Podedworze 11 Kraków od Westa Investments - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
cyna

Podedworze 11 Kraków od Westa Investments - opinie na forum

Postautor: cyna » 15 cze 2024, 16:26

Wygląda na to że w końcu mają pozwolenie na budowę drugiego etapu przy Podedworze i wcisną kolejny blok pomiędzy 9 a 13. Niestety wrażenie trochę psują garaże blaszaki i żwirowa droga dojazdowa.

Obrazek

westa-mieszkania.pl/inwestycje/podedworze-11

Daisy38

Re: Podedworze 11 Kraków od Westa Investments - opinie na forum

Postautor: Daisy38 » 16 cze 2024, 0:12

Wyglada na to że Palladio sprzedało drugi etap... Ale rzutów nie widac

mroku

Postautor: mroku » 16 cze 2024, 22:07

Daisy38 pisze:Wyglada na to że Palladio sprzedało drugi etap... Ale rzutów nie widac

Przecież Palladio i Westa to jak to mówią jeden pies :D
Ostatnio zmieniony 16 cze 2024, 22:29 przez mroku, łącznie zmieniany 1 raz.

MiG

Postautor: MiG » 17 cze 2024, 10:24

Po sąsiedzku już stoją budynki, może wypowie się ktoś, kto już mieszka w okolicy, jak się tam żyje na co dzień. Jak z dojazdem, dostępem do komunikacji i usług. Jak z tą żwirową drogą dojazdową, jest jakaś szansa na zmianę tego stanu rzeczy?

pozdro

Postautor: pozdro » 18 cze 2024, 10:16

kaamien pisze:Wg mnie to bardzo dobre miejsce do życia o ile nasze potrzeby (np. z dojazdem do pracy/szkoły/rodziny) kumulują się na południu Krakowa. Na piaskach jest generalnie wszystko, szkoły, sklepy, szybki dojazd do A4 lub trasą łagiewnicką, dobry dojazd do centrum tramwajem, trochę gorszy autobusem (164), na przystanek jest na tyle daleko że nie słychać szumu z Nowosądeckiej, ale na tyle blisko (Piaski Nowe, nie Nowosądecka) że nie stanowi to problemu. Z dziećmi czy z psem jest gdzie pochodzić i pospacerować, nie ma aż takiego ścisku jak na innych osiedlach (super komfortu też nie ma, ale nie przesadzajmy). Problemy wg mnie są cztery, w tym dwa do rozwiązania:
- brak lokali usługowych np. dobrego gastro w okolicy Bochenka, nawet głupiej kawiarni nie ma (to się pewnie zmieni z czasem)
- nieogarnięty park rzeczny drwinka, same krzaki i bagno, brak światła, alejek, wejścia do parku (to też powinno się zmienić)
- nie ma gdzie parkować na ulicy (problem całego Krakowa, nie tylko piasków)
- zamknięci mieszkańcy starego osiedla Piasków, zakazy wjazdu bez identyfikatora, prywatne drogi, szczucie strażą miejską itp. Mental tych osób jest porażający, wystarczy poczytać odpowiednią grupę na niebieskim portalu aby samemu się przekonać.

Rozumiem też, że odpowiednie miejsce do życia to sprawa mocno indywidualna i to, co komuś pasuje dla innego może być tragedią i na odwrót. Także nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Mi się tutaj bardzo dobrze mieszka mimo powyższych minusów, a jak mam jechać na os. Avia czy inny Prądnik to aż mnie słabi ;)

Jak nie ma gdzie parkować na ulicy jak cały Kraków to paskudny jeden wielki parking wszystkie ulice i chodniki zawalone samochodami. Ja bym to ukrócił i ograniczył to parkowanie. Garaże podziemne i tyle. A nie takie zajmowanie tylu cennych terenów które mogłyby na coś lepszego być przeznaczone niż na parkingi.

snd0cff

Postautor: snd0cff » 18 cze 2024, 12:48

westa-mieszkania.pl/oferta/podedworze-11/mieszkanie/3-729

Z ciekawości wszedłem zobaczyć mieszkanie 3 pokojowe na 44m2.
Salon z kuchnią ma poteżne 13,11m2 :lol: mają rozmach

MiG

Postautor: MiG » 18 cze 2024, 14:03

snd0cff pisze:Salon z kuchnią ma poteżne 13,11m2 :lol: mają rozmach

Ale przynajmniej uczciwie nie silili się na to, żeby wrysować tam sofę i telewizor, moim zdaniem uczciwie :D

Choć mogli to nazwać po prostu kuchnią-jadalnią :)

Mar G

Postautor: Mar G » 18 cze 2024, 14:20

ale wyraźnie też zrozumieli, że nie wcisną już stawek 17-20 T/m2.

wystawili 12,5 - 14 T - żeby uciec przed jesienią

Gacek89

Postautor: Gacek89 » 27 lip 2024, 7:15

pozdro pisze:
kaamien pisze:Wg mnie to bardzo dobre miejsce do życia o ile nasze potrzeby (np. z dojazdem do pracy/szkoły/rodziny) kumulują się na południu Krakowa. Na piaskach jest generalnie wszystko, szkoły, sklepy, szybki dojazd do A4 lub trasą łagiewnicką, dobry dojazd do centrum tramwajem, trochę gorszy autobusem (164), na przystanek jest na tyle daleko że nie słychać szumu z Nowosądeckiej, ale na tyle blisko (Piaski Nowe, nie Nowosądecka) że nie stanowi to problemu. Z dziećmi czy z psem jest gdzie pochodzić i pospacerować, nie ma aż takiego ścisku jak na innych osiedlach (super komfortu też nie ma, ale nie przesadzajmy). Problemy wg mnie są cztery, w tym dwa do rozwiązania:
- brak lokali usługowych np. dobrego gastro w okolicy Bochenka, nawet głupiej kawiarni nie ma (to się pewnie zmieni z czasem)
- nieogarnięty park rzeczny drwinka, same krzaki i bagno, brak światła, alejek, wejścia do parku (to też powinno się zmienić)
- nie ma gdzie parkować na ulicy (problem całego Krakowa, nie tylko piasków)
- zamknięci mieszkańcy starego osiedla Piasków, zakazy wjazdu bez identyfikatora, prywatne drogi, szczucie strażą miejską itp. Mental tych osób jest porażający, wystarczy poczytać odpowiednią grupę na niebieskim portalu aby samemu się przekonać.

Rozumiem też, że odpowiednie miejsce do życia to sprawa mocno indywidualna i to, co komuś pasuje dla innego może być tragedią i na odwrót. Także nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Mi się tutaj bardzo dobrze mieszka mimo powyższych minusów, a jak mam jechać na os. Avia czy inny Prądnik to aż mnie słabi ;)

Jak nie ma gdzie parkować na ulicy jak cały Kraków to paskudny jeden wielki parking wszystkie ulice i chodniki zawalone samochodami. Ja bym to ukrócił i ograniczył to parkowanie. Garaże podziemne i tyle. A nie takie zajmowanie tylu cennych terenów które mogłyby na coś lepszego być przeznaczone niż na parkingi.

O kawiarni sam myślałem, żeby otworzyć z miejscem zabaw dla dzieci.
Jak widzę to poszli w ilość 3 mieszkania 5 pokojowe po 100m i 4 mieszkania 4 pokojowe po 70m to trochę słabo. Ale też lubię tą okolice. Tylko ostatnio taki moloch się robi… 4 nowe bloki 11 piętrowe od kościoła do bochenka…

Mar G

Postautor: Mar G » 05 sie 2024, 17:28

intensywnie się promują - bo sprzedaż kapie jak krew z nosa

20 rezerwacji / 115

lovekrakow.pl/aktualnosci/podedworze-11-zamieszkaj-w-sasiedztwie-parku-rzecznego-drwinka_57657.html

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”