Witam,
Kupiłem mieszkanie 59 m2 i chciał bym je wykończyć. Otrzymałem rożne ceny za robociznę od 700 zł do 1000 zł (wykończenie standard,brak przeróbek wod-kan i elektrycznych, gładzie na scianach i sufitach, w łazience płytki do wys.sufitu + prysznic+umywalka+geberit+lustro), oświetlenie,drzwi z uzbrojeniem
W związku z rozstrzałem cenowym, czy orientujecie się jakie są obecnie koszty wykończenia mieszkania w Krakowie?
pozdrawiam
Wykończenie mieszkania cena za m2 / ile kosztuje wykończenie mieszkania za m2 w Krakowie
Re: Wykończenie mieszkania cena za m2 / ile kosztuje wykończenie mieszkania za m2 w Krakowie
A nie próbowałeś się umawiać na konkretne elementy mieszkania. Np. cena zrobienia całej łazienki, wycena płytek w przedpokoju za m2. Jak np. robisz parkiet, to ta sama firma, co robi wykończenie, raczej ci tego nie zrobi. Drzwi też warto wziąć z montażem, chyba nadal jest inny vat na to niż na same drzwi, więc tak się bardziej opłaca.
Re: Wykończenie mieszkania cena za m2 / ile kosztuje wykończenie mieszkania za m2 w Krakowie
Słuszna uwaga. Problem polega na tym, że jestem spoza Krakowa.
Może orientujesz sie jakie są średnie stawki wykończenia mieszkania. 1000 zł to chyba przesada.
Może orientujesz sie jakie są średnie stawki wykończenia mieszkania. 1000 zł to chyba przesada.
hank pisze:Słuszna uwaga. Problem polega na tym, że jestem spoza Krakowa.
1000 to przesada.
500-600 robocizna bez istotnych przeróbek znajdziesz jeszcze-choć terminy pewnie jesienne raczej.
jesli dużo chcesz przerabiać- dolicz 100-200 pln na metrze
czysta robocizna netto.
z materiałami średnia półka w 2k/m2 total masz szansę się zmieścić jak dobrze pochodzisz za promocjami.
rok temu byś w 500 z dużymi przeróbkami spokojnie się zmieścił w robociźnie. o materiałach nie wspomnę - znasz pewnie już sytuację. tanio już było.
Ktoś mógłby zaktualizować, jakie są aktualne koszty wykończenia mieszkania? Mam wrażenie, że ceny materiałów wykończeniowych idą raczej w górę, natomiast robocizna na podobnym poziomie, albo nawet lekko w dół, ale fajnie byłoby potwierdzić z kimś, kto w ostatnim czasie przerabiał ten temat.
W tym, jaki jest koszt wykończenia mieszkania w Krakowie widać już jakieś przełożenie spowolnienia w budowlance, czy nadal drogo?
hank pisze:Kupiłem mieszkanie 59 m2 i chciał bym je wykończyć.
W związku z rozstrzałem cenowym, czy orientujecie się jakie są obecnie koszty wykończenia mieszkania w Krakowie?
Napiszesz, ile finalnie Cię to wyszło i co było najdroższe przy wykańczaniu mieszkania?
-
hank pisze:Witam,
Kupiłem mieszkanie 59 m2 i chciał bym je wykończyć. Otrzymałem rożne ceny za robociznę od 700 zł do 1000 zł (wykończenie standard,brak przeróbek wod-kan i elektrycznych, gładzie na scianach i sufitach, w łazience płytki do wys.sufitu + prysznic+umywalka+geberit+lustro), oświetlenie,drzwi z uzbrojeniem
pozdrawiam
Czy te ceny to są zawsze podane wraz z tym wyposażeniem? Mam na myśli prysznic, umywalka, itd.
-
boromir13579 pisze:
Czy te ceny to są zawsze podane wraz z tym wyposażeniem? Mam na myśli prysznic, umywalka, itd.
Coś Ty, to sama robocizna.
To koszt samej robocizny i nie jest on zawyżony.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”