Green Park Villa Kraków od Imperial Capital - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
neo

Re: Green Park Villa Kraków od Imperial Capital - forum i opinie

Postautor: neo » 28 sty 2024, 21:46

zlepnik pisze:Tak, jest piec gazowy w łazience. Zdjęć niestety nie mam. Te 105m2 są jasne bo mają duże okna + 2 okna dachowe na poddaszu. Wykończenie - ciężko powiedzieć, ale np. nie ma gładzi/tynków na ściankach działowych z multigipsu i płytach gk na poddaszu i trzeba robić na własną rękę.

To całkiem spore mieszkania, ile trzeba dać za takie cudo i ile tam jest pokojów?

Jeśli chodzi o gładzie na multigipsie, to warto mu się przyjrzeć, czy na pewno są potrzebne, bo ja widziałem z tego kiedyś całkiem gładkie ściany.

zlepnik

Postautor: zlepnik » 29 sty 2024, 8:03

neo pisze:To całkiem spore mieszkania, ile trzeba dać za takie cudo i ile tam jest pokojów?

Jeśli chodzi o gładzie na multigipsie, to warto mu się przyjrzeć, czy na pewno są potrzebne, bo ja widziałem z tego kiedyś całkiem gładkie ściany.

to 105-metrowe 10500 za metr aktualnie, jest 6 pokoi. Co do multigipsa to się nie przyglądałem, może faktycznie nie trzeba gładzi.

eliaszowka00

Postautor: eliaszowka00 » 01 lut 2024, 18:13

Macie jakieś opinie jak się tam mieszka? Jak z dostępem do komunikacji miejskiej? No i przede wszystkim jak z hałasem generowanym przez samoloty? Podobno Balice mają się rozrastać, zastanawiam się, czy to możliwe że będzie ich latało jeszcze więcej.

zlepnik

Postautor: zlepnik » 01 mar 2024, 14:28

Podbijam, czy ktoś z mieszkańców może się podzielić opinią jak się mieszka ?

martens

Postautor: martens » 05 cze 2024, 16:53

Hałas z samolotów dosyć spory ( będąc na zewnątrz nie ma możliwości rozmowy z drugą osobą w trakcie przelotu samolotu). Wąski wjazd od ulicy Tetmajera. Wjazd ten może się okazać sporym problemem przy dalszej rozbudowie kolejnych osiedli w okolicy. Jak ktoś ma dłuższy samochód trzeba się dobrze nagimnastykować żeby zaparkować w garażu. Poza osiedlem nie ma żadnej możliwości zaparkowania samochodu. Spora odległość (około 700-800m) do najbliższego sklepu i przystanku. Przy większych ulewach pojawiał się problem z zalewaniem garaży. Na ten moment plusem jest przestrzeń w okolicy, natomiast na pewno w przeciągu kilku lat zostanie ona zabudowana gęsto osiedlami o architekturze jak w Green Villa Park co stanie się zmorą dla mieszkańców.

pozdro

Postautor: pozdro » 09 cze 2024, 12:31

Lokalizacja dobra fajna okolica, często tam na spacer chodzę. Ale ze gaz mają? Lol a nie miejskie albo pompa ciepła. Ładne dinozaury. I teraz to na pompę ciepła przerabiać jak ktoś nie chce na gazie mieszkać?

filipz

Postautor: filipz » 29 wrz 2024, 19:39

Dobry wieczór, kupiłem mieszkanie na Truszkowskiego. Zaistniała rozbieżność w metrażu. Deweloper nie chce rozliczyć ze mną w oparciu o rzeczywistą powierzchnię lokalu, wskazaną w obmiarze powykonawczym. Postanowienie umowne przewidujące możliwość korekty ceny dopiero powyżej jakiegoś progu. Czy ktoś z Państwa spotkał się z taką sytuacją lub jest w podobnej?

Nowy

Postautor: Nowy » 29 wrz 2024, 23:46

filipz pisze:Dobry wieczór, kupiłem mieszkanie na Truszkowskiego. Zaistniała rozbieżność w metrażu. Deweloper nie chce rozliczyć ze mną w oparciu o rzeczywistą powierzchnię lokalu, wskazaną w obmiarze powykonawczym. Postanowienie umowne przewidujące możliwość korekty ceny dopiero powyżej jakiegoś progu. Czy ktoś z Państwa spotkał się z taką sytuacją lub jest w podobnej?

Duża różnica wyszła, rozumiem, że na Pana niekorzyść... I pewnie w umowie był zapis, że różnice 2% w jedną i w drugą nie są rozliczane, zgadza się? Jeśli tak, to podpowiadam, warto poszukać co o takich zapisać sądzi UOKiK ; )

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”