Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ensaladera

Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: Ensaladera » 24 lip 2019, 15:54

marcinkr pisze:Okej, teraz łapię. Wystarczyło przyjrzeć się rzutom dostępnym na stronie.

Nawet na tym obrazku ta ciężarówka się tam nie mieści ;) No i nie ma zaznaczonych drzwi (ani żadnych innych przejść) między tym pomieszczeniem a sklepem. Może ta przestrzeń kawałek wyżej to poszukiwana rampa (nawet schody przy niej widać), a ciężarówka właśnie zastawiła wjazd do garażu? :P

bor

Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: bor » 24 lip 2019, 15:54

marcinkr pisze:Hm, na jaki mail pisałeś? Od godz. 9 nie otrzymałem odp po zadaniu pytania przez formularz.

bryksy.pl/kontakt
Na ten mail pisałem podany w kontaktach: tomasz.laskiewicz@bryksy.pl

marcinkr

Postautor: marcinkr » 24 lip 2019, 15:59

@Ensaladera nie, na pewno będzie tak, że ten wjazd wyżej (niebieski) to wjazd do garażu, niżej - czerwony - wjazd do rampy dla Biedrowozu.
Spojrzałem lepiej na rzut od dewelopera i przesadziłem z wielkością pojazdu - tam jest rampa wjazdowa zamykana (całe auto się chowa jak do garażu podziemnego) więc nie powinno być uciążliwe. No, chociaż mieszkania od strony wschodniej bym nie chciał - wjazd do garażu, trafo, parking biedry, plac zabaw. Poza tym jestem zwolennikiem zachodu
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2020, 19:01 przez marcinkr, łącznie zmieniany 3 razy.

bor

Postautor: bor » 24 lip 2019, 16:02

Ensaladera pisze:
marcinkr pisze:Okej, teraz łapię. Wystarczyło przyjrzeć się rzutom dostępnym na stronie.

Nawet na tym obrazku ta ciężarówka się tam nie mieści ;) No i nie ma zaznaczonych drzwi (ani żadnych innych przejść) między tym pomieszczeniem a sklepem. Może ta przestrzeń kawałek wyżej to poszukiwana rampa (nawet schody przy niej widać), a ciężarówka właśnie zastawiła wjazd do garażu? :P

Raczej to będzie tak wyglądać:
01.png
01.png (81 KiB) Przejrzano 10466 razy

Ta wizualizacja to jest rzut piętra 1. Garaże są na 0 i na -1.

bor

Postautor: bor » 24 lip 2019, 16:06

marcinkr pisze:@Ensaladera
na pewno jest tak, że wyżej (niebieskie) to wjazd do garażu, niżej - czerwone - to wjazd na rampę dla biedrawozu.
Mimo to i tak mega zastanawiam się jak ciężarówka będzie się tam łamała między samochodami i trochę przytłaczać zaczynają mnie wizje tej inwestycje - ciężarówka wjeżdżająca pod budynek mieszkalny w celu rozładunku. Brzmi nowatorsko, ale mnie to lekko przeraża. Co z utrzymaniem terenu tam, wibracjami od wjeżdżającego samochodu ciężarowego mieszkańców mieszkań 60, 62?

@bor dzięki za info. PS masz odblokowane wiadomości, da się z Tobą jakoś skontaktować?

@marcinkr -> właśnie nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości. Mam komunikat: "Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do używania tej funkcji. Aby używać tej i innych funkcji, musisz się zarejestrować.", ale przecież jestem zarejestrowany...
Ostatnio zmieniony 24 lip 2019, 16:13 przez bor, łącznie zmieniany 1 raz.

marcinkr

Postautor: marcinkr » 24 lip 2019, 16:10

Napisz do administratora forum - domyślnie nie ma włączonej opcji - trzeba requestować osobiście (zakładka "Kontakt" na dole).
Ja już wysłałem i czekam.

bor

Postautor: bor » 24 lip 2019, 16:12

marcinkr pisze:Napisz do administratora forum - domyślnie nie ma włączonej opcji - trzeba requestować osobiście (zakładka "Kontakt" na dole).
Ja już wysłałem i czekam.

ok, dzięki

Ensaladera

Postautor: Ensaladera » 24 lip 2019, 16:35

marcinkr pisze:Mimo to i tak mega zastanawiam się jak ciężarówka będzie się tam łamała między zaparkowanymi samochodami + trochę przytłaczać zaczynają mnie wizje tej inwestycji - samochód ciężarowy wjeżdżający pod budynek mieszkalny(?)
Brzmi nowatorsko, ale mnie to lekko przeraża. Co z np. wibracjami od wjeżdżającej ciężarówki mieszkań nad rampą?

Też mnie to zastanawia i dlatego szukam jakiegoś racjonalnego rozwiązania problemu. Kojarzę dwie Biedronki na terenie Krakowa ulokowane pod budynkiem mieszkalnym: na Józefa Łepkowskiego 3 i Stefana Rogozińskiego 6 (co za zbieg okoliczności, budynek made by Bryksy ;)) Nie zwróciłem w obu przypadkach uwagi na lokalizację strefy dostaw ale z perspektywy Google Maps pierwszy przypadek ma miejsce przed sklepem a drugi to już trochę większa zagadka. Jedyny "ratunek" jaki na ten moment widzę, to wymuszenie dostaw mniejszymi ciężarówkami (by nie musiały tak manewrować naczepą. Gdzieś ostatnio czytałem o podobnym przypadku gdy w którymś mieście to Lidl dostał ultimatum, że albo wyremontuje drogę albo będzie musiał pogodzić się z ograniczeniem ciężaru aut do 5 t) co wiąże się jednak z mniejszą ilością towaru dostarczanego za jednym razem a zarazem częstszymi dostawami.

Dmsfr

Postautor: Dmsfr » 31 lip 2019, 22:59

Witam osoby zainteresowane Domosfera! Chce Was zapytać, jak oceniacie zakup mieszkania niecałe 35 metrów w tej inwestycji pod kątem wynajmu? (Okna od striny zachodniej) Czy warto? Ile teraz można by bylo dostać odstępnego z takiego mieszkania, gdyby już dziś było gotowe do wynajęcia? Jakiej kwoty można się spodziewać za wynajem garażu podziemnego? Czy w tej okolicy nie ma problemów z wynajmem? Z góry dziękuję za Wasze opinie.

bor

Postautor: bor » 01 paź 2019, 10:35

Biedronka wyburzona - rozpoczęcie budowy :)

Zdjęcia ze strony dewelopera:
wrzesień 2019

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”