Trasa Nowopłaszowska / Bagrowa w Krakowie - plany / budowa / informacje i opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
MarcinJ

Re: Trasa Nowopłaszowska / Bagrowa w Krakowie - plany / budowa / informacje i opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 21 gru 2022, 0:01

A ja myślę, że za to się zabiorą, jak zrobią Trasę Pychowicką i Trasę Zwierzyniecką, czyli jeszcze nie szybko. Ale ta część Krakowa też będzie wymagała poważniejszych inwestycji w infrastrukturę drogową.

plaszak

Re: Trasa Nowopłaszowska / Bagrowa w Krakowie - plany / budowa / informacje i opinie na forum

Postautor: plaszak » 14 cze 2024, 10:30

W takim razie ciekawe, jaki wariant zostanie wybrany i kiedy projekt. Ale nie zapowiada się, że to szybko powstanie.
lovekrakow.pl/aktualnosci/nowa-trasa-w-poblizu-bagrow-z-problemami-umowa-rozwiazana_56861.html

Mar G

Postautor: Mar G » 25 lip 2024, 13:10

na razie po sprawie

lovekrakow.pl/aktualnosci/umowa-z-projektantem-trasy-cieplowniczej-rozwiazana-to-kolejna-z-serii_57513.html

zefir

Postautor: zefir » 19 sty 2025, 17:01

Myślę, że mała jest szansa na to, że ruszą z tym przed zrobieniem Trasy Zwierzynieckiej jako alternatywy dla Alei Trzech Wieszczów, co jest chyba obecnie wg wielu wpływowych osób w mieście najbardziej palącym problemem. Myślę, że dopiero po tym może coś ruszyć w sprawie Trasy Nowopłaszowskiej i Trasy Bagrowej. Ciekawe, jaki dokładnie będzie miała ta droga przebieg, ale pewnie nowy most na Wiśle będzie przechodził gdzieś niedaleko za elektrociepłownią.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”