Łepkowskiego 11 Kraków - Wawel Service (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tomekl007

Re: Łepkowskiego 11 Kraków - Wawel Service (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Postautor: tomekl007 » 21 mar 2024, 11:59

realista pisze:
Nowy pisze:
znajoma kupiła tam "obietnice" kilka lat temu i teraz płacze, także mam info z pierwszej ręki, jak to się ma do wizualizacji z oferty(?), temu budynkowi po prawej to chyba nogi urosły, że tak się podniósł :oops:

śmiem wątpić czy płacze ponieważ ceny mieszkan w tym rejonie przez te kilka lat wzrosły o 100% albo więcej, sprzedaż mieszkania w tym rejonie jest bardzo łatwa

realista

Postautor: realista » 21 mar 2024, 12:40

tomekl007 pisze:
realista pisze:
Nowy pisze:
znajoma kupiła tam "obietnice" kilka lat temu i teraz płacze, także mam info z pierwszej ręki, jak to się ma do wizualizacji z oferty(?), temu budynkowi po prawej to chyba nogi urosły, że tak się podniósł :oops:

śmiem wątpić czy płacze ponieważ ceny mieszkan w tym rejonie przez te kilka lat wzrosły o 100% albo więcej, sprzedaż mieszkania w tym rejonie jest bardzo łatwa

nie jest moją rolą przekonywanie płaskoziemców, że ziemia jest okrągła
taki geniusz i tak przecież nie jest w stanie pojąć, że ktoś mógł wybrać i kupić mieszkanie do zamieszkania na całe życie z rodziną, a nie w celach handlowych, ani pojąć tego, że ceny w całym krakowie wzrosły, a nie tylko na dąbiu i sprzedając mieszkanie drożej niż się kupiło, nie kupi się kolejnego w "starej" cenie :o

ister

Postautor: ister » 22 mar 2024, 12:15

No dobrze, ale to jedna kwestia raczej lokalizacji, ja też spotkałem się z głosami ludzi, którzy okolicami Piasta Kołodzieja są rozczarowane, choć to miało też odzwierciedlenie w cenach mieszkań.

Tu lokalizacja jest jednak zupełnie inna, więc to nie powinno być problemem. Zobaczymy, jak to będzie ułożone względem innych budynków po sąsiedzku.

Nowy

Postautor: Nowy » 25 mar 2024, 11:54

Dobra, byłem zerknąć osobiście wczoraj na to miejsce przy Łepkowskiego 11 w Krakowie i muszę przyznać, że deweloper wykazał się tu niezłą zręcznością, że niemały blok na tej działce zmieści.

Obrazek

Wyobrażam sobie, że mieszkańcy tych bloków w tle, to muszą być wniebowzięci. Ciekawe jaka będzie faktyczna odległość pomiędzy budynkami.

Obrazek

I choć nie lubię krakowskich protestów o wszystko, co się próbuje wybudować, to tu wydaje się jednak, że ta nowa zabudowa to jakoś specjalnie zagospodarowania przestrzennego okolicy nie poprawi.

Nowy

Postautor: Nowy » 25 mar 2024, 11:57

No ale jak to w Krakowie, urzędnicy wydali wszystkie zgody, pewnie nawet nie udając się na miejsce, a skoro formalnie wszystko się zgadzało, to przecież nie mogli powiedzieć "nie", jak to zwykle tłumaczą.

Obrazek

A sama lokalizacja nie jest zła, są usługi, komunikacja publiczna też jakaś jest w okolicy. Choć spore blokowiska po sąsiedzku. No i pewnie sprzeda się, jak wszystko w Krakowie.

Nowy

Postautor: Nowy » 25 mar 2024, 12:15

Co myślicie o zabudowie na takiej działce? Dasta budująca w tej okolicy chyba w podobnej odległości od innego bloku chyba nie budziła większych kontrowersji.

Lollollol

Postautor: Lollollol » 12 cze 2024, 17:21

Radzę uważać na tego dewelopera. Nawiązują bardzo niekorzystne umowy z Toya i na dostawe gazu z Kapexem tam gdzie nie ma mpec. Umowy są tak skonstruowane, że trzeba płacić setki tysięcy kary za ich zerwanie. To ich jeszcze pogrąży.

realista

Postautor: realista » 12 cze 2024, 17:45

Lollollol pisze:Radzę uważać na tego dewelopera. Nawiązują bardzo niekorzystne umowy z Toya i na dostawe gazu z Kapexem tam gdzie nie ma mpec. Umowy są tak skonstruowane, że trzeba płacić setki tysięcy kary za ich zerwanie. To ich jeszcze pogrąży.

piszesz, że trawa jest zielona, przecież każde dziecko wie że od wafla trzeba się trzymać z daleka, oni powiedzą prawdę jak się pomylą

ister

Postautor: ister » 02 lis 2024, 19:23

Był ktoś może ostatnio w okolicy? Jak ta budowa teraz wygląda? Jest już elewacja na tym budynku zrobiona, czy jeszcze nie ma wersji finalnej, wrzuci ktoś jakieś zdjęcie? Widziałem, że zostało tam chyba 9 mieszkań do sprzedania, więc jednak całkiem to poschodziło.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”