych brutto
– Premia za 24 rat łącznie wyniesie maksymalnie 125 000,00 złotych.
Widać, że fraza "obniżka cen mieszkań" zupełnie nie chce im przejść przez gardło...
apropo promocji w tej lokalizacji... łapcie taką:
jedyne 29k za takie wygody w przestronnym 38m mieszkaniu
cyrk..
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-podgorze-rydlowka-38m2-mzn2042833438
Mieszkanie: przestronne
w cenie: mieszkanie+smart home premium
Inwestycja: ogólnodostępny ogród z pięknym widokiem na okoliczne walory przyrodnicze
jedyne 29k za takie wygody w przestronnym 38m mieszkaniu

cyrk..
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-podgorze-rydlowka-38m2-mzn2042833438
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”