Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Blisko stoją mieszkania w inwestycji Mateczniq, po drugiej stronie Imperial wchodzi z nowa inwestycją a parę przystanków dalej buduje się kolejna inwestycja. Konkurencje mają.
humbak pisze:Pav3l pisze:Chciałem kupic duze mieszkanie tam, niestety wszystko juz sprzedanenie ma co liczyć nawet na kolejny etap...
a jak definiujesz duze mieszkanie? ja powyzej 70m, i takie jeszcze sa, ale zgodze sie - ze wszystkie duze fajne juz zostaly sprzedane, kolejny etap jest chyba pietro wyzszy (wiecej mieszkan) i moze kto mial tu kupic juz to zrobil? zobaczymy jak wyjdzie nowy etap bo faktycznie w tym pierwszym blisko 80m, zwlaszcza te z duzymi tarasami szybko sie rozeszly
Dla mnie duże mieszkanie to 90m+ i mówię też o tych mieszkaniach widokowych na ostatnich piętrach.
W następnym etapie już ich nie ma, bo są sprzedane!
W tych 4 budynkach z przodu to dopiero w 2Q 2025 będzie sprzedaż prawdopodobnie, a te budynki z przodu bedą niższe bo 4 piętrowe, widać to na wizualizacji.
-
Pav3l pisze:humbak pisze:Pav3l pisze:Chciałem kupic duze mieszkanie tam, niestety wszystko juz sprzedanenie ma co liczyć nawet na kolejny etap...
a jak definiujesz duze mieszkanie? ja powyzej 70m, i takie jeszcze sa, ale zgodze sie - ze wszystkie duze fajne juz zostaly sprzedane, kolejny etap jest chyba pietro wyzszy (wiecej mieszkan) i moze kto mial tu kupic juz to zrobil? zobaczymy jak wyjdzie nowy etap bo faktycznie w tym pierwszym blisko 80m, zwlaszcza te z duzymi tarasami szybko sie rozeszly
Dla mnie duże mieszkanie to 90m+ i mówię też o tych mieszkaniach widokowych na ostatnich piętrach.
W następnym etapie już ich nie ma, bo są sprzedane!
W tych 4 budynkach z przodu to dopiero w 2Q 2025 będzie sprzedaż prawdopodobnie, a te budynki z przodu bedą niższe bo 4 piętrowe, widać to na wizualizacji.
Mieszkania tego typu nie przynosza zysku dlatego lepiej kup sobie 70m z 2 kuchniami/kiblami itp w ktorych bedziesz mogl zadomowic jakiegos gniazdownika.
domd.pl/pl-pl/krakow/mieszkanie?id=apartamenty%20park%20matecznego_1_2_b_mk_37
JanuszBiznesu pisze:Mieszkania tego typu nie przynosza zysku dlatego lepiej kup sobie 70m z 2 kuchniami/kiblami itp w ktorych bedziesz mogl zadomowic jakiegos gniazdownika.
Zacny koncept aczkolwiek szukam mieszkania dla siebie, wiec takie wynalazki to jest inna grupa docelowa.
Ale fakt faktem już sie poddałem, pogodziłem się z tym że bede się musiał wyprowadzić pod kraków.
Wracam włąśnie z ulicy Łokietka. Od Opolskiej w górę widziałem kilka banerów na domach 'Sprzedam'.
Pav3l pisze:JanuszBiznesu pisze:Mieszkania tego typu nie przynosza zysku dlatego lepiej kup sobie 70m z 2 kuchniami/kiblami itp w ktorych bedziesz mogl zadomowic jakiegos gniazdownika.
Zacny koncept aczkolwiek szukam mieszkania dla siebie, wiec takie wynalazki to jest inna grupa docelowa.
Ale fakt faktem już sie poddałem, pogodziłem się z tym że bede się musiał wyprowadzić pod kraków.
jesli ta lokalizacja jest dla Ciebie wazna to:
- imperiallavie.pl wciaz ma mieszkania 90m+ dostepne
- we wrzesniu startuje sprzedaz kolejnego etapu budrem kapelanka-pychowicka
- jest jeszcze wakom.krakow.pl/budynek-a2 i mimo duzej liczby rezerwacji pewnie cos bedzie dostepnego
- lokum siesta wciaz walczy o pozwolenie na budowe
- osiedle fi kiedys (2025?) bedzie budowac trzeci etap
- murapol mateczniq bedzie chyba jeszcze budowal jeden budynek, ale pewnie male mieszkania
- NOHO chyba czeka na decyzje z inwestycja kolo wilgi/garbarni
- domd bedzie mial jeszcze trzeci etap park matecznego
- w trakcie budowy jest jeszcze druga inwestycja na łagiewnickiej
- Hotel Galicya na rzemieslniczej ma byc wyburzany i chyba cos tam bedzie mieszkaniowego budowane
jeszcze jakis wybor powinien byc, a po krakowie, rowniez na wtornym duzych mieszkan nie brakuje wiec nie przesadzajmy z tym wyprowadzaniem sie pod krakow chyba ze masz bardzo mocno ograniczajace wymagania
Byłam w biurze sprzedazy miesiąc przed rozpoczęciem sprzedaży: chciała tez kupic duze mieszanie na ostatnie pietrze.
Od DOMD otrzymałam e-mail z innymi mieszkaniami. Rozumiem ze ktos był przed mnoj i kupił
W biurze od początku mówili mi, że jest kolejka na te duze mieszkania na ostatnim pietrze.
Od DOMD otrzymałam e-mail z innymi mieszkaniami. Rozumiem ze ktos był przed mnoj i kupił

W biurze od początku mówili mi, że jest kolejka na te duze mieszkania na ostatnim pietrze.
Dodali nowe etapy do sprzedaży.
Kleks23 pisze:Dodali nowe etapy do sprzedaży.
tak, od kilku dni budynki A-B-C + D-E dostępne - również najwyższe piętra wolne
niemal 300 mieszkań czeka - poza klitkami na pozostałe ceny racjonalne 15-16-17 T/m2
Mar G pisze:Kleks23 pisze:Dodali nowe etapy do sprzedaży.
tak, od kilku dni budynki A-B-C + D-E dostępne - również najwyższe piętra wolne
niemal 300 mieszkań czeka - poza klitkami na pozostałe ceny racjonalne 15-16-17 T/m2
Mieszkania 29-33m2 kosztują 23-21k.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”