Stukanie w wentylacji podczas silnego wiatru / z jakiego powodu / jak naprawić

Forum o tym, jak wykończyć nowe mieszkanie, jakie sprzęty do niego kupić, jakie materiały wykończeniowe zastosować, gdzie znaleźć dobrą ekipę wykończeniową w Krakowie i Małopolsce.
Fred

Stukanie w wentylacji podczas silnego wiatru / z jakiego powodu / jak naprawić

Postautor: Fred » 27 sty 2024, 17:20

Być może znajdzie się ktoś, kto pomoże mi wyjaśnić, dlaczego słychać stukot z wentylacji w mieszkaniu podczas mocnego wiatru na zewnątrz. Nie wiecie czym to może być spowodowane i czy to może stanowić jakiś problem? Jak można sobie z takim hałasem poradzić, czy macie na to jakiś sposób, czy trzeba wzywać fachowca. Jak myślicie, czy coś takiego, to jest podstawa do zgłoszenia reklamacji deweloperowi, że coś w nowym mieszkaniu jest nie w porządku?

iti

Re: Stukanie w wentylacji podczas silnego wiatru / z jakiego powodu / jak naprawić

Postautor: iti » 23 lip 2024, 17:40

Jeśli chodzi o to, jakie są powody stukania w wentylacji przy wietrze, to też spotkałem się z takim problemem. Zdaje się, że odpowiadają za to klapy zwrotne. Podobno są takie z magnesami, które nie tak łatwo się otwierają i dzięki temu tego stukotu jest mniej, kiedy wieje. Ale nie wiem czy każdy przypadek hałasu z wentylacji jest tym spowodowany, więc może wypowie się ktoś, kto zna się lepiej na wentylacji niż ja.

Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”