Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
BeataD

Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Postautor: BeataD » 31 lip 2021, 7:15

Eko Park jest nowym inwestorem.

Wie ktos kiedy beda oddawac klucze do budynku B2? Do firmy Krakoin nie da sie dodzwonic a ekipa remontowa chce wiedziec orientacyjnie kiedy to nastapi.W przeciwnym wypadku wezma zlecenie od innego klienta a ja zostanie z niczym..

Obrazek

Żuberek

Re: Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Postautor: Żuberek » 11 paź 2021, 15:22

Od dzisiaj ruszyła sprzedaż mieszkań przy ul. Turniejowej 59 od dewelopera Ekopark.
Poszaleli z cenami oraz metrażami mieszkań :shock: :shock:

michal1984

Postautor: michal1984 » 11 paź 2021, 16:42

Ceny kosmos, ktoś nieźle odjechał, działkę Krakoin kupił od razu pod 3 bloki, 1 etap od 5900 startował, drugi od 6900. Ekopark odkupił inwestycję ale to średnia lokalizacja tramwaj z jednej strony i ulica , do tego dzwony kościola.

Mar G

Postautor: Mar G » 11 paź 2021, 17:03

sprytnie dzwonnicy nie widać na wizualizacjach.
bryła zostanie pierwotna- nic nie upiększyli.

przy takich rozmiarach budynku i prostocie projektowej ceny 10-11 k to faktycznie niemało - na tramwaj można z balkonu wyskoczyć.

Rak

Postautor: Rak » 11 paź 2021, 18:06

Przynajmniej widokowo jak mało gdzie. Można zachody słońca oglądać ? A stop pytanie czy te wysokie stare bloki nie zasłonią?

michal1984

Postautor: michal1984 » 11 paź 2021, 18:31

Rak pisze:Przynajmniej widokowo jak mało gdzie. Można zachody słońca oglądać ? A stop pytanie czy te wysokie stare bloki nie zasłonią?

Raczej nic nie oglądnie się od strony zachodniej, bo wieżowce są potężne dokładnie przed tym blokiem. Najgorsze, że stoją dokładnie 2 więc widoku na Łagewniki się nie zobaczy. Cena zabójcza jak na tą okolicę, bliżej centrum Lokum Vista z cenami o minimum 1000 zł mniejszymi za m2, układy tam też mają moim zdaniem na większych mieszkaniach lepsze. Nie sądziłem, że cena przekroczy tu 8500 zł/m2 , najlepsze ,że mieszkania mają bardzo małe balkony, oszczędność aż bije po oczach. Może taki rynek teraz, albo ja jestem za bardzo wybredny mając 2 duże balkony w swoim mieszkaniu i szukam czegoś podobnego tylko większego o jeden pokój.

Rak

Postautor: Rak » 11 paź 2021, 18:55

michal1984 pisze:
Rak pisze:Przynajmniej widokowo jak mało gdzie. Można zachody słońca oglądać ? A stop pytanie czy te wysokie stare bloki nie zasłonią?

Raczej nic nie oglądnie się od strony zachodniej, bo wieżowce są potężne dokładnie przed tym blokiem. Najgorsze, że stoją dokładnie 2 więc widoku na Łagewniki się nie zobaczy. Cena zabójcza jak na tą okolicę, bliżej centrum Lokum Vista z cenami o minimum 1000 zł mniejszymi za m2, układy tam też mają moim zdaniem na większych mieszkaniach lepsze. Nie sądziłem, że cena przekroczy tu 8500 zł/m2 , najlepsze ,że mieszkania mają bardzo małe balkony, oszczędność aż bije po oczach. Może taki rynek teraz, albo ja jestem za bardzo wybredny mając 2 duże balkony w swoim mieszkaniu i szukam czegoś podobnego tylko większego o jeden pokój.

No to szkoda, bo jadąc Witosa w dół pięknie słoneczko zachodzi.

ralf

Postautor: ralf » 12 paź 2021, 11:37

michal1984 pisze:

Raczej nic nie oglądnie się od strony zachodniej, bo wieżowce są potężne dokładnie przed tym blokiem. Najgorsze, że stoją dokładnie 2 więc widoku na Łagewniki się nie zobaczy.

Będzie niezakłócony widok z najwyższych pięter, ten blok jest położony wyżej niż te stare.

Rak

Postautor: Rak » 12 paź 2021, 20:32

o są wizualizacje pod ekopark.pl/turniejowa-59/galeria/wizualizacje i faktycznie jedynie wybrańcy załapią się na romantyczne zachody z Bielanami w tle, ten jeden starszy bloczek sporo przysłania.

Obrazek
Obrazek

michal1984

Postautor: michal1984 » 12 paź 2021, 20:54

Ten blok wydaje się dużo większy na żywo, perspektywa chyba nie bez powodu taka pokazana. Najdziwniejsze dla mnie to malutkie balkony dla największych mieszkań, rozumiem wyciskanie każdego metra mieszkania, ale tu chyba zostało to przesadzone.

Oczywiście rynek zweryfikuje czy ceny nie są zbyt wysokie, jak dla mnie są .

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”