Dzień dobry,
w czerwcu tego roku ruszyła budowa małego osiedla mieszkalnego na ul. Stawowej (bozacisze.pl). Przeszukałem forum, ale nie znalazłem żadnych opinii na temat tej inwestycji. Wstępnie jestem zainteresowany, bardzo podoba mi się rozmieszczenie pomieszczeń w mieszkaniach 91 i 97 metrowych. Z infromacji na stronie wynika, że 1 mieszkanie zostało już sprzedane, a kilka kolejnych zostało zarezerwowanych.
Mam dylemat ponieważ deweloper, który zajmuje się renowacją zabytków kojarzy mi się z dokładnością. Jednak z tematu dotyczącego inwestycji Bronowickie Ogrody wynika, że było dużo niedociągnięć i opóźnień przy reaizacji I etapu inwestycji.
Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat tej inwestycji? Zależy mi na informacji od osób, które są/były żywo zainteresowane kupnem mieszkania na tym osiedlu.
Pozdrawiam serdecznie.
Bronowickie Ogrody Zacisze - deweloper DES - opinie i dyskusja na forum
Re: Bronowickie Ogrody Zacisze - deweloper DES - opinie i dyskusja na forum
Jak dla mnie, to wizualizacje inwestycji Bronowickie Ogrody Zacisze w Krakowie przedstawiają się dosyć ciekawie, choć tu trochę wyglądają, jak z klocków
Ale Kraków ma chyba coraz więcej takich niewielkich osiedli, na których wygląda to, jakby były szeregówki bardziej, niż bloki. Jeśli chodzi o to, jak spisuje się deweloper DES i opinie o nim, to jest na ten temat wątek na forum, miejmy nadzieję, że doświadczenie zdobyte przy budowie inwestycji Bronowickie Ogrody, wyjdzie im tu na plus i klienci będą mieli mniej uwag 

A jak to cenowo wygląda, ile kosztuje metr kwadratowy mieszkania w Bronowicach w inwestycji Bronowickie Ogrody Zacisze - Kraków
Dużo trzeba zapłacić, czy ceny są akceptowalne? Napisz też, jak oceniasz tą okolicę, myślisz, że będzie się tam dobrze mieszkało? Komunikacja samochodowa powinna być tam dobra, zwłaszcza jeśli zbudują wreszcie północną obwodnicę Krakowa, a także doprowadzą gdzieś bliżej tramwaj
Jak widzisz komunikację publiczną, bo na dzień dzisiejszy, to chyba nie ma tam zbyt rozbudowanej oferty. Co myślisz o rozkładach mieszkań, upatrzyłaś(eś) jakieś konkretne 

A jak to cenowo wygląda, ile kosztuje metr kwadratowy mieszkania w Bronowicach w inwestycji Bronowickie Ogrody Zacisze - Kraków

Interesują mnie te większe mieszkania. Lokalizacja nie jest zła, jednak komunikacja miejska ze Stawowej jest dosyć słaba. Szukając idealnego dla mnie mieszkania brałem pod uwagę, że takie osiedla nie powstają w miejscach, w których połączenia mpk są bardzo rozwinięte.
Mam jedynie obawy związane z jakością wykonania mieszkań. Czy myślicie, że opłaca się przed podpisaniem umowy dotyczącej zakupu mieszkania udać się ze specjalistą odnośnie odbioru mieszkań na miejsce budowy? Czy jest to możliwe i w ogóle czy jest to opłacalne powiedzmy na 4 miesiące przed oddaniem mieszkania do użytkowania - czy taka kontrola jest w stanie coś wykryć tak wcześnie?
Mam jedynie obawy związane z jakością wykonania mieszkań. Czy myślicie, że opłaca się przed podpisaniem umowy dotyczącej zakupu mieszkania udać się ze specjalistą odnośnie odbioru mieszkań na miejsce budowy? Czy jest to możliwe i w ogóle czy jest to opłacalne powiedzmy na 4 miesiące przed oddaniem mieszkania do użytkowania - czy taka kontrola jest w stanie coś wykryć tak wcześnie?
Przechodziłem obok tej budowy. Na ciasnej działce otoczonej przez stojące w granicy domy jednorodzinne stoją stłoczone trzy budynki. Dwa z nich stoją podejrzanie blisko siebie. Dodatkowo na tablicy informacyjnej jest napisane, że jest to budowa jednorodzinna szeregowa, natomiast na stronie sprzedawane są mieszkania, co jest zabudową wielorodzinną. Radzę ewentualnym nabywcom wziąć pod uwagę treść wątków o bronowickich ogrodach i sceptycznie podchodzić do jakiejkolwiek informacji uzyskanej od sprzedających. A najlepiej to na wczesnym etapie dać sobie spokój, z szacunku do siebie i swoich pieniędzy.
-
Deweloper ostatnimi czasy zmienil taktyke.
Poczatkowo Budynek A mial miec mieszkania 97m i 35m. Wieksze mieszkania chodzily po 5,870 za metr, a na stronach posrednikow mozna bylo znalezc je jeszcze taniej.
Teraz mieszkania zostaly podzielone na 69m i 61m a cena wzrosla do 6,440 za metr.
Troche wyglada to dosc podejrzanie, biorac pod uwage, ze mieszkania nie sa wykonane w najwyzszym standardzie (okna PCV, podobno obecnie plany budynkow coraz bardziej odbiegaja od zalozen zaprezentowanych w wizualizacjach) ...i przede wszystkim, ze ogrzewane sa piecykami gazowymi.
Macie jakies doswiadczenie z tym deweloperem? Mozna duzo znegocjowac z ceny?
Poczatkowo Budynek A mial miec mieszkania 97m i 35m. Wieksze mieszkania chodzily po 5,870 za metr, a na stronach posrednikow mozna bylo znalezc je jeszcze taniej.
Teraz mieszkania zostaly podzielone na 69m i 61m a cena wzrosla do 6,440 za metr.
Troche wyglada to dosc podejrzanie, biorac pod uwage, ze mieszkania nie sa wykonane w najwyzszym standardzie (okna PCV, podobno obecnie plany budynkow coraz bardziej odbiegaja od zalozen zaprezentowanych w wizualizacjach) ...i przede wszystkim, ze ogrzewane sa piecykami gazowymi.
Macie jakies doswiadczenie z tym deweloperem? Mozna duzo znegocjowac z ceny?
deweloper jak jak każdy inny, traktuje ludzi jak świnie, jak nie urodziliście się wczoraj to zapewne wiecie że ludzie jak coś sprzedadzą dostaną za to pieniądze to potem już mają Cie w dupie, Bronowickei ogrody i ludzie z biura sprzedaży są idealnym przykładem dwulicowości. przez co atmosfera staje się bardzo nie miła, uważajcie na siebie.
-
Nie jestem zadowolona z pracy dewelopera DES Henryk Dowigier. Bronowickie Ogrody. Zacisze. Prezentacja była dobrze wykonana: materiały marketingowe - broszury z pięknymi domami i przytulnymi ogrodkami, takze trafiły na plac budowy - wszystko już szło w kierunku ukończenia i wydawało się, że jest już bardzo blizko ten momentik, kiedy bedziemy mialy mieszkanie naszych marzeń. Lokalizacja jest dla nas bardzo ładna i wygodna.
Zdecydowaliśmy się kupić. Podany czas na zakończenie prac i dostawę mieszkania to 3 kwartał 2018 roku. Teraz jest już 2 kwartał 2019 i nie mamy jeszcze kluczy. Ale zostal jeszcze jeden duży PROBLEM - rozbieżność w tym, jak wygląda ogrodek na renderie i jak wygląda teraz. To nie jest trochę, ale zupełnie inny rodzaj ogrodku - poprostu góra – Prosze popatrszyc na zdiecach w zalacznikach. Deweloper niczego sam nie decyduje, decyduje projektant, ale projektant ukrywa się przed nami i nie możemy z nim porozmawiać w żaden sposób.
Bardzo trudno prowadzić negocjacje z deweloperem, ktory może sobie pozwolić na nieodbieranie telefonu, nie oddzwonienie potem w ciągu tygodnia, nie odpowiadanie na e-maile.
Zdecydowaliśmy się kupić. Podany czas na zakończenie prac i dostawę mieszkania to 3 kwartał 2018 roku. Teraz jest już 2 kwartał 2019 i nie mamy jeszcze kluczy. Ale zostal jeszcze jeden duży PROBLEM - rozbieżność w tym, jak wygląda ogrodek na renderie i jak wygląda teraz. To nie jest trochę, ale zupełnie inny rodzaj ogrodku - poprostu góra – Prosze popatrszyc na zdiecach w zalacznikach. Deweloper niczego sam nie decyduje, decyduje projektant, ale projektant ukrywa się przed nami i nie możemy z nim porozmawiać w żaden sposób.
Bardzo trudno prowadzić negocjacje z deweloperem, ktory może sobie pozwolić na nieodbieranie telefonu, nie oddzwonienie potem w ciągu tygodnia, nie odpowiadanie na e-maile.
-
Niedawno odebrałem klucze do mieszkania. Mieszkanie wykonane dokładnie tak jak w projekcie, nic nie zostało zmienione bez mojej wiedzy i zgody, także super. Materiały z których wykonane jest mieszkanie widać że są porządne bo mieszkanie jest dobrze wyciszone. Lokalizacja mieszkania jak najbardziej mi odpowiada. Mam wszędzie blisko także nie tracę czasu na dojazd a wiadomo że w Krakowie dojechać gdzieś zwłaszcza w godzinach szczytu jest masakra. Także developera mogę polecić jak najbardziej. Uczciwi i sympatyczni ludzie którzy służą pomocą i informacją w każdej chwili.
Ale to akurat odlegla lokalizacja wiec gdzies dojechac to trzeba sie przez cale misto przebijac
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”