Apartamenty Wadowicka Kraków od Activ Investment - opinie i forum
-
Re: Apartamenty Wadowicka Kraków od Activ Investment - opinie i forum
A czy jest ktoś na forum kto w ostatnim czasie kontaktował się z biurem lub budową jak wygląda sytuacja?
Tak, dzwoniłem do biura. Tłumaczą się, że mieli problem z podwykonawcą bo umowy były podpisane 2-3 lata temu i firmy nie chcą robić w takich kwotach. No i już nie zapewniają, że terminy będą dotrzymane, tylko może być poślizg. W takim przypadku deweloper powinien wypłacać kwoty karne za niedotrzymanie warunków umowy, ale jak się przyjrzycie umowie.. A wyobrażacie sobie jakie kary płaciłby klient, jeśli spóźniłby się z transzą 2-3 miesiące. Albo wypadłby z gry.
jeremy5 pisze:Tak, dzwoniłem do biura. Tłumaczą się, że mieli problem z podwykonawcą bo umowy były podpisane 2-3 lata temu i firmy nie chcą robić w takich kwotach. No i już nie zapewniają, że terminy będą dotrzymane, tylko może być poślizg. W takim przypadku deweloper powinien wypłacać kwoty karne za niedotrzymanie warunków umowy, ale jak się przyjrzycie umowie.. A wyobrażacie sobie jakie kary płaciłby klient, jeśli spóźniłby się z transzą 2-3 miesiące. Albo wypadłby z gry.
Niestety w tym wypadku nie ma kary. Proszę sprawdzić co jest w umowie: ostateczny termin przeniesienia własności 31.12.2020 r. Dla budynku A i B wiec mamy jeszcze prawie rok do wprowadzenia
-
Wydaje mi się że galopujące ceny materiałów, koszty pracowników i te związane z utrzymaniem budowy działają na naszą korzyść. Myślę, że deweloperowi się to nie opłaci, a już nie mówię o reklamie i zaufaniu firmy (jeśli ma ona jeszcze przetrwac). Więc miejmy nadzieję że poślizg czasowy bedzie znikomy 

-
jeremy5 pisze:Byłem kilka dni temu zobaczyć jak postępy na budowie i nie mam dobrych wieści. Budynek D - wciąż prace na poziomie 0. Znów są opóźnienia. Czy ktoś wie z czego to wynika? Co tam właściwie się dzieje?
Spójrzcie również tutaj na niepokojący wpis z 23 listopada:
gowork.pl/opinie_czytaj,83015
Poza tym pytałem w Urzędzie Miasta o wysokość opłat związanych z użytkowaniem wieczystym gruntu pod budynkiem D. Urzędnicy zgodnie twierdzą, że nie mogą udzielić takiej informacji póki nie jestem właścicielem mieszkania i że taką informację powinienem uzyskać od dewelopera. A wiecie co na to pracownicy Activ? Dowie się Pan po odbiorze mieszkania - oto ich odpowiedź. Brzmi przynajmniej podejrzanie. Nie wygląda to już na przyjazną współpracę z klientami. Obawiam się, czy nie planują tutaj zrobić jakiegoś wałku, żeby przerzucić koszty na klientów i odbić sobie nieco straty związane z podwykonawcami.
Czy to już nie czas, aby zorganizować spotkanie całej grupy klientów, najlepiej w biurze dewelopera?
Bo chyba pora usprawnić komunikację między nami, możliwe, że będzie trzeba zaskarżyć niektóre decyzje Activ i lepiej być wcześniej przygotowanym.
Też uważam, że powinniśmy zorganizować spotkanie, bo sytuacja Activ jest bardzo niepokojąca. Nie możemy pozwolić na powtórkę z upadłością firmy Leopard.
Można się spotkać pod biurem Activ, najlepiej jak najszybciej.
małgorzatapop pisze:jeremy5 pisze:Byłem kilka dni temu zobaczyć jak postępy na budowie i nie mam dobrych wieści. Budynek D - wciąż prace na poziomie 0. Znów są opóźnienia. Czy ktoś wie z czego to wynika? Co tam właściwie się dzieje?
Spójrzcie również tutaj na niepokojący wpis z 23 listopada:
gowork.pl/opinie_czytaj,83015
Poza tym pytałem w Urzędzie Miasta o wysokość opłat związanych z użytkowaniem wieczystym gruntu pod budynkiem D. Urzędnicy zgodnie twierdzą, że nie mogą udzielić takiej informacji póki nie jestem właścicielem mieszkania i że taką informację powinienem uzyskać od dewelopera. A wiecie co na to pracownicy Activ? Dowie się Pan po odbiorze mieszkania - oto ich odpowiedź. Brzmi przynajmniej podejrzanie. Nie wygląda to już na przyjazną współpracę z klientami. Obawiam się, czy nie planują tutaj zrobić jakiegoś wałku, żeby przerzucić koszty na klientów i odbić sobie nieco straty związane z podwykonawcami.
Czy to już nie czas, aby zorganizować spotkanie całej grupy klientów, najlepiej w biurze dewelopera?
Bo chyba pora usprawnić komunikację między nami, możliwe, że będzie trzeba zaskarżyć niektóre decyzje Activ i lepiej być wcześniej przygotowanym.
Też uważam, że powinniśmy zorganizować spotkanie, bo sytuacja Activ jest bardzo niepokojąca. Nie możemy pozwolić na powtórkę z upadłością firmy Leopard.
Można się spotkać pod biurem Activ, najlepiej jak najszybciej.
Wyznaczcie Panstwo termin - koło połowy lutego. Kto chce przyjdzie - kto nie to nie przyjdzie. Im wieksza grupa tym lepiej.
Warto sie spotkać - póki czas.
-
To proponuję w środę 12 lutego godz. 17.30 pod biurem Activ przy ul. Lipińskiego.
A
Ostatnio zmieniony 05 lut 2020, 16:42 przez Kasia26, łącznie zmieniany 1 raz.
Z czekania nic nie będzie. Kaźdy już dużo wpłacił.
-
Ja uważam, że takie spotkanie nie zaszkodzi. Wygląd budowy nie sprawia wrażenia że za miesiąc ma się ona zakończyć. Podany termin dla mnie jest ok.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”