Budka na placu przed Dworcem Głównym w Krakowie / Galerią Krakowską

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
Master

Budka na placu przed Dworcem Głównym w Krakowie / Galerią Krakowską

Postautor: Master » 09 lis 2024, 23:16

Nie wiem jak to działa, ale zdaje się, że na Starym Mieście i okolicy, to nic nie można zrobić bez zgody konserwatora, plastyka miejskiego (jest ktoś taki w Krakowie?), nadzoru budowlanego itp.

Obrazek

Ciekawe czy te wszystkie instytucje i jeszcze wiele innych to przyklepały, bo ich zdaniem jest atrakcją i przecież "ładnie się prezentuje".

Master

Re: Budka na placu przed Dworcem Głównym w Krakowie / Galerią Krakowską

Postautor: Master » 09 lis 2024, 23:17

Skoro tak można, to ciekawe, kiedy jakiś kebab albo coś podobnego w tej lokalizacji, skoro można.

Obrazek

Chyba sklepy już się nie mieszczą w Galerii Krakowskiej, skoro trzeba wystawiać takie "stragany" na zewnątrz. Podoba się Wam czy nie?

asander

Postautor: asander » 10 lis 2024, 10:48

Co to w ogóle jest, wystawa, sklep, można tam wejść? Nie podoba mi się to, nawet jak postoi tylko jakiś czas.

Master

Postautor: Master » 10 lis 2024, 16:54

asander pisze:Co to w ogóle jest, wystawa, sklep, można tam wejść? Nie podoba mi się to, nawet jak postoi tylko jakiś czas.

Chyba to sklep, choć trudno powiedzieć. Wyobrażam sobie ten plac cały zastawiony takimi budkami ; ) To byłoby coś... I ja też się z tym zgadzam, że to szpeci.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”