Witam, a co myślicie o mieszkaniach w VII, ostatnim etapie? Właśnie pojawiła się informacja na stronie casafeliz.pl/etap-vii-mieszkania.html
Dwa nowe bloki, podobne do tych w poprzednich etapach, między Biedronką, a blokami z etapu VI. Co myślicie?
Osiedle Casa Feliz Kraków nowe mieszkania na Żabińcu forum opinie
-
Re: Osiedle Casa Feliz Kraków nowe mieszkania na Żabińcu forum opinie
Cześć, jestem na etapie rozważania kupna mieszkania na osiedlu casa feliz. Lokalizacja nienajgorsza, osiedle wydaje się dość spokojne, choć trochę tam ciasto się wydaje
Cenowo można by troszkę taniej, ale mam wrażenie że dość ciężko o mieszkanie blisko centrum i w cenie niższej niż 7500zl.
Zdecydował się ktoś może już na zakup mieszkania które planowane są do oddania w 2019/2020r? Co myślicie?

Zdecydował się ktoś może już na zakup mieszkania które planowane są do oddania w 2019/2020r? Co myślicie?
marta_k pisze:Cześć, jestem na etapie rozważania kupna mieszkania na osiedlu casa feliz. Lokalizacja nienajgorsza, osiedle wydaje się dość spokojne, choć trochę tam ciasto się wydajeCenowo można by troszkę taniej, ale mam wrażenie że dość ciężko o mieszkanie blisko centrum i w cenie niższej niż 7500zl.
Ja nie jestem przekonany do lokalizacji. W okolicy same bloki, osiedle odciete od poludnia i zachodu torami kolejowymi, do tramwaju i autobusu niezbyt blisko.
-
Byliśmy tam na spacerze, zobaczyc to cudo.
Generalnie to całe osiedle robią na jedno kopyto i wdg mnie średnio to wygląda.
Biedronka jako centralny punkt osiedla, wszystko ograniczone torami etc
Jeżeli stamtąd jest wyjazd tylko na Żmujdzką to wyjazd autem rano to będzie masakra.
Cena to i tamto. To może warto poczekać rok, dopłacić i kupić coś lepszego jakościowo i w lepszej lokalizacji.
Generalnie to całe osiedle robią na jedno kopyto i wdg mnie średnio to wygląda.
Biedronka jako centralny punkt osiedla, wszystko ograniczone torami etc
Jeżeli stamtąd jest wyjazd tylko na Żmujdzką to wyjazd autem rano to będzie masakra.
Cena to i tamto. To może warto poczekać rok, dopłacić i kupić coś lepszego jakościowo i w lepszej lokalizacji.
@lesnydzbanek - masz rację, biedra w środku osiedla, tory z dwóch stron to nie są atuty tego osiedla, aczkolwiek przeglądając oferty mieszkaniowe, w obecnej chwili chyba nie ma spokojnych, mniej zabudowanych i w miarę "zielonych" osiedli w rozsądnej cenie i odległości od centrum/dobrym połączeniem.
Przychodzi mi na myśl Lokum Siesta ale 1 etap już dawno sprzedany, a o 2 narazie nic nie słychać albo Inwestycja na ul Bandtkiego ale ceny pow 10tys za metr - i też wyprzedane. Wszędzie jest coś
Przychodzi mi na myśl Lokum Siesta ale 1 etap już dawno sprzedany, a o 2 narazie nic nie słychać albo Inwestycja na ul Bandtkiego ale ceny pow 10tys za metr - i też wyprzedane. Wszędzie jest coś

marta_k pisze:@lesnydzbanek - masz rację, biedra w środku osiedla, tory z dwóch stron to nie są atuty tego osiedla, aczkolwiek przeglądając oferty mieszkaniowe, w obecnej chwili chyba nie ma spokojnych, mniej zabudowanych i w miarę "zielonych" osiedli w rozsądnej cenie i odległości od centrum/dobrym połączeniem.
Za 7000-7500 /m2 ciagle duzy wybor w Zywieckiej Inwestycji kolo Borka Faleckiego. Powinno byc kameralnie. Zbyt blisko do centrum nie jest ale tramwaj w poblizu. Cena za garaz 27000 vs 35000 w innych lokalizacjach.
Oj nie mogę się zgodzić z argumentem, że lokalizacja nieadekwatna do ceny ... Perfekcyjna pod wynajem, rzut beretem na dworzec/ rynek/ galerie krakowską. Wyjazd jest problematyczny - to fakt, ale na którym większym osiedlu go nie ma? Po godz. 7 wyjazd na aleje zablokowany już od sklepu alkoholowego SHOT. Do przystanków faktycznie trzeba iść z 8-10min z buta. Minusem mogą też być uciążliwi sąsiedzi bo sporo tam studentów 
Tylko, że to jedyne wady tego osiedla... osiedla które ma swój klimat i mieszka się na nim dobrze.

Tylko, że to jedyne wady tego osiedla... osiedla które ma swój klimat i mieszka się na nim dobrze.
-
No to się zgodzę.. pod wynajem. Jak ktoś szukał miejsca dla siebie jak ja to odpada kompletnie.
Autem nie wyjedziesz, do tego użeraj się całe życie z imprezującymi słoikami.
Autem nie wyjedziesz, do tego użeraj się całe życie z imprezującymi słoikami.
Lokalizacja jest super. Tylko kwestia paru lat jak powstanie tam stacja przesiadkowa na przecieciu linii kolejowych i bedzie swietny dojazd skm w dowolnyn kierunku. Do tego wtedy otworzy sie przejscie w kierunku kamiennej i dworca towarowego i dalej rynku. Moim zdaniem super lokalizacja. Po drugiej stronie torow jest jeszcze wolna dzialka pod zabudowe biurowa wiec bedzie blisko do pracy. Ja bym kupowal i nie zastanawiam sie bi to najlepsze miejsce w Krakowie w tej cenie.
Serio mozna porownuwac zabiniec w centrum do zadupi pod borkiem faleckim? Wy tak na powaznie.
Serio mozna porownuwac zabiniec w centrum do zadupi pod borkiem faleckim? Wy tak na powaznie.
też nie ogarniam porównania Żabińca do Borku...
Żabiniec to takie centrum ... ale jednak nie do końca bo już nie ma kamienic i tego ścisku. Są nowsze budynki wielorodzinne, takie 20 letnie, są domy jednorodzinne. Osiedle Casa feliz jest uporządkowane - wygląda ok. Blisko do biedronki i cauflandu. Brakuje tylko Lidla

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”