Budowa inwestycji Lipska 16 w Krakowie (deweloper Bryksy) - zdjęcia i informacje na forum
Re: Budowa inwestycji Lipska 16 w Krakowie (deweloper Bryksy) - zdjęcia i informacje na forum
No i generalny wykonawca Expres Konkurent buduje chyba dla dewelopera Bryksy jeszcze jedną inwestycję w Krakowie, tj. nowy blok przy Bohomolca-Krzesławickiej, tam chyba jest już przedostatnie piętro budowane, więc może przerzucą część sił na tą budowę. Trudno powiedzieć, ale myślę, że nie będzie problemów z terminami.
-
Re: Budowa inwestycji Lipska 16 w Krakowie (deweloper Bryksy) - zdjęcia i informacje na forum
plaszak pisze:No i generalny wykonawca Expres Konkurent buduje chyba dla dewelopera Bryksy jeszcze jedną inwestycję w Krakowie, tj. nowy blok przy Bohomolca-Krzesławickiej, tam chyba jest już przedostatnie piętro budowane, więc może przerzucą część sił na tą budowę. Trudno powiedzieć, ale myślę, że nie będzie problemów z terminami.
Z tego co pamiętam, to w całości jest to technologia monolityczna. Jedynie niektóre ściany wypełniające będą wykonywane z silikatu, czyli podobnie jak na Domosferze. Mam nadzieję że masz rację i teraz z dnia na dzień będzie widoczny postęp - chociaż dlatego że zima w tym roku jest naprawdę łagodna dla generalnych wykonawców.
Był ktoś może ostatnio na budowie i napisze jak sytuacja? Które piętro jest aktualnie wystawione? Jak myślicie, kiedy skończą budować bryłę budynku Lipska 16?
Jak byliśmy w ten weekend, to kończyli budowę 2. piętra i zaczęli 3. Jeśli chodzi o samą bryłę budynku, to myślę, że może to być czerwiec.
Dzięki za info., muszę się kiedyś przejść zrobić jakieś zdjęcie. Na forum były zdjęcia innej inwestycji Bryksy - Domosfera 2, chyba to w podobnym czasie zaczynali, chyba ten sam generalny wykonawca... i tam już stoi blok (podwójny), a do tego wstawiają okna. Tu chyba nieco mniej się spieszą.
Ma ktoś może jakieś w miarę aktualne zdjęcia? Na jakim etapie zaawansowania jest budowa przy Lipskiej 16?
-
bohom pisze:Ma ktoś może jakieś w miarę aktualne zdjęcia? Na jakim etapie zaawansowania jest budowa przy Lipskiej 16?
Bryksy wrzuca regularnie na swoją stronę: bryksy.pl/inwestycja/lipska-16/zdjecia
grubybenek pisze:bohom pisze:Ma ktoś może jakieś w miarę aktualne zdjęcia? Na jakim etapie zaawansowania jest budowa przy Lipskiej 16?
Bryksy wrzuca regularnie na swoją stronę
Tak, ale zauważyłem, że te zdjęcia, to czasem mają sporo opóźnienia. W każdym razie cieszy, że budowa idzie dobrze, pewnie teraz ostatnie piętro już skończone.
Jak to wygląda, zaczęli coś robić przy elewacji już, czy raczej wcześniej przy ocieplaniu, czy jeszcze nadal roboty związane ze wstawianiem okien itp.?
Swoją droga, to te duże przeszklenia super się prezentują na tych fotach, ktoś tam będzie miał kawał ściany przeszklonej. Jeszcze gdyby te okna były przesuwne, to byłaby bajka.
Wróć do „Lipska 16 Kraków od Bryksy - forum mieszkańców osiedla”